• halil isimli veled-i zinanın binbir hevesle gelen öğrencileri daha ilk yılda hayatından bezdiren,mühendislik bölümleri arasında kimyadan sonra en çok kız barındıran ama aralarında hiç güzel kız olmayan,dört yılda bitirmenin ütopya kabul edildiği,yıldız daki en güzel binadan sürülüp allahın siktir ettiği yere taşınan ilim irfan yuvası.
  • sovyetler zamanında matematiğin mühendislik dallarına uygulamasını incelemek amacıyla, "madem mühendislerle çalışıcaz, madem matematik de var işin içinde o zaman matematik mühendisliği olsun bunun adı di mi cevat abi?(evet)" diyerek ortaya çıkmış bölüm.
  • akademik matematiğin sulandırılmıs, insan aklına uyarlanmış ve bi işe yarayabilen hali.
  • -nereyi kazandın?
    -itü
    -hangi bolum?
    -matematik muhendisliği
    -allah kurtarsın!
    -?!!?!
  • sedace ytü ve itü de bulunan, ytü de anlamsız bir biçimde kimya-metalurji fakültesine bağlı bulunan ve orada okuyan veya mezun olanların kendilerini anlatmakta güçlük çektikleri bir bölüm.
  • insanların matematiği severek girdiği fakat nefret ederek çıktığı , hatta matematiği öğrenim hayatı boyunca sevmeyi sürdürenlerin dışlandığı bi bölümdür.ayrıca mezunlarının matematik hariç herşeyle ilgilendiği görülebilir.
  • muhendis temel bilimleri, insanlara kolaylik saglayacak nesneler uzerine uygulayan kisilere denir, bir nevi bilimle/teknoloji arasindaki fark muhendisle/bilim adami arasinda farktir. matematikse bir temel bilimdir. burdan hareketle diyebiliriz ki matematik muhendisligi itu ve yildiz'in "turkiye'de muhendislere ayri bir sinif muamelesi yapildigi icin" gotunden uydurdugu muhendisliklerdir, dunyanin hic bir yerinde de "matematik ve fizik muhendisligi" diye 2 muhendislik dali yoktur. "matematik muhendisleri bilgisayar programcisi oluyo abi" gibi gazla secilen bir bolumdur, gercekten de oluyorlar turkiye'de... hayretler icerisinde izliyorum ben de.
  • itu'de fen edebiyat fakultesi'ne* bagli olan, muhendislik bolumu* ile matematik bolumu arasindaki bitmek bilmeyen matematikci mi muhendis mi yetistirmeliyiz kavgalarina sahne olan ve bu kargasa arasinda kendine yer edinmeye calisan bilgisayarcilari barindiran bolum
  • matematik muhendisliginden mezun olup network uzmani olarak calistigima ve halen isletme* okuduguma gore bu bolumden mezun olanlarin gercekten ilgilendikleri tum konularda calisabileceklerini ispatlamis sevgili bolumumuz. (bkz: ne is olsa yaparim abi)
  • eskiden üniversite mezunları, mühendis ünvanı almışlarsa 8inci, almamışlarsa 12nci dereceden devlet memurluğuna başlarmış. itü de matematik mezunlarını mağdur etmemek için bu bölümü kurmuş.
hesabın var mı? giriş yap