• ispanyalı altı girişimcinin gik markasıyla ürettiği şaraptır. yapımında castilla la mancha ve and rioja bölgesinde yetişen üzümler kullanılır. kırmızı üzümlere rengini veren antosiyanin ve bitkilerden elde edilmiş indigotin, bu şarabın mavi renk olmasını sağlıyor. tatlı bir içimi olan şarapta bulunan alkol oranı ise yüzde 11.5. (ki bu da aşağı yukarı bir sek şarap sınırıdır.)

    ek bilgi; şarabın tüketimi esnasında james blake ve alt j dinlenmesi tavsiye ediliyor.
  • kırmızı ve beyaz üzüm karışımına organik boya ve tatlandırıcılar eklenerek üretilen şarap.
  • bir ispanyol şirketi tarafından üretilen yeni bir şarap türü.

    http://www.bbc.com/turkce/vert-tra-38052594
  • genelde içeriği pazarlamak için görsellik kullanılır; bu üründe ise tam tersi durum söz konusu olmuş. bakın bu postyapısalcılıktır, saygı duyacaksınız.*
    şarap, üreticilerin değil tasarımcıların meydana getirdiği bir ürün. kendileri de söylemiş, ''biz şarap üreticisi değiliz'' demişler. maksat yenilik olsun. bu halde modern sanat galerisinde de sunabilirlerdi eseri, insaf etmişler.
    hedef kitlesi 30 yaşın altında, sosyal medya meraklısı, sanatçı, tasarımcı, dj gibi meslek erbabıymış. -sen daha fazla okuma istersen hayri abi-
    şişe fiyatı 8.26 euro; ama stokta yok.

    neyse, ülkemizde yaygın bir eylem olan sunum çılgınlığının farklı meta arayışına çare olabilecek bu sentetik şarabı kahverengi koltukla, yeşil tepsiyle kombinlediğinizde fotoğraflarınıza sofistike bir görüntü kazandırabilirsiniz. yalnız oda aydınlatmasında beyaz yerine sarı ışığı tercih edinsjhdklagdfk
    anne bana niye almıyorsunuz, niye bizde yok diyenler blue lagoon içmeye devam etsin.
    ortamlarda mavi şarap içtim dersiniz, kim bilecek.
  • gïk adı ile piyasaya sürülmüş.

    "ispanya'da şarap ile kültür arasında yüzyıllardır değişmeyen bir bağ var.
    burası gelenekleri yeniliklere tercih eden bir ülke. ama gïk bunu değiştirmeye çalışıyor. biz bir bardak şarabı zevkle içmek için binlerce kuralı bilmek zorunda olmayan normal insanlara hizmet ediyoruz."
    aritz lopez

    "bugünlerde hiçbir şey katılmayan ve çıkarılmayan şaraplara yönelim var. mavi şarap kısa sürede ciddi şaraplar listesine girecek görünmüyor. ama yakında her şarapçıda yerini alması beni şaşırtmaz."
    chad wals
  • gastronomi dünyasında asla ciddiye alınacağını düşünmediğim ticari ürün.

    tanımı yaptık, şimdi mevzuyu deşelim. efendim zaten daha önce yazılmış, 6 tane 30 yaş altı girişimci tarafından üretilen gik markalı ispanyol menşeili bayağı bildiğin masmavi bir şarap bu. yapanların hiç biri şarap üreticisi değil, bu konuda tecrübeleri de sıfır. bu yüzden de bask bölgesinde bir üniversitenin gıdayla alakalı bölümlerinden yardım almışlar. yani bildiğin bu işsiz tayfa bir araya gelmiş ve "mavi şarap nasıl yaparız la" diye üniversiteye başvurmuşlar. allah akıl fikir versin.

    neyse, bize ne. üniversite de "ne diyonuz la değişikler" dememiş, 2 sene ar-ge yapmış. sonunda da mavi şarap yapmayı başarmış. buraya kadar sıkıntı yok, hatta takdir edilesi bir çaba ve emek sözkonusu. ancak film buradan sonra biraz tuhaf.

    mavi şarap piyasaya girmeye hazır hale geliyor. şişesi 8-10 eurodan satılıyor. ne güzel. millet merakta tabii, kadehte elektrik mavisi milenyum şarabı, instada selfieler havalarda uçuşuyor. ilk yıl üretilen 74000 şişenin hepsi hızla satılıyor. ticari açıdan bakıldığında muazzam sonuç. işler ciddiye bindikce de sorular çoğalıyor. piyasa merakta, "nasıl yaptınız olm?"
    işte burada şirketten açıklama geliyor:
    "fransanın güneyi ve guneybatısından, ispanyanın farklı bölgelerinden gelen kırmızı ve beyaz üzümleri karıstırdık."
    tamam da aslan parçası hangi üzümler bunlar? ı don't know. adamlar firma olarak bu soruya "çeşitli üzümler" diye cevap vermiş ya la. hayır bu ne ciddiyetsiz bir ortam derken aklıma takıldı, baktım aralarında türk de yok. peki bu yılın rekoltesi okey, seneye havalar bozarsa? "sorun değil" diyor adamlar. "zaten tatlandırıcı ilave ediyoruz."
    ya kusura bakmayın da, siz bu şarap olayını çok yanlış anlamışsınız be birader. paşam sakkaroz mu, aspartam mı artık kimbilir hangi tatlandırıcıyla üzümden içecek yapmış, şarap diye satıyor.
    bu kadarla kalsa yine iyi. dersin ki, "sen de yap o zaman mavi renkte şarap y.rraam. ne konuşuyon bık bık." haklısın. adamlar mavi şarap yapmış. ama sor bakalım neyle tutturmuş bu rengi?
    firmanın resmi sitesinde mavi rengi nasıl elde ettiklerini yazmışlar; indigo dye ve antosiyanin ilavesiyle.

    burada antosiyanin'in yanına parantez içinde "üzüm kabuğunda doğal olarak bulunan renk pigmenti" yazıp algı da yönetmişler. tamam da antosiyanin şaraba bu rengi verir mi it? her şarapta eser miktarda antosiyanin var zaten. neden şaraplar eser miktarda mavi değil o zaman?
    çünkü mavi şarabı mavi yapan şey indigo dye denen madde. bu madde de doğada bulunduğu halde, talebe yetişmesi imkansız hale geldiğinden yaklaşık 120 yıldır sentetik olarak üretilen bir boya. özellikle kot kumaşların boyanmasında kullanılıyor. sağlık açısından etkileri konusunda net bilgim yok ama sıradan bir beyaz şarabı da mavi şaraba rahatlıkla çevirebilir. peki sizin yaptığınız işin ne anlamı kaldı şimdi sayın amına koduklarım?

    bizim instakezbanlar gibi makyajı yapıp, fotoğrafı shoplayıp #nofilter yazmaktan ne farkı var bunun? resmen yılı, üzüm cinsi, bölgesi belli olmayan dandik sofra şarabını boyamışsın, mavi şarap diye piyasaya sürmüşsün, bir de "yenilik getirdik, devrim yaptık" diye övünüyorsun. afedersin ama, bi siktir git derler adama.

    neyse efendim, matah bir şey değil. ticari olarak başarılı olur, olmaz bilemem. ancak gastronomi dünyasında yer bulamaz, bundan eminim.
  • 21.yy ilk çeyreğini iyi çözümleyemeş birisinin anlamsız bulabileceği muhtemelen gastronomik açıdan uyduruk şarap.

    şarabın uyduruk olduğu 17-24 yaş arası şaraptan anlamayan gençler dışında muhtemelen herkesin kabulüdür. zira daha içindeki üzümlere çeşitli üzümler cevabını vericek ciddiyete sahip bir marka iyi şarap üretemez.

    asıl mevzu da aslına bakarsanız burada başlıyor. günümüzde artık üretimin amacı kaliteye değil satışa odaklıdır. yani birileri çıkıp diyor ki, biz öyle bişey yapıcaz ki deli gibi satılacak ulan bu. bu kadar basit, tek kaygı satış. böyle bi dönemde de adeta mantar gibi dönem dönem ipe sapa gelmez saçma sapan şeyler bir anda pazara girip patlıyor, pik noktasına akıl almaz hızlarla ulaşıp akıl almaz şekilde de düşüyor.

    bu denklemi de en düşük şekilde arge - kalite kaygısı güdülmemesi - yüksek pazarlama bütçesi gibi şeyler oluşturuyor. yani günümüzde herşey satmak için. son kullanıcı da zaten satmak için alıyor. yoksa ladanın mahalleyi ısıtan kaloriferi ne zaman türkiyede yetmedi de arabanın koltuklarına ısıtma koymaya başladılar.

    tüketim ihtiyaca yönelmekten vazgeçip pazarlamaya kaydığı günden beri bi oluşumun ya da icadın iyi kötü pariteleri de değişti.

    mavi şarap başarılı bi şaraptır. düşük fiyata yüksek like ve etkileşimi size sunar. gerisinin de bi ehemmiyeti yok. özellikle orta doğu ülkesi ve son 15 senemizi iyice islam vizyonuyla harmanlayanlar sayesinde türkiyede çok daha başarılıdır.

    instada şarap keyfisi paylaşımları yapan, aslında üzümle peynirle hiç alakası olmayan karşı cinslerinizi ağınıza sadece 40 liraya ulaştırabilecek güzide şaraptır mavi şarap.

    iyi şarap dediğiniz nedir ki zaten? köylünün çok afedersiniz amına koyduğumuz bu günlerde...

    en son ne zaman kimle ne zaman üzüm, bağ hakkında konuştunuz ki. alın mavi şaraplarınızı ve migrostan eski kaşarınızı, bambu bi tabakta incirle güzel bi sunum, çek fotoyu. rekolteymiş bilmem neymiş gerisi hikaye.

    sene 2017 dostum, eskidendi o işler.
  • güney fransa'da daha şimdiden ciddi bir pazar payına ulaşan renkli şarap.

    http://www.france24.com/…ed-wine-food-drink-culture
hesabın var mı? giriş yap