• merkür'ün geri gitmesi kadar zırt pırt olamayan 2 sene 2 ayda bir olan hadise.

    şimdiki geri gidişi 19 derece aslan'dan 1 derece aslana kadar geçen sürede (20 aralık 2009-10 mart 2010) olacakmış.

    nedir ne değildirin açıklaması için okuyalım:
    http://www.astrologycom.com/marsret.html
    http://www.cafeastrology.com/marsretrograde.html

    tarihler:
    15 kasım 2007 – 30 ocak 2008 - yengeç/ikizler
    20 aralık 2009 – 10 mart 2010 - aslan
    23 ocak 2012 – 13 nisan 2012 - başak
  • 24 ocak 2012- 14 nisan 2012 tarihleri arasında geri hareket sürecek.. başak burcunda geri gidiyormuş.

    geri hareket dönemi onarım süreci demekmiş..

    ayrıca;

    --- spoiler ---

    mars da her iki yılda bir, yaklaşık 80 gün kadar geri gidiyor. bu hareket genellikle sorun yaratıcı olarak kabul ediliyor. mars bizim hareket etmemizi, kendimizi ortaya koymamızı sağlayan psikolojik fonksiyonu temsil ediyor. onun sayesinde istediğimiz bir şeyin peşinden gidebiliyoruz. oysa mars geri giderken planlarımız geri tepiyor, arzuladığımız harekete ve hıza ulaşamıyoruz. her şey çok yavaş gelişiyor veya hiç gelişemiyor. kendimizi ileri gitmek isterken, geriye doğru gidiyor gibi hissediyoruz. kuşkusuz bu dönemde cesaret ve fiziksel enerji gerektiren yeni şeylere başlamak pek akılcı değil, çünkü mars'ın enerjisi dışa değil, içe dönmüş durumda. bu dönemde başlayan yeni girişimleri mars geri hareketini bitirdikten sonra sil baştan yapmamız gerekebilir. şimdi, daha önceki davranışlarımız ve hareketlerimiz üzerinde düşünme zamanı. çabalarımızı yeniden kanalize edebilme olanağına kavuşmuş durumdayız. eğer bu dönemde sürtüşmeler yaşarsak, bu, hareket enerjimizi doğru yönlendirmediğimizin sinyali olabilir. mars'ın geri gidişi aksi takdirde bizim zararımıza ve/veya verimsiz olabilecek bir davranış biçimini gözden geçirip yenilemek için iyi bir fırsat olabilir. arada sırada şöyle bir durup "ben ne yapıyorum? niçin böyle hareket ediyorum?" diye düşünmekte fayda var.

    bu dönemin olumsuz özellikleri arasında sabırsızlık, sinirlilik ve umulanın aksinin gerçekleşmesi nedeniyle hayalkırıklığı bulunur. tüm bunlar sağlığımızı olumsuz etkileyebilirler, çünkü aslında dışa dönük olması gereken bir enerji şimdi içe yönelmiş durumda. bunu bastırılmış öfke olarak düşünebilirsiniz. bu da kavgaların, kazaların, yanıkların, kesiklerin işareti olabilir. bastırılmış enerji bu şekilde dışarı çıkmaya çalışabilir. kendinizi aniden taksi şofürüyle kavga ederken bulabilirsiniz...

    --- spoiler ---

    --- spoiler-2 ---

    24 ocak-14 nisan 2012 tarihleri arasında etkili olacak mars geri hareket dönemini, hem geri hareketin etkili olacağı yaşam alanı hem de 5 farklı tarih aralığında önem taşıyan konuları açısından ele aldım.

    her geri hareket dönemi onarım süreci demektir. yaşamınızla ilgili eksikleri giderebilmeniz, yanlış olanı tespit edebilmeniz ve daha güzeline yer açabilmek adına zamanı en iyi şekilde değerlendirebilmeniz dileğimle.

    geri hareketin burçlar üzerindeki yansimalari

    koç

    sevgili koçlar, 24 ocak-14 nisan 2012 tarihleri arasındaki mars geri hareketi çalışma hayatımız, sağlığımızla ilgili konularda temkinli hareket etmenize, iş ve girişim konularında yavaşlamanıza, normal zamanlara göre fazla efor sarf etmenize neden olabilir. gerginlik, endişe, huzursuzluklar karşısında elden geldiğince iki düşünüp bir hareket etmekte yarar var. özverili çalışmanız, eleştirilere maruz kalmanız, aşırı yoğunlukla başa çıkmanız, detaylı çalışmaların önünüze gelmesi gibi geri hareketin neden olabileceği tesirlerle başa çıkabilmenin yolu, öncelikle fiziksel ve ruhsal anlamda kendinize dikkat etmenizdir.

    planlanmış işleri yoluna koymakta kimi zaman güçsüzlük, isteksizlik, verim düşüklüğü yaşanabilir. bu gibi durumlarda amacınızın farkında ve şartlara göre kendinizi ayarlayabilirseniz sorun çıkmaz. iş ortamınızda, iş ilişkilerinde bazı düzenlemeler söz konusu olabilir. bu düzenlemeler size iki misli yorgunluk yaşatabilir. sağlık kontrollerinizi ihmal etmeyiniz. eksikleriniz var mı yok mu gözden geçiriniz. yarım kalan işlerinizi tamamlayınız. yeni bir hedef tayin edip uygulamak yerine, bunun size olabilecek artı ve eksilerini lütfen iyice hesap ediniz.

    aşağıdaki tarih aralıklarında bahsi geçen konular, mars geri hareketi süresince önem taşımaktadır. gözden geçirmelerde bulunulması, acil kararlar vermeden önce iyice düşünülmesi, tedbirli olunmasında yarar vardır.

    24-27 ocak: kariyer yaşamınız
    27 ocak-14 şubat: ileriye dönük hedefleriniz
    14 şubat-2 mart: takıntı ve bağımlılıklarınız
    2 mart-24 mart: ifade gücünüz
    24 mart-14 nisan: hayalleriniz ve beklentileriniz

    her geri hareket dönemi onarım süreci demektir. yaşamınızla ilgili eksikleri giderebilmeniz, yanlış olanı tespit edebilmeniz ve daha güzeline yer açabilmek adına zamanı en iyi şekilde değerlendirebilmeniz dileğimle,

    boğa

    sevgili boğalar, 24 ocak-14 nisan 2012 tarihleri arasındaki mars geri hareketi: aşk hayatınızla ilgili konularda deyim yerindeyse armudun sapı, üzümün çöpü arama zamanlardır. bu yüzden de aşkı öyle tadı damağınızda kalacak şekilde yaşamanız pek kolay değildir. özellikle bekar boğalar karşılarına çıkan kişiyi normalden çok daha fazla inceden inceye süzebilirler. hatta bu yüzden ellerinden kaçırabilirler. gözler sürekli bardağın hep boş tarafını gördüğü için, kişi yaşadığı ilişkiden pek memnun değildir. geri hareketten birkaç hafta önceki meseleler tekrar karşınıza çıkabilir. ancak keskin kararlardan kaçınılmalıdır. duygular hep kontrol altına alınmaya çalışılır.

    kişi aşk konusunda kendi inandığı şekilde davranmayı tercih edebilir. bu süreçte pek sıcak, hoş, sempatik tavırlar içinde olmadığınız için, genelde soğuk ve mesafeli biri olarak görülebilirsiniz. detaylar öylesine gözünüze çarpar ki, sanki karşınızdaki kişinin röntgenini çekiyor gibisinizdir. tabii ki mükemmele ulaşamayınca da aşkta şanssız biri olduğunuzu düşünebilirsiniz. oysaki zamanı tadınca yaşamak lazım. madem geri hareket dönemindeyiz. o zaman şöyle bir esnek olalım ve aşk konusundaki kriterlerimizi, durumumuzu gözümüzde büyütüp kendimizi de üzmeden sakin bir şekilde bu dönemi geçirelim. borsa, spekülatif konularda da mutlaka dikkatli olmanızı tavsiye ediyorum.

    aşağıdaki tarih aralıklarında sözü edilen meseleler, mars geri hareketi süresince önem taşımaktadır.

    24-27 ocak: eğitim hayatı, uzmanlık, iş seyahatleri ve görüşmeleri
    27 ocak-14 şubat: kariyer hayatınız
    14 şubat-2 mart: hedefleriniz
    2 mart-24 mart: sırlarınız, geri plan çalışmaları
    24 mart-14 nisan: gruplarla olan temasınız

    her geri hareket dönemi onarım süreci demektir. yaşamınızla ilgili eksikleri giderebilmeniz, yanlış olanı tespit edebilmeniz ve daha güzeline yer açabilmek adına zamanı en iyi şekilde değerlendirebilmeniz dileğimle,

    ikizler

    sevgili ikizler, 24 ocak-14 nisan 2012 tarihleri arasındaki mars geri hareketi: mükemmellik ölçünüzü aşırı derece yükselticidir. özellikle ailevi ilişkiler, eviniz sınırları içinde, ruhsal anlamda kendinizi yer bitirirsiniz. oysaki enerjinizi böyle harcamak yerine yavaş yavaş yapılacakları şöyle bir düşünseniz daha iyidir. tabii ki bazen kurcalamak mükemmele ulaşmak veya işlemeyen bir şeyi işler hale getirmek için iyidir. ancak tam tersine kendinizi, ailenizi ve sevdiklerinizi rahatsız etme şeklinde uygulanırsa sonu pek hayırlı olmaz. bu süreçte ev alanı içinde kas gücüne ihtiyaç duyulan onarım, bakım, tadilat gerektiren iş varsa karşınıza çıkabilir.

    ayrıca siz sağlığınıza dikkat etmezseniz, bu süreçte işlerinizi evden yürütmek zorunda kalabilirsiniz. geri hareketten önce taşındaysanız, eviniz içinde düzenlemelerde bulunabilirsiniz. neler eksik, nelerin tamamlamanız gerekiyor bunları planlayabilirsiniz. ailenizle veya aynı evi paylaştığınız kişilerle ilişkinizde lütfen gerilimli değil, bilakis ılımlı tavırlar içinde olmanız yararlıdır. erkekler, anneleriyle, bayanlar eş ve babalarıyla belli bir çatışmaya girebilirler. ani yenilikleri uygulama, birden bire taşınmaya karar verme gibi durumlarda lütfen dikkatli olunuz. araştırınız ve soruşturunuz.

    aşağıdaki tarih aralıklarında sözü edilen meseleler, mars geri hareketi süresince önem taşımaktadır.

    24-27 ocak: ortak maddi ve manevi meseleler
    27 ocak-14 şubat: eğitim, bilgilenme, yabancılarla temas
    14 şubat-2 mart: kariyer hayatınız
    2 mart-24 mart: hedefleriniz
    24 mart-4 nisan: mesleki konular

    her geri hareket dönemi onarım süreci demektir. yaşamınızla ilgili eksikleri giderebilmeniz, yanlış olanı tespit edebilmeniz ve daha güzeline yer açabilmek adına zamanı en iyi şekilde değerlendirebilmeniz dileğimle,

    yengeç

    sevgili yengeçler, 24 ocak-14 nisan 2012 tarihleri arasındaki mars geri hareketi: yakın çevre ilişkilerinde mükemmellik ölçünüze uymayan durum ve kişilerle karşılaştığınızda eleştiri oklarınızı çıkartmak yerine esnek olmaya çalışmakta yarar görüyorum. hedeflerinizi gerçekleştirme anlamında sabırsız davranabilirsiniz. yakınlarınızın iş veya sağlık durumlarıyla ilgili koşuşturabilirsiniz. kardeşlerinizin size her zamankinden daha fazla ihtiyacı olabilir. enerjinizde düşüş meydana gelebilir. bu yüzden de iki misli yorulmanız söz konusudur. her şeye bir kulp bulduğunuz için, etrafınızdaki insanların sizi sinirlendirdiğini, gereksiz yere yorduğunu düşünürsünüz.

    iletişim-haberleşme-yolculuk gibi konularda yaşanan gelişmelerle başa çıkmak için iki misli yorulabilirsiniz. çevrenizde gelişen her olayı aşırı detaylı bir şekilde gözden geçirdiğiniz gereksiz bir sürü şeyi kafanıza takabilirsiniz. yolculuklarda biletinizi kontrol etmekte, gideceğiniz yeri araştırmakta, bilhassa kendi arabanızla gidiyorsanız evraklarınızı, arabanızın bakımını, sigortasını, vergisini tümüyle gözden geçirmekte yarar vardır. eğitim-iş-komşular-kardeşler-girişimlerinizle ilgili mevzuları gözden geçirmeniz, geri hareket sonrası enerjinizi fazla harcamadan işlerinizi yapmanız anlamında yararlı olur.

    aşağıdaki tarih aralıklarında sözü edilen meseleler, mars geri hareketi süresince önem taşımaktadır.

    24-27 ocak: evlilik, ciddi ilişki
    27 ocak-14 şubat: ortak maddi ve manevi meseleler
    14 şubat-2 mart: eğitim, bilgilenme, yabancılarla temas
    2 mart-24 mart: ifade gücünüz
    24 mart-4 nisan: kariyer hayatınız

    her geri hareket dönemi onarım süreci demektir. yaşamınızla ilgili eksikleri giderebilmeniz, yanlış olanı tespit edebilmeniz ve daha güzeline yer açabilmek adına zamanı en iyi şekilde değerlendirebilmeniz dileğimle,

    aslan

    sevgili aslanlar, 24 ocak-14 nisan 2012 tarihleri arasındaki mars geri hareketi: enerjinizi, gücünüzü detaylı bir şekilde parasal konular üzerinde yoğunlaştırdığınız bir dönemdir. ancak bu yoğunlaşma bazen gereğinden çok fazla incelemelere neden olabilir. o kadar çok şeyle uğraşınca doğal olarak ne paranın tadını çıkarmanız ne de huzur bulmanız pek mümkün olmaz. benim tavsiyem hesabınızı iyi takip ediniz, yaş tahtaya ayak basmayınız fakat ince eleyip sık dokuyarak da huzursuz olmayınız.

    bu dönemde plan dışı ödemeler veya harcamalar, unutulmuş eski bir borç ve alacak meseleleri karşınıza çıkabilir. bazen gereksiz şekilde parayı sıkarken, kimi zaman düşünmeden girişimde bulunabilirsiniz. bütçenize uygun hareket etmenizde yarar görüyorum. iş girişimlerinde para konusunu en başından iyice konuşmalısınız. nereye ne verdiğinizi iyi bilmelisiniz. önünüzü göremediğiniz yatırımlara girişmeyiniz. sağlık giderleri, ev içi harcamalar, yolculuklar gibi konularda bu dönemde harcamalar artabilir. buna göre tedbirli olmanız yararlıdır.

    aşağıdaki tarih aralıklarında sözü edilen meseleler, mars geri hareketi süresince önem taşımaktadır.

    24-27 ocak: sağlık, iş hayatı
    27 ocak-14 şubat: iş sözleşmesi, ciddi ilişki, evlilik
    14 şubat-2 mart: ortak maddi ve manevi meseleler
    2 mart-24 mart: hedefleriniz
    24 mart-4 nisan: derinlikli düşünme, cinsellik

    her geri hareket dönemi onarım süreci demektir. yaşamınızla ilgili eksikleri giderebilmeniz, yanlış olanı tespit edebilmeniz ve daha güzeline yer açabilmek adına zamanı en iyi şekilde değerlendirebilmeniz dileğimle,

    başak

    sevgili başaklar, 24 ocak-14 nisan 2012 tarihleri arasındaki mars geri hareketi: 24 ocak tarihinden önce yürürlüğe koymaya çalıştığınız ancak bir türlü halledemediğiniz işler üzerinde daha fazla odaklanmanıza sebep olabilir. hani bazen her şeyi halletmiştim diye düşünürken, aslında yarım kalan, eksik olan detaylarla ilgilenmemiz gerekir.

    fiziksel sağlığınıza özellikle dikkat ediniz. kişisel anlamda eğer yeni bir girişimde bulunmak istiyorsanız bunların arzu ettiğiniz şekilde gelişmesi mümkün olmayabilir. bu nedenle kendinizi tedirgin etmeyiniz. ince eleyip sık dokumalar hem sizi hem de birlikte olduğunuz kişi ve kişileri rahatsız edici olacağını bilerek, mükemmellik sınırınızı belli ölçüde tutmanızda yarar görüyorum. hani deriz ya, biraz vurdumduymaz olmak gerekiyor. yaşanması muhtemel durgunlukları hesaba katmakta yarar var.

    aşağıdaki tarih aralıklarında sözü edilen meseleler, mars geri hareketi süresince önem taşımaktadır.

    24-27 ocak: aşk hayatınız, çocuklar
    27 ocak-14 şubat: iş ve sağlık
    14 şubat-2 mart: evlilik, ciddi ilişki, ortaklıklar
    2 mart-24 mart: ortak maddi meseleler, cinsellik
    24 mart-4 nisan: iş sözleşmesi, ilişki

    her geri hareket dönemi onarım süreci demektir. yaşamınızla ilgili eksikleri giderebilmeniz, yanlış olanı tespit edebilmeniz ve daha güzeline yer açabilmek adına zamanı en iyi şekilde değerlendirebilmeniz dileğimle,

    terazi

    sevgili teraziler, 24 ocak-14 nisan 2012 mars geri hareketi: hem fiziksel hem de ruhsal anlamda kendinize son derece dikkat etmeniz, sağlığınızla ilgili konular üzerinde kontrollerinizi yaptırmanız gereken zaman dilimidir. insan böyle bir dönemde gereksiz endişe ve vesveselerin esiri olabilir. bu uzun bir dönem olduğu için benim tavsiyem, kafanıza takılan soruları cevaplamak için kendinize aşırı derecede yüklenmemenizdir. gizli, saklı yaşanan ilişki, eğer kadınsanız eşiniz-babanız veya sevgilinizle yaşanan sorunlar bu dönemde sizi fazlasıyla meşgul edebilir.

    eşinizin sağlığı, iş konularıyla yakından ilgilenmeniz gerekebilir. yine bu dönemin bir başka etkisi, hizmet konularında yaşanabilecek gecikme, yanlış anlama, güç kayıplarının yarattığı gerilimdir. kişi bazen kendi kendiyle bile kavga edebilir. kafanızın içi bazı meseleler üzerinde çok fazlasıyla karman çorman olabilir. şu kararı mı versem, yok bunu mu versem gibi. oysaki yapılması gereken kendinizi akışa bırakmak ve boş yere ne hayata ne de kendinize yüklenmemektir. ne kadar sakin olursanız o kadar iyi.

    aşağıdaki tarih aralıklarında sözü edilen meseleler, mars geri hareketi süresince önem taşımaktadır.

    24-27 ocak: ailevi konular
    27 ocak-14 şubat: aşk hayatı, çocuklar
    14 şubat-2 mart: iş ve sağlık
    2 mart-24 mart: evlilik, iş sözleşmesi, ortaklıklar
    24 mart-4 nisan: sağlık

    her geri hareket dönemi onarım süreci demektir. yaşamınızla ilgili eksikleri giderebilmeniz, yanlış olanı tespit edebilmeniz ve daha güzeline yer açabilmek adına zamanı en iyi şekilde değerlendirebilmeniz dileğimle,

    akrep

    sevgili akrepler, 24 ocak-14 nisan 2012 tarihleri arasındaki mars geri hareketi: öncelikli tavsiyem, girişim anlamındaki işlerinizi geri hareket başlamadan mutlaka gerçekleştirmeniz. çünkü sonrasında organize olmakta, birilerine ulaşmakta, sunum yapmakta, diğer kişilerle bir araya gelmekte gecikmelerin yaşanması mümkündür. hizmet, sağlık sektörü ve çalışma hayatınızla ilgili konularda özellikle grup çalışmalarında zorlanmalar yaşanabilir.

    arkadaşlarınızın sağlık veya iş ile alakalı meseleleriyle yakından ilgilenmeniz gerekebilir. çalışma hayatınızın yoğunluğu, sosyal hayatınızın sekteye uğramasına yol açabilir. eski arkadaşlar sorun çıkartıcı olabilir. yavaşlamalar çoğu zaman ümidinizi kırıcı bir etki yaratabilir. endişelerinizden kurtulmak için öncelikle akılcı hareket etmenizi tavsiye ediyorum. bu dönemi soğukkanlı bir şekilde değerlendirenler 14 nisan sonrası daha hızlı bir şekilde işlerini yoluna koyabilirler.

    aşağıdaki tarih aralıklarında sözü edilen meseleler, mars geri hareketi süresince önem taşımaktadır.

    24-27 ocak: iletişim, yolculuk, çevre ilişkileri
    27 ocak-14 şubat: ailevi konular
    14 şubat-2 mart: aşk hayatı ve çocuklar
    2 mart-24 mart: iş ve sağlık
    24 mart-4 nisan: eğlence yaşamı, aşk hayatı

    her geri hareket dönemi onarım süreci demektir. yaşamınızla ilgili eksikleri giderebilmeniz, yanlış olanı tespit edebilmeniz ve daha güzeline yer açabilmek adına zamanı en iyi şekilde değerlendirebilmeniz dileğimle,

    yay

    sevgili yaylar, 24 ocak-14 nisan 2012 tarihleri arasındaki mars geri hareketi: özellikle mesleki konulardaki girişimlerinizi geri hareketten önce yoluna koymakta yarar var. iş koşullarının yoğunluğu, detayların fazlasıyla sizi meşgul etmesi sonucu gecikmeler, gerginlikler yaşanabilir. bir işi düzgün şekilde ve zamanında bitirmek için iki misli efor harcanabilir. karşınıza çıkabilecek fırsatlar düşünülmeden değerlendirme altına alınmamalıdır. patronlarınızın sizden daha fazla randıman beklemesi, işiniz gereği yoğunluğunuzun artması iş ilişkilerinizde sorunlara yol açabilir.

    mücadele verdiğiniz konularda kendinizi ispatlamanız, sağlıklı bir şekilde ilerlemeniz pek kolay olmayabilir. sorumluluklarınızı yerine getirirken esnek düşünmeniz, akılcı olmanız, soğukkanlı hareket etmeniz en doğrusudur. çok iyi bildiğiniz bir işi bile yaparken lütfen not almayı, ajandanızı kontrol etmeyi, hedef değişikliklerine gitmemeyi, sinirlenmemeyi biliniz.

    aşağıdaki tarih aralıklarında sözü edilen meseleler, mars geri hareketi süresince önem taşımaktadır.

    24-27 ocak: parasal meseleler
    27 ocak-14 şubat: iletişim, çevre ilişkileri
    14 şubat-2 mart: ailevi ilişkiler
    2 mart-24 mart: aşk hayatı, çocuklar
    24 mart-4 nisan: ev ve güvenlik konuları, aile

    her geri hareket dönemi onarım süreci demektir. yaşamınızla ilgili eksikleri giderebilmeniz, yanlış olanı tespit edebilmeniz ve daha güzeline yer açabilmek adına zamanı en iyi şekilde değerlendirebilmeniz dileğimle,

    oğlak

    sevgili oğlaklar, 24 ocak-14 nisan 2012 tarihleri arasındaki mars geri hareketi süresince iş seyahatlerinizin amacınıza uygun şekilde gelişmeme riskini göz önüne alarak planlarınızı mutlaka tekrar kontrol etmenizde yarar görüyorum. hedeflenen noktaya gelmek zaman alıcı olabilir. siz rutin bir yaşamı seven bir oğlaksanız bu dönemdeki detaylı işler ve çoğu zaman yaşanan hedefiniz dışı gelişmeler can sıkıcı olabilir.

    belli bir zorlanma söz konusu olduğundan kendinizi başarısız hissetmeniz, dışarıdan birilerinin size karşı en ufak bir eleştirisi dahi sinirlenmenize yol açabilir. oysaki fikrini söylüyor diyerek soğukkanlı davransanız büyük bir sorun çıkmaz. ancak gelin görün ki mars-başak geri harekette, endişeler bazen vesvese halini dahi alabilir. kendi fikrinizi söylerken başkaları tam karşıt fikirle üzerinize gelebilir. iş hayatında beklediğiniz terfi, tayin, atama gibi konularda ertelenmeler oluşabilir.

    aşağıdaki tarih aralıklarında sözü edilen meseleler, mars geri hareketi süresince önem taşımaktadır.

    24-27 ocak: fiziksel güç ve ifade tarzınız
    27 ocak-14 şubat: parasal meseleler
    14 şubat-2 mart: çevre ilişkileri, iletişim
    2 mart-24 mart: ailevi konular
    24 mart-4 nisan: iletişim, haberleşme, girişimler

    her geri hareket dönemi onarım süreci demektir. yaşamınızla ilgili eksikleri giderebilmeniz, yanlış olanı tespit edebilmeniz ve daha güzeline yer açabilmek adına zamanı en iyi şekilde değerlendirebilmeniz dileğimle,

    kova

    sevgili kovalar, 24 ocak-14 nisan 2012 tarihleri arasındaki mars geri hareketi özellikle maddiyatla alakalı ilişkiniz olan kişi, kuruluş veya konularla ilgili işlerinizi mutlaka geri hareket başlamadan önce halletmenizde yarar var. geri hareket süresince kimseye kefil olmayınız. ister iş ortağınız, ister eşiniz ister kardeşlerinizle ilgili parasal meselelerde yaşanabilecek krizlere karşı şimdiden tedarikli olmanızda yarar var.

    cinsel hayatınızı ilgilendiren veya engelleyen şartlarla baş etmeniz gerekebilir. eşiniz veya partnerinizden kaynaklanan ve sağlığınızı ilgilendiren konular üzerinde son derece dikkatli olunuz. hijyeninize ve korunmaya önem veriniz. bilmediğiniz kişilerle ilişkiye girmeyiniz. sağlığınıza özen gösteriniz.

    aşağıdaki tarih aralıklarında sözü edilen meseleler, mars geri hareketi süresince önem taşımaktadır.

    24-27 ocak: gizli meseleler, sırlar, bağımlılıklarınız
    27 ocak-14 şubat: dışa dönük ifade gücünüz, fiziksel sağlığınız
    14 şubat-2 mart: parasal meseleler
    2 mart-24 mart: çevre ilişkileri, yerleşim konuları, seyahatler
    24 mart-4 nisan: maddi girişim, yatırımlar

    her geri hareket dönemi onarım süreci demektir. yaşamınızla ilgili eksikleri giderebilmeniz, yanlış olanı tespit edebilmeniz ve daha güzeline yer açabilmek adına zamanı en iyi şekilde değerlendirebilmeniz dileğimle,

    balik

    sevgili balıklar, 24 ocak-14 nisan 2012 tarihleri arasındaki mars geri hareketi evlilik-uzun süreli ilişki-ortaklık gibi konularda bazı kişilere, eşinize, etrafınızdaki insanlara lütfen dikkat ediniz. acele kararlardan kaçınınız. özellikle evlenmeyi düşünenlerin, eş adaylarına dikkat etmelerinde yarar görüyorum. gözünüze çarpan bir yanlışlık, bir davranış ve sözü nasılsa düzelir, yanlış anlamışımdır diyerek umursamamak, daha sonra aynı durumların yaşanmasına neden olabileceğini unutmayalım. bilinçli davranmanız gereken bir süredesiniz. kiminle berabersiniz, ilişkinizin niteliği nedir, nasıl bir beraberlik sizin için daha az risk taşır bunları lütfen iyice düşününüz. ben bu dönemin iş ortaklığı konularında çok daha önemli olduğunu düşünüyorum.

    sözleşme maddelerinde mutlaka yasal haklarınızı gözetiniz. bu geri hareket ilişkinizle alakalı konularda da son derece etkilidir. sessiz ve kimi zaman oldukça derinden hareket eden, düşüncelerinde ısrar eden sevgilinizle, eşinizle mücadele etmek zorunda kalabilirsiniz. hiçbir şeyi beğenmeyen, dayanamayıp eleştirdiğinizde bunu kabul etmeye yanaşmayan kişiyle tabii ki ortak bir noktada buluşmak pek kolay değildir. kimi zaman her durumu abartan, bazen sorularınızdan, şikayetlerinizden kaçmak için bahaneler yaratan partnerinizle anlaşmak için epeyce ter dökebilirsiniz. ilişkisi yeni başlayanlar açısından bu dönem hem partneriniz hem beraberliğiniz anlamında detaylı bir gözlemde bulunmanın gayet faydalı olacağını gösteriyor.
    para evinizin yöneticisi olan mars, bu dönemde başkalarından gelir elde etme anlamında düşündüğünüz yeni girişimlerde yavaşlama yaratabilir. yeni bir kredi, borçlanma gibi konularda temkinli olmak lazımdır. mümkün olduğu kadar ani kararlardan kaçınmak lazımdır. eskiye dair meseleler tekrar karşınıza farklı bir şekilde çıkabilir. bunları yeniden ele alarak düzenleyebilirsiniz. sonuçta hayat durmuyor. ancak bize akıllı ve sabırlı olmak düşüyor.

    aşağıdaki tarih aralıklarında sözü edilen meseleler, mars geri hareketi süresince önem taşımaktadır.

    24-27 ocak: hedefleriniz
    27 ocak-14 şubat: bağımlılıklarınız, sağlığınız
    14 şubat-2 mart: ifade gücünüz, fiziksel eforunuz
    2 mart-24 mart: parasal meseleler
    24 mart-4 nisan: girişim, kendinizi ifade

    her geri hareket dönemi onarım süreci demektir. yaşamınızla ilgili eksikleri giderebilmeniz, yanlış olanı tespit edebilmeniz ve daha güzeline yer açabilmek adına zamanı en iyi şekilde değerlendirebilmeniz dileğimle,
    --- spoiler-2 ---
  • mars’ın nispi olarak söylenebilecek yörünge eksantrikliği (eksenel kaçıklık, dışmerkezlik) 0,09'dur; güneş sistemi’nde yalnızca merkür bundan daha büyük bir eksantrikliğe sahiptir. bununla birlikte mars’ın geçmişte bugünkünden daha dairesel bir yörünge çizdiği bilinmektedir. 1,35 milyon dünya yılı öncesinde mars’ın eksantrikliği yaklaşık 0,002 idi, yani dünya’nın bugünkü eksantrikliğinden de daha azdı. mars’ın eksantriklik devresi 96.000 dünya yılıdır. bununla birlikte mars’ın 2,2 milyon yıllık bir eksantriklik devresi daha vardır. son 35.000 yılda mars’ın yörüngesinin eksantrikliği diğer gezegenlerin çekimsel etkileri dolayısıyla artmıştır. mars ve dünya’nın birbirlerine en yaklaştıkları zamanlarda aralarında bulunan mesafe gelecek 25.000 yılda biraz daha azalacaktır.

    wiki.
  • mars aslında geri gitmez, dünya'dan bakıldığında öyle görünür. en basit haliyle bunun sebebi mars'ın güneş etrafında dünya'dan daha uzakta dolayısıyla yavaş dönüyor olmasındandır ve buna tersinir hareketi denir.
    açıklayıcı görsel
  • mars'ın 2018 model tersinir hareketi:
    http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ap181108.html
  • dünya'nın marstan daha içeride olup* daha hızlı bir yörüngesel harekete sahip olmasının sonucu 2 yılda bir gözlemlenebilen fantastik olay.

    bu videodan rahatça anlayabilirsiniz.
  • 2020’de 9 eylül -14 kasım tarihleri arasında koç burcunda yaşanacak hadise. bu sene retrolardan gün yüzü göremedik zaten. ayrıca doğum haritamda retro yapan tek gezegen. tuttuğumu koparabilmek için kaç kat çaba sarf etmem gerekiyorsa hep bu mars yüzünden, bilemiyorum altan...
hesabın var mı? giriş yap