• maymun kral sun wukong "wu cheng'en"in batıya yolculuk kitabının baş kahramanıdır.
  • çocukken gördüğüm nasıl birşeyse, ingilizce yazılmış, harika ilüstrasyonlarla süslü bir japon masalları kitabının adı. derleme masallardan oluşuyordu. altın renkli kalın bir kapağı vardı. üzerinde resmedilmiş "maymun kral" şimdi bile gözümün önünde. maymun kral kapakta bir aynaya bakıyordu. elindeki başka bir ayna ise poposuna tutulmuştu ve yüzü ile poposunun yansıması baktığı aynada birleşiyordu.

    çok ilginç masallar olan bu kitabı, yıllar sonra bir derste hatırladım. konu; "you are what you eat" idi... kore savaşına lay lay lom giden ve muharebat subayı olarak görev yapan babamın, ta oralardan birgün çocuğu olursa diye taşıdığı bir kitap... doğudan batıya kucağıma gelmiş ve yıllarca düşlerimi afganlılara muz yedirmeye filan çalışan bir maymunla süslemişti. hey gidi...
  • (bkz: ian brown)
  • sözlüğe bir an önce gelmesini temenni ettiğimiz aşkımız bir tanemiz bebeyimiz çaylak yazar.
    aşkımız.
  • yanlış hatırlamıyorsam 1986. yılında çekilmiş 25 bölümlük efsane dizinin ana karakteriydi. eski çin ve buda efsanesine göre çekilmiş dizide, okyanusun ortasındaki bir adada, yerle gök ilişkisinden (nasıl bir ilişkiyse artık) bir maymun doğuyor. maymun taşın içinden doğarken gürültüsü arş'ı falan sallıyor.

    sonra adadaki diğer maymunlara kral oluyor. bir gün içlerinden bir maymun ölünce ölümsüzlüğü bulmaya karar veriyor ve tek başına okyanusları aşarak bir usta buluyor. bu usta onu öyle bir eğitiyorki maymun kral dünya'nın amına koyuyor ve olaylar başlıyor. 100 bin kişilik arş ordusu bile ona karşı koyamıyor. cehenneme inip tüm maymunların isimlerini ölüm listesinden çıkarıp ölümsüzleştiriyor. gökteki krallığın altını üstüne getiriyor, kimse baş edemeyince en son buda kendisi gelip maymun kral'ı bir dağın altına hapis ediyordu.

    üşenmeyip intro temasını buldum:

    giriş

    hatta seyretmek isteyenler şuradan başlayabilir, toplam 25 bölüm ve türkçe'ye yakın bir dil:

    1. bölüm
  • harika bir hedonutopia şarkısı. türünü tam çözememekle beraber elektronik alternatif karışımı diyeceğim.
    rap arka seslerini andıran bir melodisi var. şarkıyı bütünleştiren minnoş bir klavye ritmi var.. 123ün binalarına benziyor melodisi aslında.
    sözleri de çok güzel.
  • ilk kez az evvel dinlediğim hedonutopia diye bir grubun şarkısı.
    "öfken bulsun seni kendinden başka" demişler, insanın kendisindeki tehlikeye dikkat çekmişler. (ben de kafiyeye dikkat çekerim)
  • türkiye standartlarının üstünde bir albümden * güzel bir hedonutopia şarkısı.
  • harika otesi bir hedonutopia sarkisi. kimse de sarki icin link vermemis. bu da benden olsun madem. ;)

    bir tik
hesabın var mı? giriş yap