• gotune giren inside trading skandalindan sonra hala etrafta donuk ruhunu seytana satmis tribinde tavirlariyla gezmesine ragmen sirketi batiyor ve bir yandan da tum amerikan ekonomisini asagi cekiyor. lakin sanirim hala dunyanin en zengin kadini.
  • amerıka lıların günlük yaşantısında inanılmaz derecede etkisi dokunmuş bunu film kitap ve makalelerden takip edebileceğimiz guru..
  • bir de amerika'da (cbs sanirim) ozellikle insider trading olayinin fitil fitil kendisine girdigi donemlerin hikayesini bir dizi haline getirmistir. bakar bakar kadina prozac filan vermek istersiniz, oyle agresif oynamaktadir ki onu oynayan oyuncu, oyle boyle degil...
  • dus perdemin markasi..
  • nedense bi denk gelince programini melul melul izledigim kisi.
  • imclone şirketine ait hisselerini şirket başkanı arkadaşından tüyo alarak sattığı için, fesat ve hileye karışmak, haksız kazanç elde etmek, adaleti yanıltmak ve engellemek suçlamalarıyla karşı karşıya bulunan, 20 ocak 2004'te yargıç karşısına çıkacak abd'nin ev eşyaları imparatoriçesi.
  • süt dökmüş kedidir artık.
  • fight club'da ve southpark'da dalga gecilen conformist hayatin simgesi.
  • hakkindaki en önemli suclama, brokerindan tüyo alip imclone sirketi hisselerini satarak insider trading yapmasi degildi. zira teknik anlamda stewart imclone sirketinin icinden biri, yani insider degildi (her ne kadar icerden birisinin sizdirdigi bilgiyi kullanmis olmasi imkan dahilinde olsa da). iddiaya göre stewart, aralik 2001'de imclone sirketinin erbitux adli kanser ilacinin "food and drug administration" kurumundan onay alamayacagini ögrenen imclone ceosu samuel waksal'in hisselerini satmaya basladigini brokeri peter bacanovic'den ögrenmis ve kendi hisselerini erbituxla ilgili kötü haberler aciklanmadan önce tanesi 60 dolardan satmisti. imclone hisseleri 2002 yazinda 6 dolara düstü, daha sonra erbitux'un talihi geri döndü ve hisse fiyati tekrar 43 dolara tirmandi. imclone ceo'su, tam anlamiyla bir insider, samuel waksal ise insider trading sucundan hapse girdi. stewart, insider tradingten ziyade kumpas (conspiracy), adaleti engellemek ve satislariyla ilgili yanlis beyanlar yapmakla suclandi.

    stewart'in basini en cok agritan suclama ise " herhangi bir usulsüzlüge karismadim." diyerek kendi sirketinin (martha stewart living omnimedia inc.) hisselerine yatirim yapmis kisileri yaniltmis ve dolandirmis olduguydu ki pek cok kisi tarafindan gülünc bulunan bu suclama sonunda mahkeme tarafindan reddedildi ve stewart agir bir hapis cezasi tehdidini basindan savusturmus oldu.

    not: stewart, imclone sirketi hisseleri satisinin brokeriyla yapmis oldugu bir anlasmanin sonucu olarak gerceklestigini aciklamisti. bu anlasmaya göre imclone hisse senedinin fiyati 60 dolar sinirina indiginde bacanovic stewart'in hisselerini otomatikman satacakti. güya stewart, imclone ceosu waksal'in satislariyla ilgili özel bir tüyo almamisti.
  • butun bu olaylardan sonra programina ara verilen, ama k mart'in urunlerini hala satmaya devam edecegini acikladigi olay kadin. bir cok kisi ceza aldigina sevindi cunku artik celebrity'lere yapilan kayirmalarin ardi arkasi gelmiyordu. sirada oprah var ondan da bir skandal bekliyoruz.
hesabın var mı? giriş yap