• her okula bir mescid projesi hayata geçirilmeye başlanmıştı zaten. yetmedi demek. daha büyük ibadethaneler gerekiyor. nasıl bir ilgi varsa artık!

    https://onedio.com/…yor-meb-projeyi-onayladi-852279
  • sevap pointlerin eşit olması durumunda averaja bakılması.

    lol wut @.@
  • "dinde bozulma nasıl olur" dersi verilmiş. allah acısın bu işe kalkışanlara ve ortak olanlara.

    edit: minik düzeltme
  • islam, din olalı böyle zulüm görmedi. bir de namaz vakti başına puan vermişler. bir de iddia ile anlaşıp bahis oranı açsaydınız bari.

    başlık sahibi yazarın paylaşmış olduğu pdf doyasında şu şekilde yazmaktadır.

    e.2. vakitlere göre namaz puanları:

    sabah namazı : 10 puan
    öğlen namazı: 5 puan
    ikindi namazı: 5 puan
    akşam namazı: 5 puan
    yatsı namazı: 8 puan
  • "bisiklet, tablet, kaykay, kumandalı araba, jenga oyun seti, futbol topu ve daha bir sürü sürpriz hediye seni bekliyor olacak!"

    din işportaya düşmüş.
  • kontrol mekanizması her camide bulunan "proje sorumlu"larıymış. sorumlulara imza vererek ilgili namaz katılımı kontrol ediliyormuş. bu işin ucunda da maddi değeri olan ödüller olduğuna göre, bazı proje sorumluları akraba/yakın çocuklarını kollayacaktır. nede olsa: muhakkak ki allah, adaleti, iyiliği, akrabaya yardım etmeyi emreder
  • sitesine girince "namazını kıl, ödülleri kap!" diye bir başlık çıkan proje.
    işin dinen yanlışlığına mı yanayım, çocuk psikolojisindeki hasara mı değineyim..
    çocuk eğitirken,ödül vermek var evet. ama ödül ve rüşvet arasında bir fark var. bu verdiğiniz şey rüşvet. 10 yaşında bir çocuk oraya geldiğinde, umurunda olan tek şey ödül olacak. yani orada o çocuğa hiçbirşeyin eğitimini veremezsiniz.bunu önce bir bilin.zaten din, kişinin fani bir karşılık beklemeden ibadet etmesi demek değil mi?

    bu tavır, yani yap ve al durumu çocuğun hayatına yayılırsa , ileride yapacağı her davranış için bir karşılık bekler. tüm ilişkileri çıkar ilişkisine döner ve karşılık alamadığında en saf en iyi ihtimalle üzülür,mutsuz olur. aileden gelen travmatik bir yaşantısı varsa,karşılığı alamadığında şiddete dönüşmesi bile bir ihtimaldir.

    hiç mi pedagog a danışmadınız?
    ya da umrunuzda mı olmadı? biz ailelerin gözünü boyayalım da çocuklara ne olursa olsun mu dediniz?

    edit ek : sitenin içeriklerini detaylı inceledim. yazılanları okuyunca gerçekten diyecek bir şey bulamadım.

    "bir yandan dersler, bir yandan ailenin kuralları, bir yandan öğretmenler, diğer yandan neler neler!.. tüm bunları düşünmen, bunlarla meşgul olman çok normal. fakat hayatta, bundan daha fazlası olduğunu hiç düşündün mü?.."

    "teknoloji çağında insanları meşgul eden bilgisayar, telefon, televizyon gibi elektronik aletler insanları asli vazifesi olan allah’a kulluktan uzaklaştırmaktadır. yapılan her türlü gayretlere rağmen insanlar, namaz ve camiye karşı gereken ilgiyi göstermemektedirler. "
  • betheme güzel bir wordpress temasıdır, her alanda işinizi görür. fakat yaptığınız işi ciddiye alan biriyseniz tutup da temanın default faviconunu yukarıda bırakmazsınız.

    http://prntscr.com/m5a3j4

    projenin ciddiyeti, gerekliliği de sitesine gösterilen ilgi kadardır işte. kararı siz verin.

    edit: favicon'u düzeltmişler. burayı okuduklarını varsayıyorum.
  • ne kadar da yenilikci bir yarisma.

    (bkz: pavlov’un kopegi)

    (bkz: sartli refleks)

    edit: gelen uyari uzerine duzeltme, operant kosullanma olacak. @fizyolojist’e tesekkurler.

    edit2: daha once de milli egitim bakanligi duyurusu ile bilgi yarismasi duzenleyen kitabinda gecen hikaye bile bu organizasyondakilerin bilincalti hakkinda bize gerekeni soyluyor, amcamin guzel bir kizi vardi

    cocuklarimizi fetocu benzeri yapilardan korumasi gereken meb’in tam tersine istismar hikayelerini cocuklara okutmaya calisan bir olusuma destek vermesi skandalin sozluk karsiligi olabilir.
hesabın var mı? giriş yap