• metformin hidroklorür içeren bir diyabet ilacı. piyasada, 1000 ve 500 mg'lık olarak bulunuyor. 1000'lik çentikli tabletini ortadan ikiye bölmek neredeyse imkansız. pensle falan kesilmesi lazım o derece.
  • (bkz: diyabet)(bkz: diabetes mellitus)
  • ne yan etkisini ne de etkisini görmediğimi söyleyebileceğim ilaç. sabah iki 500lük akşam tek şeklinde en az bir aydır kullanıyorum tık yok. belli bir süresi mi var etki etmesi için nedir anlamadım...
  • glifor 1000 mg'ın yan etkilerini fazlaca görmeye başlayınca doktorumun tavsiyesiyle bu ilaca başladım. hadi hayırlısı...
  • ilaca başlayalı iki hafta olacak, ilk hafta 500mg sabah ikinci yani bu hafta sabah 1 aksam 1 almamı söyledi. paket bitince 800 mg sabah aksam alacakmışım. inuslin direncim tavanlarda cıktıgı için başladım ve hakikaten her dakika yemek yemek istemiyorum artık.. beni asıl mutlu eden bu ilacın kilo verdirmesiydi. bakalım kilo verebilecek miyim? kullananlar kaç kilo verdi yazarlarsa çok makbule geçer valla!
  • insülin direncine bağlı tip 2 diyabet tedavisi için kullanılan son yılların gözde ilacı.
  • glucophage ve glukofen 1000 mg tabletlerle gtümden işer konuma geldiğimden başta çok tereddütlü yaklaştığım ancak xr (extended release = uzatılmış salımlı) olması sebebiyle dozu yavaş yavaş salan bir tablet olması ve yardımcı maddeleri arasında laktoz monohidrat bulunmamasından dolayı (laktoz intoleransını alevlendirdiğini gördüm ben hep) şimdiye kadar hiçbir yan etkisini görmediğim ilaçtır. tip 2 diyabet tedavisinde sıkça kullanılır. hücrelerin insülin duyarlılığını artırıp, kandaki insülin ve dolayısıyla glukoz seviyesini düzenleyerek fazla glukozun insülinle yağ olarak depolanmasını engeller.
  • gestasyonel diyabet (gebelik şekeri) geçici tedavisi icin de guvenle kullaniliyormus. *
  • doktorum bana sabah kalkınca ve akşam yemekten önce kullanmamı söyledi,2 aydır da kullanıyorum bana iyi geldi kendime geldim resmen.(bkz: kan şekeri düşmesi)
  • insulin direnci nedeniyle her aksam 1000 mg'dan tok karna 1 adet ictigim ilac.
    ertesi gun aksama kadar kesilmeyen bir mide bulantim oluyor sayesinde. ertesi gun aksam tekrar matofin tekrar mide bulantisi. berbat bir hissiyat. ozellikle yemek yedikten sonra mide bulantim daha da artiyor. sabah kahvalti yapiyorum ve cok gecmeden saglam bir sekilde hissediyorum bulantinin varligini. herkes istah kapatmasi yuzunden ilk ayda 3-4 kilo vermis. ben zaten matofinden once de cok az yedigimden o etkiyi bende gostermeyecek. ancak yasamama yetecek kadar yiyordum, simdi de ancak o kadar yiyorum. o yuzden ilk ayda kendimde kilo kaybi beklemiyorum. doktoruma gore 2. aydan sonra etkilerini gorebilirmisim. hayirlisi diyorum.
hesabın var mı? giriş yap