• transatlantik seyir rekorunu elinde tutan gemilere verilen ödüldür. ilk buharlı transatlantik olculuk 1833'de yapıldı. mavi kurdele transatlantik deniz şirketlerinin en hızlı gemiye sahip olmalarının kamudaki etkisinden faydalanmak için başlattıkları bir ödüldü. doğuya ve batıya yapılan yolculuklar farklı değerlendiriliyordu.
  • ingilizcesi blue ribbon veya blue riband'dır. "dizbağı nişanı" olarak da geçer kimi yerde.
  • fransizlarin ascilik seviyesini gosteren odulu.
    (bkz: cordon bleu)
  • united states isimi taşıyan 1952 yapımı transatlantik, mavi kurdeleye son vermiştir. çünkü 40 deniz mili gibi bir sürate varmasından dolayı artık bu gemiyi başka hiç bir geminin geçemeyeceği düşünülmüş ve mavi kurdele ödülü kaldırılmıştır. tabii bunda başka bir neden de, 60'larda uçakların transatlantik devrini sona erdirmesiyle mavi kurdelenin eski önemini yitirmesidir.
  • gülcemal vapurunun iki kere kazandığı ödüldür. son kez 7 gün 11 saat 37 dakika ile 1877'de mavi kurdeleyi kapmıştır kendisi.
  • ayni zamanda devlet eliyle beslenen fasizmin de bir simgesidir. kanli pazar'da, polislerin fasistleri, taniyip dokunmamasina da vesile olmustur. fasistler polislerin gozleri onunde iki kisiyi oldurmus ve hic mudahele etmemistir.
  • az önce kaçak fetöcü faruk arslan'ın yaklaşık 9 saat önce yayınladığı vidyoyu izledim. bunların son sinsi ve şeytani planını gelin anlatayım sizlere.

    yayın uydurma olduğu çok belli, sözde mistik bir hikayaye konu olan mavi bir kukla ya da onun değişiyle: kurdela! doğru telaffuz şekli kurdele ama konumuz ve esas tehlikeli olan bu istem dışı telaffuz hatası değil. gayet istemli, planlı yapılan "mavi kurdele" tanımı!

    hemen bir çağrışım yapayım: mavi otobüs >> mavi kurdele! anlayabiliyor musunuz?

    peki hem kukla ya da bebek diye tanımlanabilecek nesneye kurdele denilmesi, hem de mavi olması tesadüf mü? elbette değil! sinsi ve şeytani bir plan. bir hazırlık.

    son ukrayna savaşı bizlere bolca ve de belki ilk kez kurdeleli asker göstermişti değil mi? çünkü savaşanlar hem aynı din hem de aynı ırk (ya da doğrusu millet)! peki bunlar nasıl birbirini ayıracak? nasıl birbirinden ayrışacak ve farklı olduğunu düşünecek? nasıl oynadığı ya da bolca tv'de izlediği müsabakalarda olduğu gibi bunun bir oyun ve çok eğlenceli olduğu, bir taraf tutması, bir renge aşık olması gerektiği kanısına kapılacak?

    kaos planına iyi bir hazırlık. ama ben yemem. kimliğimi tespit edip ölümle tehdit ettiğiniz halde susmam. bu da çok ilahi olsa gerek. resmen ilahi bir şekilde ilham geliyor. şeytanlıklarınız ayan oluyor.

    bunların üzerine bir ara sıkça dile getirilen ve hepimizin mutlaka kulağına çalınan türkiye'de kırmızılar ve maviler savaşacak kehanetini de ekleyelim.
hesabın var mı? giriş yap