• bunca yıllık vatandaşım ne işe yaradığını çözmüş değilim. evet milletvekillerinden oluşan ve bir şeyleri araştıran bir komisyon olması dışında bir işlevi var mıdır bilemiyorum. bugüne kadar herhangi bir konuda kurulan komisyonun bir sonuca varıp da birilerinden hesap sorduğunu görmedim. aksi örnek bilen varsa lütfen bana mesajla bildirsin.
  • bildigim kadarıyla bu meclis araştırma komisyonları, belirli konularda ne yapılmıştır, ne olmuştur, buna karşılık ne yapılabilir gibi sorulara cevap aramakta, sonra vardığı sonuçları ve önerileri halka ve meclise arz etmekteler. mesela tuzla tersanelerindeki işçi ölümlerini araştırmışlardı sanırım en son, bir takım çözüm önerileri sunmuşlardı.

    ama türkçenin korunması için kurulan meclis araştırma komisyonu, spil dağı'nın adının sis dağı, efes'in adının selçuk olarak değiştirilmesini önermiş efendim. nedenmiş peki, bakalım hemen: spil dağı meselesi çok önemliymiş efendim, onun ismini evliya çelebi "sis dağı" olarak koymuş. peki efes? akp milletvekili ve komisyon başkanı necat birinci bu konuda bakın ne demiş: "selçuk, selçuklu'dan geliyor. bu vatanı, anadolu coğrafyasını vatan yapan bir türk devleti selçuklu. orası efes değildir selçuk'tur. efes turistik bir isim. dilini kaybeden her şeyini kaybeder." benzer olarak bu komisyon kapadokya adının kullanılmasından da rahatsız olmakta. muhtemelen izmir adından da rahatsızdır smyrna kelimesinden türediği için. belki de anatolia kelimesinden geldiği için anadolu adının kullanılmasına bile karşıdır, ama aklına gelmemiştir röportaj esnasında.

    http://www.ntvmsnbc.com/news/461768.asp

    nasıl bir hazımsızlık problemidir bu? nedir size batan? selçuklulardan, osmanlılardan binlerce yıl önce sümerler, hititler, truvalılar, yunanlar, romalılar çok çok güzel medeniyetler kurmuşlar bu topraklarda, evet. bunu zenginlik olarak göremeyip tarihin altını oymaya çalışanlara, kıskançlık duyanlara acıyorum.
  • bugunlerde, bugune kadar ne hayrini gorduysek deli gibi meraklisi oldugumuz komisyon türü. gecmisi bilmiyorsaniz eksisozluk okuyun ve bu komisyonlarin goz boyama komisyonu olduklarini ogrenin.
  • meclis genel kurulu meclis araştırması açılmasına karar verdiğinde kurulan özel bir komisyondur. meclis araştırma komisyonu bakanlıklarla genel ve katma bütçeli dairelerden, mahalli idarelerden, muhtarlıklardan, üniversitelerden, türkiye radyo-televizyon kurumundan, kamu iktisadi teşebbüslerinden, özel kanun ile veya özel kanunun verdiği yetkiye dayanılarak kurulmuş banka ve kuruluşlardan, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarından ve kamu yararına çalışan derneklerden bilgi istemek ve buralarda inceleme yapmak, ilgililerini çağırıp bilgi almak yetkisine sahiptir.
  • muhalefetin cok onemli bir seymis gibi lanse ettigi ama aslinda hicbir ise yaramayan sohbetlerin dondugu komisyondur.

    soyle dusunun; hpd'li milletvekilleri teror arastirilsin diye bir arastirma komisyonu oneriyor. o komisyonun icinde hdp milletvekilleri de var. sirtini kandil'e yaslayani orada, canli bombanin cenazesine gideni orada, heykel dikecek olanlar orada... bu adamlar diyor ki komisyon kuralim.

    yani bu adam diyor ki; getirin polisinizi, askerinizi bana ifade versin bakalim ne yapiyor dagda. senin dagda terorist pesinde kosan askerin gelecek ve kandil'e sirtini yaslayana bilgi verecek. ıcisleri bakanin ve milli savunma bakani gelecek, bu komisyona derdini anlatacak.

    senelerdir "bakin biz teroru arastirmak istiyoruz ama akp izin vermiyor" demek icin bu onerileri getirirler. faydasi olmayan, ustune zararli bu arastirma komisyonlarini millete sirin gorunmek icin kullananlar iktidara geldikleri gun arastirma komisyonu onerilerinin hepsini reddedecekler.
  • ulke icin buyuk onemi olan meseleleri sikip atmaya yarayan hede.

    bir mevzunun ciddiyetine zarar mi gelmeli, sumen alti edilmesi gereken bir hata mi var, devlet erkaninin -halkca bilinmemesi icap eden- bir kusuru haddinden fazla mi net? ac boyle bir komisyon, kendini bilmez bes on milletvekilini de uye yap; gerisini hic dusunme.

    mecbur kalirlarsa bes yila yayar o konuyu da yine de dise dokunur tek bir sey elde etmemeyi basarir o vekiller bir sekilde. boyle de muhtesem bir aractir bu komisyonlar.
hesabın var mı? giriş yap