• philip k dick'in totall recall filminin anatemasini olusturmayan pek guzel romani... (bkz: we can dream it for you wholesale)
  • pkd in bilim kurgu kılığındaki çok güzel bir kitabı.
    altikirkbeş için kitabı çeviren arkadaşı da temiz çevirisi ve gerekli yerlere serpiştirdiği dipnotlar için kutlamak gerekiyor kanımca.
  • pkd nin oldukça güzel bir bilim kurgu kitabı. gerek anlatımıyla gerek kurgusuyla harika bir şizofrenik yapıt.
    çeviren arkadaş da (bkz: gökhan gezgin) gerçekten başarılı bir çeviri yapmış.
  • muhtemelen dick'in sizofreniyi en iyi anlattigi, ve belki de dolayisiyla en kisisel eseridir. ayni olayi birden fazla bakis acisiyla cok degisik sekillerde anlattigi bir kismi vardir ki, edebiyat ogrencilerine ders olarak okutulasi, ve okurken de haz alinasidir. philip k dick tarzi olarak nitelendirilen üslubu birebir yansitmaktadir ayni zamanda. pkd yazsin, masal olsa okurum diyenler icin birebirdir, nitekim sanirim okurken ileri derecede haz almak icin pkd hayrani olmak gerekmektedir.
  • güzel roman. bir liselinin okumak için yapacağı en akıllıca kitap seçimi. ben lisedeyken okuduydum da ondan kendime akıllı demek istedim.
  • her ne kadar bilim kurgu romanlarına başlangıç için iyi bir seçim olmasa da, bilim kurgu severler için bulunmaz nimet kıvamında romandır. ayrıca philp k. dick efendiyi tanımak için de iyi bir seçim olabilir. bilim kurgu sevmiyorsanız da yine de ilginç fikirlere sahip gerçekçi kurgu ve gerilimsi romanlardan hoşlanıyorsanız yine de bir bakmanızda fayda var.
  • muhteşem. belki teknoloji tahminleri okuyan liseli piçleri güldürebilir ama o kadar zevklidir ki bırakamazsınız.

    özellikle küçük bir yerlerde yaşadıysanız, küçük yerleri de çok iyi anlatmıştır. bilim kurguyu sevmeyenler de çok sevicektir bu kitabı.

    konusu şizofreni olarak anlatılmış ama psikolojiye veya psikiyatriye ilgi duymayan insanların çok çok severek okuyabileceği bir kitaptır.

    mars'ta koloni kurulmasından sonra... diyerek başlayabileceğim konusunu spoiler ve özet falan beceremediğim için burda bitireceğim.

    edebiyatta pek anlamayan ama çok bilim kurgu okumuş birisi olarak mars kolonisini çok güzel temellerle inşa etmiştir. yazarın zekasına hayran olursun.

    üşüyoruz philip reis bizi yalnız bıraktın bu dünyada.
  • hayran kalarak bitirdiğim sürükleyici philip k. dick romanı. özellikle aynı olayı farklı bakış açılarıyla anlattığı bölümler ve final yaklaştıkça olayları birbirine bağlama biçimi hayranlığımı kat kat arttırdı. kitapta birkaç ayrı yerde değinilen bir hadise var, karakterlerden birinin okuduğu gazetede bir haber; mars yakınlarında bisiklet taşıyan bir gemi kaza geçiriyor ve bisikletlerle birlikte uzay boşluğuna sürükleniyor. sanırım meşhur mr. nobody 'deki bisiklet sahnesinde kitaba bir gönderme var. filmi izledikten yıllar sonra kitabı okuyunca bu fikre kapıldım, bilemiyorum belki de yoktur ama bayılıyorum filmlerdeki bu tarz göndermelere.
  • ubik ya da pek çok bilindik bilinmedik pkd kitabını çok seviyor olsam da bu kitabın yeri bende başkadır.

    hayatımda bekleyeceğim en son şey bir bilim kurgu kitabının beni böylesine sarsıp bana hayatımın en büyük dersini vermesiydi. insan önce kendisini sosyal olarak izole ediyor ve bunun içindeki yanlış giden hislere ve düşüncelere iyi geleceğini düşünüyor ; ama hayır tam tersine asıl işte o zaman delilik ve melankoli ele geçirmeye başlıyor.

    not: gobble gobble gobble...
hesabın var mı? giriş yap