şükela:  tümü | bugün
  • nesli tükenme tehlikesi altında olan, kısa boyunlu bir kaplumbağa.

    queensland, avustralya’da mary nehrinde bulunur. vücudunun çeşitli kısımlarında yetişen yeşil alglere sahiptir, omnivordur ve çoğunlukla bitkilerle atıştırır, ancak çift kabuklu yumuşakça da dahil olmak üzere küçük hayvan yediği de bilinir.

    1960’lar ve 1970’ler boyunca, popüler bir evcil hayvandı ve birçok evcil hayvan dükkanında bulunabilirdi, dünyada sadece bir nehirde bulunan bir tür olduğu bilinmiyordu. cinsindeki tek tür olan bu kaplumbağanın bilimsel keşfi 1990 yılında oldu ve 1994 yılında sınıflandırıldı.