• şişli belediyesi'nin vatandaşların her tür şikayet/talep/başvurularının yapılabileceği bir site. lakin başvuru'ya tıklayınca site göçüyor, ayrı.

    http://mavimasa.mng.com.tr/
  • ankara büyükşehir belediyesi'nde de bulunan, ankara içi sabit telefon hatlarından 153 tuşlanarak ulaşılabilen "masa"
  • ankara büyükşehir belediyesi nin sıhhıye meydanın tam ortasında hizmet veren yeri. bu masa millet şikayetlerini isteklerini görüşlerini iletsin diye kurulmuştur fakat ne zaman ki büyükşehir belediyesi şikayet edilmeye yeltenilir karşınızca görüşlerinizi yazmakla görevli kişi birden belediyenin avukatı kesilir bu şikayetinizi yazamam ancak otobüslerle ilgili şikayetiniz varsa onları dinleyebilirim der. ayrıca kapısında bekleyen güvenlik elemanları niye geldiniz diye sizi karşılarlar insanın seni şikayet etmeye geldim diyesi gelir.
  • kadıköy belediyesinin vatandaş destek servisi.
    sorularınıza, sorunlarınıza yanıt veriyor, çözüm getiriyorlar.
    evinizin sokağındaki cam şişe toplama kumbarasının boşaltılmadığını yazıyorsunuz, ertesi gün belediyenin arabası gelip kumbarayı boşaltıyor.
    süper bişey.
  • ankara büyükşehir belediyesi'nin vatandaşların belediye hizmetleri konusunda sorularını cevaplasın diye kurulmus hizmeti. ama simdiye kadar hic bir soruma yeterli bir cevap alamadim. su arizayi arayincada bu masaya baglaniyorsunuz. baglaninca operator soyle bisey diyor: "ankara buyuksehir belediyesi mavi masaya hogeldiniz simdi uzmanimiza baglaniyorsunuz"
    uzmanlarin hangi konuda uzman olduklarini daha cozemedim. 3 gundur sularimiz kesiliyor, bugun gelir deniliyor gece 11 gibi geliyor,sabah gene yok. ben bu mavi masayi aradigimda da uzman kisi bana "evet dogrudur kesilmistir" diyor, evet ya beni onayliyor, kendime inanip rahatliyim diye yapiyor herhalde bunu. super uzmanım, canım uzmanim. ne zaman gelecek, sorun ne hicbirsey diyemiyor, soruyorum bilmiyor. soyle diyor mesela "bugun gelir herhalde", "bize de soylemediler" giibi. ya ona da soylememisler, yazikkk.
    ankara buyuksehir belediyesi mavi masası hizmette sınır tanimiyor.
  • mavi masanın şikayet kısmında "kedi şikayeti" gibi bir alternatif de mecvut. sokak köpekleri gece gezmelerini çete misali gerçekleştirirken, havlamaları gecenin sessizliğinde yankılanırken; gündüz gözü ile tek başına dolaşan kedileri kim neden şikayet eder, ya da etmiştir merak ediyorum.
  • trabzon'daki versiyonu bordo mavi masa'dır. vala bak, dün gördüm.
  • bunun ankara bulunanının hiçbir işe yaramaz boşuna yormayın kendinizi. daha önce 2 kere şikayette bulundum buraya. ikisinden de "gerekli yerlere uyarılar yapılmış, sorumlular hakkında cezai işlem uygulanmıştır" diye cevap döndüler. ama şikayetlerim aynen devam ediyordu aslında hiçbir işlem yapılmamıştı. sonra denemek için "evimden işyerime teleferik hattı çekilsin direkt ofisime gideyim" diye şikayette bulundum, gene aynı cevap geldi. teleferiği çekmeyenler hakkında cezai işlem uygulamışlar. artık siz anlayın buranın çalışma sistemini.
  • ankara'da olanı gerçekten hiçbir işe yaramamaktadır. bindiğim durakta kızılay'a giden tek bir hat var. evim metroya yürüyerek 20-25 dakika mesafede. mükemmel bir hatta sahip olan metro otobüsü evime daha yakın olan ivedik metrosu yerine 30-35 dakika kadar dolaşarak beni hastane metrosuna bırakıyor. daha önce yaptığımız şikayetler ve istekler doğrultusunda ivedik istasyonuna bir hat edinmeyi başarmıştık ama 3 ay geçmeden kullanıcısı olmadığı için iptal edildiği haberi geldi. zaten saçmalığa bakın ki sabah 9 akşam 5 çalışma saatleri olan bir ilde otobüs 10 ile 5 arasında sefer yapmakta idi. kendi hattım üzerinden trafiğin ve insan kalabalığının en yoğun olduğu saatte otobüse binip işkence dolu ve en az yarım saat süren bir yolculuk yapmam gerekiyor. bunun için defalarca şikayette bulundum ve gelen cevap her zaman için "denetimler yapılmaktadır" şeklinde idi. otobüsün aşırı dolu geldiği günlerden birinde otobüse binemedim ve kolum kapıya sıkıştı mavi masaya ve özel halk otobüslerinin bağımlı çalıştığı yerlere şikayetlerimi yaptım. birinin beni ciddiye alması için illa canımın yanması gerekiyormuş ki lütfedip ilk kez ciddiye aldılar ve komisyondan şikayetimi yeniden dinlemek için aradılar.
    olayı detaylıca anlattım. dilekçemde otobüste kamera olduğunu ve kamera kayıtlarının incelenmesini istediğimi belirttiğimi söyledim. kamera kaydı bulunmadığını söylediler. otobüsteki kameraların süs niyetine oraya kondurulduğunu öğrenmiş bulundum. komisyondan gelen cevap "denetim ekiplerince denetimler yapılmış otobüs şoför muavininin sözlü olarak uyarılmasına karar verilmiştir." şeklinde oldu. en azından uyarıldılar dedim. bir ay geçmeden aynı olay yine tekrarlandı. aynı yolları izleyerek aynı şikayetleri yine yaptım. bir ay içinde aynı olayı yaşadığımı ve abartılı ifadeyle can sağlığımın tehlikeye atıldığını belirttim. 5-6 saat geçmeden muhteşem komisyon incelemesini yaptı ve bana "denetimler yapılmaktadır" diye mesaj geldi. bu sefer belediyeye gidip şikayetimin tekrar incelenmesi için dilekçe yazdım diğer şikayetimin de numarasını belirtip bir ay içinde aynı olayı iki kez yaşadığımı otobüslerin insan sağlığını tehlikeye atacak kadar dolu olduğunu söyledim. komisyon lütfedip 20 gün sonra tekrar mesaj attı. denetimler yapılmakta imiş. sizin yapacağınız denetime de size de...
  • tapu müdürlüğü telefon numarasını sorduğunuzda tapu müdürlüğü başbakanlığa bağlı, alakamız yok, sadece aynı binadayız, zaten onlardan çok şikayet var diye geri bildirimde bulunan beyaz masamsı.
hesabın var mı? giriş yap