• hiç bir etkisi yoktur. 3.köprünün de bir etkisi olmayacaktır. geçmişe dönün bakın, metrobüs, metro, marmaray, kgs'nin kaldırılması vs. hepsinde trafiğe çözüm diye beklenti oluştu. ama sonuç ortada.

    ne demişler: gelişmiş ülke fakirlerin de araba kullandığı değil, zenginlerin de otobüse bindiği ülkedir.

    edit: sözün sahibi "gustave petro"

    19 aralık 2019 editi: tahmin ettiğim gibi istanbul trafiğinde zerre etkisi yok. navigasyon 4 km yol için 27 dk gösteriyor.

    12 temmuz 2021 editi: dün avrasya tüneli ile yenikapıdan girip üsküdar'dan çıktım. saat 17.30 itibariyle 13 km yol için navigasyon 58 dakika gösterdi. sonuç: 1 saat 5 dakikada ulaştım.
  • hic bi sike yaramadigi gibi, yaramamaya da devam edecektir. fikirlerime tercuman oldugu icin special thanks to random nick.

    (bkz: #46547845)
  • eğer içinizde akşam 5ten sonra köprü gişelerinden geçen araçları sayan manyak yoksa mutlaka bi etkisi vardır..

    bunu anlamak için herhangi bir gün akşam 6 da yenikapı durağından marmara'ya binin.. etkisini orda göreceksiniz.

    ha binenlerim kaçı arabasını bırakmıştır bilemem ama o kadar insan tahminimce marmaray açılınca işe başlamadı veya istanbul'a taşınmadı..
  • üsküdar - gebze ile
    sirkeci - halkalı hatlarının kapanmasına sebep olduğu için muhtemelen eksi bir değerdir.

    anlamayanlar için meali: bi sikime yaramamıştır.
  • eğer maslak beşiktaş üsküdar istikametinde yapılsa üsküdar'dan kadıköy ve ümraniye yönünde iki ayrı hat yapılsa bayağı etkisi olurdu ama marmaray , seçim meydanında "abdülmecit dedemin mirasını yaptım" demek için yapıldığından şu anda pratik olarak etkisi yoktur . osmanlı zamanında tarihi yarımada ile üsküdar arasındaki yoğunluğu azaltmak için projelendirilmişti ama şu anda asıl yoğunluk 1. ve 2. köprü güzergahında .
    bir diğer ölü yatırım için anadolu yakası metrosuna bakabilirsiniz.
  • iyi bir bitirme tezi konusu olur.
  • günde belki binlerce yeni aracın trafiğe çıktığı bir şehirde insanlar göremese de elbette olumlu yönde etkisi olmuştur. güzergahı araca ihtiyaç duymadan kullanabilen bir çok insan artık marmaray'ı kullanıyor.

    burada bilimsel bir çalışma yapmak gerekirse o güzergahta öncesinde kaç araç vardı, şimdi kaç araç var. öncesinde kaç kişi aracı olduğu halde toplu taşıma kullanıyordu, şimdi kaç kişi toplu taşıma araçlarını kullanıyor şeklinde sağlam bir araştırma yapmak lazım, aylar sürer. büyük bir ekip ister. ama üç aşağı beş yukarı bir sonuç verir.

    veya çok merak ediyorsan ve kıçını kaldıramıyorsan klavye başından salı sabahı gider açarsın ibb'de trafik yoğunluğunu belli noktalarda kayıt alırsın, sonra salı gecesi marmarayı sabote edersin, çarşamba sabahı bir daha bakarsın görürsün etkisini.
    (bkz: einstein was here)

    dikkatini çekerim, pazartesi sabahını özellikle demedim, ayrı bir yoğunluğu oluyor diye.
  • hissedilemeyen etkidir.

    toplu taşımada yapılan iyileştirmeler beraberinde kendi trafigini de yaratmaktadır.normal şartlarda söğütlüçeşmede oturan birinin beylikdüzünde işe girme ihtimali yok denecek gibiyken, metrobüsün varlığı bunu mümkün kılmaktadır. normalde marmaray, metrobüs vs. sisteminin olmadığı bir ortamda gitmeyeceğimiz bir yere bu sistemin varlığı nedeniyle gitmekteyiz. yani bu sistemlerin varlığından önce orada olmayan insanlar, sistemin yarattıgı kolaylık sayesinde daha fazla mobilize olmaktalar. bu durum da dolaylı olarak kendi trafiğini yaratmaktadır. bu demek değildir ki toplu taşımayı geliştirmeyelim kimse bir yere gidemesin. tabi ki toplu taşıma gelişecektir. burada önemli olan husus sistemleri tasarlarken oluşan yan etkiler için de çözüm üretilmesidir.
  • beşiktaş gibi bir merkeze daha bir metre ray girmemişken istanbul trafiğinin çözülmesini beklemek ahmaklıktır. bu etki de bahse konu ahmaklık ile ters orantılıdır.
hesabın var mı? giriş yap