• tarzları hafif* opethe benzeyen progressive tabanlı, bostonlu bir metal grubu. 7-8 ya da 9 kişiden oluşuyolar. (bkz: oha)
    epey de sağlam müzik yapıyolar..
  • yollarına kayo dot adıyla devam eden grup.
  • jason byron, toby driver, greg massi, maria-stella fountoulakis, josh seipp-williams, jason bitner, terran olson,sam gutterman, nicholas kyte ve andrew dickson'in olusturdugu, 2001 yilinda dagilan grup.
  • hangi tarz müzik yaptıkları hakkında net bir şey söyleyemeyeceğim (genelde "avantgarde" ve kimi zaman "progressive" diyorlar ama bunlar öyle geniş tanımlar ki artık, önüne gelene avangard, progresif der oldu herkes), gelmiş geçmiş en kendine özgü müzik gruplarından birisi.. topu topu 3 albümleri var ve grubun en tanınmış elemanı toby driver'ın adı bir müzik dehası olarak geçer orda burda.. grup elemanlarıysa, hiç birinin bir diğerine üstünlüğü olmadığını, hepsinin eşit pozisyonlarda olduğunu söylemişlerdir hep.. motw olarak misyonlarını tamamladıklarını düşündüklerindeyse, onun bir üst versiyonu sayılabilecek kayo dot haline dönüşmüşlerdir (yine kendi deyişleriyle) ancak sevenlerinin gözünde her iki grubun yeri birbirinden çok ayrıdır..

    görünüşte küçük ama motw sevenler için çok büyük bir müjde : hayranların isteği üzerine bir albümlüğüne de olsa yeniden motw olmaya karar verdi grup elemanları.. myspace sayfalarındaki bloglarında toby'nin yazdığına göre ; motw henüz ayakta iken yaptıkları ancak insan içine çıkarmadıkları eserlerini yepyeni bir albüm olarak 2009'un başlarında sunacaklar bizlere ! duyanlar duymayanlara söylesin lütfen..
  • birth pains of astral projection gibi bir şahesere imza atmış leziz grup. bıkmadım, bıkamıyorum...
  • maudlin of the well ekşi sözlük fahri temsilcisi sunar:

    grup çoktaaan tarih olmuşken (1999'da 1 ve 2001'de de 2 albümcük çıkardıktan sonra), kayo dot, mayo dot derken sürpriz bir şekilde bir avuç azılı dinleyicisinin internet üzerinden yaptığı bağışlarla ortaya çıkan albümle henüz bugün müşerref olduk: part the second..

    müjdeyi myspace blogları üzerinden verdikleri günden beri, yani hemen hemen 1 senedir sevenlerini eli böğründe "ha çıktı, ha çıkacak" diye bekleten albüm sadece internet üzerinden ve hem de bedava indirilebilir şekilde hazırlanmış.. üstüne üstlük "beğenmezseniz buradan buyrun" yaklaşımıyla sadece mp3 olarak değil, wav ve babalar gibi flac formatında da sunuluyor bu albüm şam'daki kayısı misali.. ve işin en güzel tarafı da şu ki; motw hala efsane, hala ölümsüz, hala o müzik okyanusunda bir nevi lost adası..

    5 şarkılık albümün içeriği ve şarkıların doğum yılları da şöyle:

    1- an excerpt from 6,000,000,000,000 miles before the first, or, the revisitation of the blue ghost (1999)

    2- another excerpt: keep light near you, even when dying (1997)

    3- rose quartz turning to glass (1997)

    4- clover garland island (2007)

    5- laboratories of the invisible world (rollerskating the cosmic palmistric postborder) (2005)
  • gelmiş geçmiş en muhteşem, en özel müzik oluşumlarından birisidir motw. beslendikleri damarların en doğru noktalarına en güzel selamları çakarak kimsenin hayal dahi edemeyeceği notalara büyük bir özgünlükle vurdukları aşikar.

    leaving your body map ve bath grubun 'üniversiteli' yılları olarak tanımlanabilir. aklı başında, kafasında ne yapmak istediğini oturtmuş ama hala heyecanlı ve hala agresif. evet albümlerin karakterleri gerçekten böyle. iki albümü birbirinin devamı olmaları itibariyle beraber ele almakta sakınca yok. lybm daha bir oturaklı gibi görünmekte, bath ise daha yumuşak noktaları olduğu gibi çok daha sert noktalara da sahip. tek notasını dahi yerinden oynatamayacağınız doğrulukta sololar, muhteşem background klavye işleri, oldukça deneysel bir bas kullanımı ve yer yer ziyadesiyle agresif yer yer ise caz partisyonlarına raslanabilen davul işleri, üflemeliler... vokaller ise yer yer brutal yer yer oldukça sade. fakat brutal vokaller bu tür vokalin varlığının nedeni gibi. bu kadar etkileyici bu kadar atmosfere anlam katan brutal vokallere hiçbir grupta raslayamadım.

    bu iki albümde en dikkat çeken şarkılardan birisi birth pains of astral projection. yine stone of october's sobbing ve gleam in ranks muhteşem şarkılar. heaven and weak ve riseth the numberless da ihtiva ettikleri üst düzey çalımlar ve atmosferleriyle dikkat çeken eserler. geography, sleep is a curse ve marid's gift of art albümlerin sakin işleri. özellikle geography muhteşem bir duygu yoğunluğuna sahip.

    grubun ikinci dönemi daha bir 'orta yaşlı' karaktere sahip. ideallerine iyi kötü erişmiş, kaybedecek bir şeyi olmadığı için dilediğince risk alan ve denenmeyeni deneyen bir tavıra girmişler ki grubun beni en çok cezbeden dönemi tam da bu dönem. part the second albümü progressive rock dünyasının başına 70'lerden sonra gelen en güzel şey. evet abartılı bir söylem olabilir ama kesinlikle son 30 yılın en özgün, en doyurucu albümü part the second. kendisi hakkında söyleyebileceğim her kelime albümün güzelliğinin yanında manasız kalabilir. albüm grubun web sitesi olan http://maudlinofthewell.net/ adresinden ücretsiz olarak elde edilebiliyor. eğer ki progressive rock nerelere evrildi ve hatta günümüz müziğinin aldığı yol nerelere uzandı diye merak ediyorsanız indirip dinleyin. ve özellikle de ilk şarkıya çok büyük bir dikkat verin. yazılmış en muhteşem şarkı olması kuvvetle muhtemel.
  • another excerpt: keep light near you, even when dying adli parcalarindaki stereo alkislar karsinda ceket ilikledigim gruptur. yaraticilik konusunda bokunu cikarmislardir.
hesabın var mı? giriş yap