• picasso'nun asiri melankolik atmosferi resime aktardigi 4 senelik donemdir.
  • 1901-1903 yıllari arasinda picassonun yaşadığı bunalimlarini tuvaline mavi tonlarinda yansıttığı dönemdir.bu dönemdeki eserlerine örnek olarak :
    (bkz: fakirlerin yemeği)
    http://www.abcgallery.com/…/picasso/picasso177.html
    http://www.abcgallery.com/p/picasso/picasso8.html
  • pablo picasso'nun 1901-1904 yılları arasında olduğunu bildiğim mavi dönemi sonrasında dile yerleştiği söylenen bir deyim için (bkz: i feel blue/#25692270)
  • pablo picasso'nun depresyon donemi.
  • picasso'nun 1901-1904 yılları arasında ürettiği bütün resimler mavi dönem olarak adlandırılır.

    bu yıllar picasso'nun hayatının en yıkık, en hüzünlü ve en depresif yılları. arkadaşının intiharı, yaşadığı maddi sıkıntılar onu derinden etkilemiş. ve tam olarak da bu dönemlerde yavaş yavaş sükse yapmaya başlamıştır. çünkü bu dönem picasso'nun sanatından tevazu göstermek zorunda kaldığı nadir yıllar. bazen en diplerdeysen geriye bir tek basamakları yukarı çıkmak kalıyor sanırım.

    gökyüzünün ve denizin simgesi olan mavi picasso'nun en sevdiği renkti. fakat bu renkler huzuru temsil etmek için kullanılmamıştı. hüznü, kederi, ölümü ve yaşlılığı resmetmek için kullanıldı. picasso için mavi dönem tam olarak bu şekildeydi.
  • pablo picasso'nun "mavi dönem" olarak adlandırılan dönemi, sanatçının kariyerindeki önemli bir evredir. bu dönemin genellikle 1901 ile 1904 yılları arasını kapsadığı kabul edilir. mavi dönem, picasso'nun resimlerinde hakimiyet kurduğu mavi tonların kullanımıyla karakterize edilir.

    bu dönemde picasso, genellikle yoksulluk, yalnızlık ve umutsuzluk gibi konuları işler. sanatçı, bu resimlerinde sokaklarda yaşayan dilenciler, fahişeler ve sıkıntılı insanlar gibi figürlere odaklanır. melankolik ve içsel bir atmosfer yaratmak için sıklıkla mavi tonları kullanır.

    mavi dönem'in temel özelliklerinden biri, insanların fiziksel ve duygusal acılarını yansıtan figürleri tasvir etmesidir. picasso, bu dönemde dış dünyanın acılarına ve insanların çektiği sıkıntılara odaklanarak toplumsal eleştirilerde bulunur. bu dönem, picasso'nun sanatında bir duygusal derinliğe ve duygu durumunun ifadesine vurgu yapar.

    picasso'nun mavi dönem'i, sanatçının evrimindeki bir aşama olarak kabul edilir. daha sonraki dönemlerinde, picasso farklı stiller ve teknikler kullanarak sanatında çeşitlilik göstermiştir. ancak mavi dönem, onun duygusal yoğunluğunu ve sosyal hassasiyetini yansıtan önemli bir dönüm noktasıdır. şahsımın en çok etkilendiği eserler de bu döneme aittir.
hesabın var mı? giriş yap