• bakanlığın sitesinde yer alan nitelikli okulların yer aldığı kılavuzdur
    bu uygulamanın da ömrü pek uzun olacak gibi durmuyor. hayırlı, uğurlu olsun.
  • okullar bilgisayar kurasıyla belirlenmiş.
  • daha saçma okulların belirlenemeyeceği, belirlenemeyeceği gibi de olması gereken "nitelikli okullar" ın da listede olmadığı, her ilin milli eğitim müdürlüklerince oluşturulan, daha önceki yıllarda teog-sbs-lgs gibi ulusal sınavlarla öğrenci alan, fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, anadolu liseleri gibi okulların hangilerinin yeni sınav sistemi ile öğrenci alacağını duyuran nitelikli okul listesini barından kılavuz.
  • nitelikli okullar listesinin içinde çok çok daha iyi anadolu liselerini barındırmayan, meslek liseleri ile imam hatip liselerini içeren kılavuz. gazetelerin ortaya attığı listeler bile bundan çok daha iyiydi. ayrıca inkilap tarihi, ingilizce ve din kültürü derslerinin neredeyse hiç önemi kalmamıştır. bu derslerden herhangi birinden tüm soruları doğru yapacağına fen, matematik veya türkçe derslerinden birinde 2,5 net fazla yap yeter. çocukları sınavdan kurtaracağız derken iyice saçma sapan bir sistemin içine soktular. emeği geçenleri tebrik ederim.
  • parası olan başarılı çocukların özel okulların fen lisesine gidebileceğinin, parası olmayan başarılı çocukların imam hatip lisesine gitmek zorunda kalacağının ilanı olan boktan hem de bomboktan bir kılavuz.
    tanım: antik yunan filozoflarının, matematikçilerin, uzay bilimcilerinin yaşadığı ve ürettiği topraklarda gerçekleşmiş paranormal olay.
  • bu hızla devam edersek 10 yıl sonra mezun olan gençlerimizin %80'i imam olacak ve imamlara istihdam sağlamak için mevcuttakinden 80-100 kat daha fazla camii'ye ihtiyaç olacaktır. camiilerin inşaat sahası için evlerimizden olacağız ve hepimiz muhtelif yerlerde yaşamaya başlayacağız. camii inşaatları tamamlandığı zaman istanbul yüzölçümünün %70'lik bir kısmı camii'lerden oluşacaktır. bu camii'lerin tek bir çatı altında toplanması ve ortaklanması sonucu ortaya kocaman bir camii çıkacak ve dünyanın, hatta uzayın bile heryerinden görünecek bir yapı olacaktır. böylece herkes gücümüzü görecek ve bizden korkacaktır.

    (bkz: büyük resmi görmek)
  • okuduğum okul ilçemizin ilk ve tek anadolu lisesi idi. biz eğitimli orta sınıf memur takımının, küçük esnafın, çiftçinin çocukları orada 7 sene dil öğrendik, iyi kötü matematik fen öğrendik ve bu günün mühendisleri, doktorları, akademisyenleri, avukatları olduk.

    listeye baktım, okulum yok. imam hatip lisesini almışlar listeye. anadolu imam hatip lisesiymiş. bir de meslek lisesi var, o da anadolu olmuş. mesleki teknik anadolu lisesinden gelen çocuklarla da az temasım olmadı, ne durumda olduklarını bilirim.

    neyse, ülkeme anadolu lisesi mezunu imamları ile hayırlı kalkınmalar dilerim. dolar 4,18i vurdu, bist 106 şu an. not düşelim bunu da.
  • 32 ilde anadolu lisesi barındırmayan kılavuz. ehonomi coh ey eyitim coh ey hulooggg.
  • bi sürü proje imam hatip lisesi olan kılavuz.
  • listelerde yer alan okulların hepsi nitelikli okul kapsamında değil anladığım kadarıyla. o listede olan okulların hepsi merkezi sınav ile girilecek okullar değil. merkezi sınav ile aşan okulların yanında zaten merkezi yazıyor. bundan ayrı olarak kendi sınavını yapacak okulların yanında merkezi/yerel yazıyor. bu da demektir ki meb'in yapacağı sınavdan ayrı olarak kendi sınavını yapacak okullar da listede. nerden mi biliyorum bulunduğum ilçede en son tercih edilen meslek liseleri de listede ondan.
    yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermiş olabilecek kılavuz.
    edit : anadolu teknik programı olan meslek liseleri sınav ile alacakmış. anadolu meslek programı olan meslek liseleri sınavsız olacakmış.
hesabın var mı? giriş yap