• çolakoğlu diler içdaş kroman ve kaptan demir çelik firmalarının demir-çelik tesislerinin, toz tutma/filtreleme bölümlerinde toz ve pelet olarak tutulan atıklardan çinko oksit ile haddeleme işleminde oluşan tufal bileşenlerinin ekonomik olarak geri kazanımı ve ülke ekonomisi içerisinde katma değer sağlayacak ticari ürünler haline getirilmesi işi ile ilgilenen marmara geri kazanım san. ve tic. a.ş. geri dönüşüm iştirakidir.

    üretilen çinko oksit, dünyanın çeşitli bölgelerinde bulunan metalik çinko üretim tesislerine hammadde olarak ihraç edilmekte,sünger demir ise doğrudan endüstriye kazandırılarak demir-çelik firmalarında çelik üretiminde hurda ikame malzemesi olarak kullanılmaktadır.
  • 40 a yakın işçinin kanında ağır metallere rastlanması sonucu kapatılan fabrika.

    http://www.bolgeninsesigazetesi.com/…i-kapatti.html
  • karabük te her ailede bir kanser hastasının müsebbibi katil kuruluş.
  • karabük organize sanayi bölgesinde 2010 yılında hizmete giren marzinc geri dönüşüm tesisine karabüklülerin tepkisi bir türlü bitmiyor.

    demir çelik sektöründe faaliyet gösteren fabrikaların baca tozlarını işleyerek, çinko üreten marzinc kapasitesini yüzde 200 arttırma kararı almış ve bunun üzerine çevre ve şehircilik bakanlığına yapılan çed (çevre etki değerlendirmesi) raporuna müracaat edilmişti.

    çed raporunun alınması için yönetmelik gereği ‘halkı bilgilendirme ve eleştirileri alma toplantısı’ düzenleyen marzinc yetkilileri, halkın tepkisi ve protestoları ile karşılaştı.

    karabük endüstri meslek lisesi spor salonunda bu gün öğle saatlerinde yapılmak istenilen ve polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı marzinc’in halkı bilgilendirme toplantısına katılım gösteren yaklaşık 100-150 kişilik halk gurubu toplantının iptal edilmesi için protestolar yaptılar.

    toplantının yapılmak istenildiği salonda alınan geniş güvenlik önlemlerine rağmen, katılım sağlayan vatandaşların yoğun protesto ve tepkileri karşısında karabük il emniyet müdürü sırrı tuğ’unda ikna girişimleri sonuçsuz kaldı.

    karabük çevre ve şehircilik il müdürlüğü’nün organizasyonunda başlayan toplantının yoğun protestolar nedeniyle iptal edildiği açıklandı.

    toplantının iptal edildiğine ikna olan halk salonu terk etti.
    kaynak : link
    link2--- spoiler ---

    -
    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap