• sivasspor'un yeni baskani.
    sedat peker'in is ortagi imis.
  • odasında kocaman bir sedat peker resmi bulunan, kimilerine göre sedat peker'i sedat peker yapan* adam. eniştesi oluyormuş kendisi. artık bir süper lig kulübünün başkanı. hepimize hayırlı, uğurlu olsun. aziz yıldırım'a kardeş geldi.
  • aynı zamanda fenerbahçe kongre üyesi olan sivaspor başkanı.
  • yıllar önce rüştü rençber'in dövülmesi olayına adı karışan, yanılmıyorsam olay esnasında da orada bulunan ve bir tekme veya yumruk ta kendisi atan kişi.
  • sedat peker'in kız kardeşiyle evlidir.
  • kulüpler birliği başkan vekilliği görevine seçilen sivasspor başkanı.
  • öyle bir bakışta derinlemesine analiz etmenin imkanı da gereği de yok, o yüzden spesifik söylemek lazım: eğer bu şahsın sedat peker bağlantısı, futbol klüplerinin 'bağlantısız olması-gerektiği/olamadığı' meselesinden ziyade, 'kendi tuttuğu takım hariç her futbol klübü yönetiminin 'bağlantılı' olduğu zannı'nı besleyen taraftar ideolojisine hizmet ediyorsa, ki etmemesine imkan var mı bilemiyorum, o zaman çirkin konuşabiliyoruz. nasıl konuşabiliyoruz? şöyle: alıyorsun profesyonel futbol klüplerini; bakıyorsun yerel, mahalli ve ulusal örgütler, cemaatler ve kurumlarla olan sivil, resmi, gıllıguşlı ilişkilerine; görüyorsun ki hepsi rabıtalı, hepsi bağlantılı. hatta görüyorsun ki, bu profesyonel futbol dediğin şey klüp bazında zaten aslen ve sadece o reel fonksiyona hizmet ediyor: rabıtalılar için o yüzden değil, rabıtalanmak için o yüzden. o halde diyorsun ki, ya bırak bu işleri. ya bırak'lı konuşmaktan daha çirkin bir iletişimin, konuşmanın imkanı yok kimseyle.
  • 4 mart 2009 fenerbahce sivasspor macinda fenerbahçe'nin 3. golünü aziz yıldırım'la kahkahalar eşliğinde kutlayan sivasspor başkanı. garip...
  • sivasspor baskani.

    ------------------------------------------------

    23 şubat 2000
    yalçın bayer ybayer@hurriyet.com.tr

    ‘‘tuhaf şeyler'' (9.2.2000) tarihli yazımız üzerine istanbul dgm cumhuriyet savcısı erol can özkan ile sedat peker'in dünkü açıklamalarını okudunuz...

    kadıköy'deki bir tekstilciden, ortağının devrettiği öne sürülen hisselerinin bedelini ya almasını ya da kendi hisselerini satmasını istediği iddia edilen sedat peker'in iki adamı mecnun otyakmaz ile önder ercan'ın eylemleri üzerine, bu iki kişi polisçe gözaltına alınmıştı.

    ancak savcı özkan bu kişilerin savcılık bilgisi ve talimatı dışında polisçe gözaltına alınmasına karşı çıkmış, bunların hemen savcılığa gönderilmesini istemiş ve ilk sorgularından sonra serbest bırakılmıştı.

    sedat peker'in 'kimsenin adamı olmayacak kadar onurlu ve gururlu işadamları' olarak tanımladığı yakın adamlarının geçmişlerini, bu davanın zabıtlarına giren 'suç kayıtları'ndan öğrenmek ister misiniz?

    mecnun otyakmaz: 1989'da icrai rezalet çıkarmak, 90'da ruhsatsız tabanca taşımak, 90'da ruhsatsız tabanca ile adam yaralamak, 1995'te ruhsatsız tabanca bulundurmak, 96'da adam yaralamaya iştirak, 98'de ruhsatsız tabanca ile adam yaralamak, 98'de cürüm işlemek için silahlı teşekkül oluşturmak, haraç almak vs...

    önder ercan: 1980'de tabanca ile ateş etmek, 80'de adam öldürmek, yaralamak, patlayıcı madde atmak, ruhsatsız tabanca bulundurmak, sıkıyönetim yasası'na muhalefet ederek suçlulara yardım etmek, 88'de ruhsatsız tabanca bulundurmak, 89'da polise mukavemet ve tehdit, 89'da ruhsatsız tabanca bulundurmak, 1992'de yaralamaya azmettirmek ve ruhsatsız tabanca taşımak, 95'te ruhsatsız tabanca bulundurmak, 99'da cürüm işlemek için silahlı teşekkül oluşturmak...

    otyakmaz ve ercan, sedat peker'le birlikte tck'nın 313. maddesine muhalefetten, cürüm işlemek için teşekkül oluşturmaktan (çete) istanbul dgm'de yargılanıyorlar.
hesabın var mı? giriş yap