• heroes dizisinin hiro nakamura sından çok fazlası olduğunu anlayıp bizi şaşırtan aktör.sıkı durun:97 yılında bilgisayar bilimlerinden mezun olduktan sonra lucas arts industrial light & magic de çalışmış.digital sanatçı , digital yönetmen , görsel efekt uzmanı olarak çalıştığı filimler arasında star wars: episode i: the phantom menace , the perfect storm , star wars episode ii: attack of the clones ,hulk ,terminator 3: rise of the machines, star wars episode iii: revenge of the sith ,war of the worlds ,pirates of the caribbean: dead man's chest var.sonra aktör olarak sansını denemek istemiş ve scrubs, dharma & greg,gilmore girls gibi bir çok dizide ve filimde ve irili ufaklı roller almış ilm deki çalışmlarına da bir taraftan devam etmiş.heroes daki başarısını anlamak zor değil artık.zira kendisi (şimdi olmasa bile) bir zamanlar "hiro" ymuş.
  • filmlerde kullanılmak üzere su efektleri için bir programcık yazmıştır. bu program sayesinde efekt dünyasında gayet saygı duyulan bir yer edinmiştir kendisine.
  • ayrıyeten heroes 'da canlandırdığı mükemmel hiro nakamura karakteriyle daha da saygı duyulan bir yer edinmiştir herkesin kalbinde.
  • japonya'da doğmuş, ancak daha ilkokula başlamadan amerika'ya taşınmıştır. taşındıktan sonra ingilizceyi çocuk yaşta olduğu için neredeyse anadili gibi öğrenmiş, ailesinin devamlı japonca konuşması ve cumartesi günleri gittiği japonca okul sayesinde (japonya'daki okullarda ne öğreniyorlarsa burada da hızlandırılmış kurs gibi öğreniyorlarmış) japoncasını da hiç unutmamıştır.

    her gördüğümde yanaklarını sıkmak istiyorum ben bu adamın, o bir süper hiro!
  • heroes'taki hiro nakamura rolüyle golden globe'a aday olmuş şeker insan..
  • kendisini without a trace'de de konuk oyuncu olarak gordugumuz, bir kez daha sasirtan sanatci kisilik.
  • daha önce de scrubs'ta gözüken şahsiyet. (#10440126)
  • asıl ismi "masayori oka" olan, kendosever insan. along came polly isimli filmde jesus christ superstar'ın jesus'ını oynamak üzere prova yapan bir aktör rolünde şöyle bir görünür geçer. sevenlerinin çoğunda elmyra sendromu gözlemlenebilir.
    ek olaraktan:
    "i've actually been very good about not going on the internet, i only look at things that my publicist and my friends send me, although i did see this one thing that my publicist sent me, i went online and it said, "oh my god, hiro nakamura, i love him so much. i want to make him my pet. i want to lock him up, talk to him, kiss him, i want to make him literally my pet." you know what, as long as they feed me, i'm all for it."
  • gilmore girls 2.sezon 4.bölümünde rory ile ders sırasında ufak bir diyaloğu bulunan harvard öğrencisini canlandıran capon.
hesabın var mı? giriş yap