• türkiye milli bisiklet takımının yapacağı bir tür tour de france versiyonu.

    takınla birlikte bir tır dolaşacak ve parkurun geçtiği şehirlerde kanser ve tedavileri konusunda türkiye'nin önde gelen hekimleri tarafından halkı biliçlendirme toplantıları yapılacaktır.
  • mavi bisiklet, roche’un kanser hastalığı konusunda hissettiği sosyal sorumluluğun bir yansıması. mavi bisiklet, bir kamuoyunu bilinçlendirme kampanyası.

    t.c. sağlık bakanlığı kanserle savaş daire başkanlığı'nın desteği ve türkiye bisiklet federasyonu’nun katkılarıyla mavi bisikletler yola çıkıyor. proje, 2000 kilometrelik bir rotanın duraklarında yaşayan herkesi kanserde erken tanıya destek olmak için pedal çevirmeye çağırıyor...

    rotanın duraklarında belirlenecek halk parkurlarında pedal çevirdiğinizde, roche sizin adınıza kanserle savaş daire başkanlığı'nın uygun göreceği yerlerde mamografi merkezlerinin kurulması amacıyla oluşturulan fona katkıda bulunuyor. bisikletiniz yoksa da roche’un size özel hazırladığı bisikletler parkurda sizi bekliyor...

    halka açık seminerler de mavi bisiklet projesinin bir parçası. 2000 kilometre boyunca bisikletçilere eşlik edecek olan “roche mavi bisiklet tırı” kanserde erken tanı konusunda bilinçlendirme toplantıları yapacak değerli tıp insanlarını ağırlıyor. akciğer kanseri, meme kanseri, lenfoma, kolon kanseri ve cilt kanseri konularında düzenlenecek seminerlerde, erken tanının önemine işaret ediliyor.

    kansere karşı daha bilinçli bir toplum ve erken tanı için bisikletlerinizi hazırlayın...
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    halk parkurlarına katılmak isteyenler için parkurların tarihleri ve yerleri;

    09 eylül – taksim meydanı – 13:00
    10 eylül – istanbul suadiye oteli önü – 11:00
    10 eylül – kocaeli gümrükçüler caddesi – 17:00
    13 eylül – eskişehir kütahya çevre yolu başlangıcı – 17:00
    15 eylül – ankara baruthane kavşağı – 14:00
    17 eylül – konya ankara caddesi girişi – 17:00
    20 eylül – isparta migros kavşağı – 17:00
  • rocheun desteklediği sosyal sorumluluk kampanyası. meme kanserine karşı halkı bilinçlendirmek amacıyla düzenlenen kampanya, bu sene bisiklet milli takımı eşliğinde rize' den istanbul' a karadeniz boyunca 11 ili kapsıyor. bu kampanya süresince, takımın geçtiği ilde bisikletlerini alıp, takıma 100 metre, 200 metre .. vs eşlik eden her katılımcı adına roche belli bir miktar para bağışta bulunuyor ve bu parayla o ilde kanser erken tanı ve tarama merkezlerinin kurulmasına destek veriyor.
  • web sitesindeki haritada samsun üzerine marihuana yapragı koymuslar sanırım. veya cok benziyor.
    http://www.mavibisiklet.com/images/harita_2008.swf

    edit: tütün yapragı oldugunu ben de düşündüm de bence cannabis logosu gibi.
  • regine deforges adlı yazarın bir romanıdır. toplam 3 kitaptan oluşan serinin ilk kitabıdır.diğerleri:

    henry martin sokağı 101 numara
    şeytan hala gülüyor.
  • erken tanı denen sey sık sık check-up yaptıran zenginlerin talihiyken böyle etkinlikler toplumu bu konuda bilinçlendirmeye çalışmaktan ziyade kanser reklamı gibi oluyor. zira belli şikayetlerle gittiğin doktor eğer sana verdiği şikayete yönelik (örneğin mide problemiyle gidince ezbere verilen rahatlatıcı ilaçlar gibi) ilaçlarla 1-2 hafta kullanımın ardından olumlu bir yanıt alamıyorsa, üstelik hastada sorunun ne olduğunu anlamak için bastırıyorsa, bunu anlamaya yönelik tahliller ve görüntülemeler yapıyor. yani kanserde erken tanı konusunda bilinçlenmesi gerekenler hastalar ve ya hasta adayları değil doktorlar. zaten kanser bir süre vücutta gelişmeden belirti veren bir hastalık değilken, doktorların umursamaz davranışları dahada ilerlemesine sebep oluyor. o yüzden lütfen önce doktorlar bilinçlensin, kendi seçtikleri mesleklerine hakettiği özeni göstersinler.
  • zakkum'un anlıyorsun şarkısında öyle bir geçer ki, atlayıp hemen çocukluk rüyasına gitmek ister insan...
hesabın var mı? giriş yap