• gerçekte olan durum. donanım, performans, sorunsuzluk, sağlamlık her yönden mazda önde. abd'de yılın arabası seçilmiş bir bebek.
  • (bkz: yav hee he)

    edit : sırf şu tiksinç bkz ile kalmasın entry diye eklemek istedim, şimdi ben orta sınıf adamım paraya kıyıp bi araba alacağim ama taban zengin degil, üç gün sonra para lazım oldu, evlenecek oldum, ev alacak oldum, sağlık problemim oldu, çocuğun egitim ihtiyaci artti lan cikti iste bi sey. ben mazda'yı ne kadar kayipla ne kadar sürede satarım, passat'ı ne kadar kayıpla ne kadar sürede satarım. arabanın gelecek degerini siklemeyecek kadar mülk sahibi olsam yine mazda 6 almam, volvo alirim, alfa romeo alirim lancia alirim yani mazda 6'nin mantigi ne? uc kurus ucuza iki tuş fazla diye alip satarken öldüm fiyatina bırakmak mı?
  • bazı orospu çocuklarının... yok lan şaka. ikisi de iyidir olm neyin peşindesiniz?!
  • şahsen mazda 6 nin tasarimini cok daha begendim. cok tatli curveleri var. ıkisi arasinda kalsam mazdayi alir gecerdim. lakin, ayni paralara alinabilecek daha guzel arabalar da var. sadece ikisi arasinda secim yaparken mazda derim.
    : servis kalitesi, rahat satabilirlik, alman malicilik vs gibi etkenler goz ardi edilmistir.
    not
  • araba sahibi olurken şöyle kocaman bir karşılaştırma listesi çıkartmıştım donanım, performans ve fiyat karşılaştırmalı. en dolu ve en uygun fiyat mazda çıkmıştı. en boş ve pahalısı da vw. ama en çok satanı vw. bu millet niye bu kadar alıyor bu markayı sorusuna aldığım en mantıklı cevap 2. elinin kuvvetli olmasıydı. binersin, satarken rahat satarsın yani. şimdi buna bir mantıklı cevap da ben vereyim. kaza yaptık mazdayla. ön kısımdan çok hasarlı olmayan bir kaza. motorda sorun yok. karşı taraf hatalı tamamen. karşının trafik sigortası ödeyecek bizim hasarı. neyse bu hasarın yapımı 1 ay sürdü ey sözlük. neymiş parça bekleniyormuş yurt dışından gelecekmiş. ulan arabayı göndermeyi biliyorsun yedek parçasını niye göndermiyorsun? hadi bizim 2. aracımız vardı çok zorlanmadık. yedek aracım olmasaydı yanmıştım zira evimden işyerime toplu taşıma yok. kasko ikame aracı 1hafta veriyor. diyeceğim bu olaydan sonra neden mazda alınmaması gerektiğini öğrenmiş oldum.

    bir de fatura çıkarmışlar 16000 lira satarken bu hasar kaydını gören ne diyecek onu düşünüyorum şimdi. fotoğraf çektik kaza bu diye ama muhtelemen kimse inanmaz fotoğraftaki kazanın 16000 liralık olduğuna. başka kazası var diye düşünür herkes.

    edit:anlatım bozukluğu düzeltmesi veya düzeltememesi.
  • 129.650 tl'den itibaren başlayan fiyatları olan mazda 6 yı vw passat ile hangi özelliklerini kıyaslayacaksınız.

    edit: fiyat, performans yada donanım gibi özelikleri kıyaslamak anlamsız olur ön zevkler renkler tartışılmaz, kimisi ikinci elini önemser, kimisi yaygın servis teknik ağa bakar, velsahılı kelam iyi olmak kime neye göre.
  • mazda kullanip pisman olan gormedim araba bizde cok tutmasa malum alman ekoluyuz osmanli'dan beri ama su var ki bu mazda hic sorun cikarmiyormus acayip derecede sorunsuzmus. ıkinci eli biraz sorunlu olsa bile kullananlar cok memnun
  • mazda yakıt tüketimi konusunda yeni nesil skyactiv atmosferik motoruyla ancak yeni yeni makul düzeylere inmektedir. volkswagen ise tsi turbo motoruyla hala bu konuda rakipsiz görünüyor. kalite ve sağlamlık açısından mazda çok iyi bir alternatif olmakla birlikte, hala alması gereken çok yol var.
  • bu tip bir karsilastirmayi yapacak bir araba tecrubem yok. yalniz, ilk entryde abd de secilmis olmasi biraz garip. ulke 90lardan itibaren toyotaya jesus christ gibi bakiyor, yani bi araba yilin arabasi secilecekse o camrydir dostum.

    saka bi yana, vwnin amerikadaki prestiji sifirin altinda -1. sebebi ise, 90larda vwnin amerikaya getirdigi dizel modeli. o araba o kadar cok sikinti olusturmustur ki, insanlar da hem dizel arabalara hem de vwye bi sogukluk kapmis. secmeli ders olarak aldigim american car history sagolsun.

    isin ozu, bi yanda amerikan mazda diger yanda tukaka alman, hem de sorunlu alman.
hesabın var mı? giriş yap