• doktorlar için yeni bir uzmanlık alanı. cerrahisiz estetik. ya da bıçaksız estetik. artık nasıl adlandırırsanız. hani şu botoks motoks gibi şeylerin yapıldığı alan. güzellik ve estetik merkezlerini artık rastgele estetisyenler açamayacak. dermatologlar yani cilt doktorları, estetik cerrahlar bir de bu medikal estetik hekimleri açabilecek. bunu olmak için de sertifikanız olması lazım. bakanlık onaylı. bu sertifikayı almak için de paraları bayılıp aylarca kursa gitmeniz, sonundaki sınavda da başarılı olmanız gerek. şu doktorluk zor zanaat neticede. ama içimden bir his, bu işte afedersiniz bok gibi para var diyor.
  • tus'a girilip kazanılsa bile dandikliği değişmeyecek olan uzmanlık. işi sadece mezoterapi, karboksiterapi, botox ya da dolgu maddesi uygulaması olan bir branş olabilir mi? kısa yoldan parayı cukkalamayı amaçlayan doktorların uzmalık alanı diye adlandırılsa daha iyi olabilir. anatomiyi, fizyolojiyi bilmeden yaptığınız botoxlar bir gün gelir bir tarafınızı gıdıklar diye seslenmek istiyorum kendilerine.
  • bu işle uğraşanların cihaz ve ekipmanlarını karşılayan firma için;

    (bkz: att medikal)
  • başarı ile hasta tedavi ettiğim uzmanlık alanı.aynı zamanda kısa yoldan para cukkalamak gibi bir amaca hizmet etmeyen doktorluk branşı.para kazanmak bir sanattır.yaptığınız iş alanının bir önemi yoktur.amaç para cukkalamak ise zaten başarısızlık garantidir.
  • uydurma bir tıp alanıdır.

    bakınız tıpta uzmanlık kurulu'nun web sitesine bu tip bir alan mevcut değildir.

    daha hassas bir şekilde, herhangi bir uzmanlık alanını kazanmayan -pratisyen- hekimlerin; para var bu işte mantığı ile oturtmaya çalıştığı pseudo-alandır.

    doğrusu:

    minimal invazif/cerrahi olmayan kozmetik dermatolojidir ya da minimal invazif estetik cerrahidir.

    bu da :

    dermatoloji
    estetik plastik cerrahi
    kulak burun boğaz, ağız yüz çene cerrahisi

    gibi deri ve ya estetik cerrahi ile ilgilenen tıp branşlarının işidir.

    bu alanların hepsinin 4-5 yıllık asistanlık eğitiminde "medikal estetik" işlemlerle ilgili eğitim verilmektedir.

    "ayşe hanım estetik merkezinin botoks kursunun" düzenlediği sertifikalar ne bakanlıkça ne de hukuki olarak anlam ifade etmemektedir maalesef. ya da hacamat/sülük kursuna gidip muayenehanecilik yapanlara da bu alan açık değildir [15 sene önce yokluktan sağlık bakanlığının verdiği (yıllardır verilmemektedir) sertifikaya sahip 400-500 hekimi haricinde]

    o yüzden iş uzmanlarına bırakılmalıdır.

    hep dediğim gibi türkiye'de herkes kendi işine yapsa daha güzel günler bizim olacak.
  • bence uzmanlik gerektiren ama uzman hekim olmayi gerektirmeyen ve cerrahi estetik yapan hekimlerin yaptığı isle bir tutulabilen alandir , en azindan saeece tıp lisansi alip bu isi yapan hekimlerle cerrahlarimiz bir tutulmamalidir abi o kadar da cahil.olmayin lan... ( anlamayan ablalari bu konuda bilgilendirmekten bıktım ben. isterseniz kasapta, isterseniz kuaforde ,isterseniz uzman dr bilmemkimde yaptirin ablacim : ) bir de hemsireler filanda yapiyormuş bu isi ..not: mesleğimin konuyla.ilgisi yok ve hayatimda hic estetik yaptiemadim, hoş param da yok ama neyse;)
  • 2 aya kadar kliniğimi açıp ilerlemeyi düşündüğüm alan olur kendileri. uzun zamandır hissetmediğim çocuksu bir heyecanım var. yıllardır devlet kurumlarında çalışmanın verdiği yorgunluk, tükenmişlik üzerine hakettiğimiz değeri görmeyince de kaçınılmaz bir son oldu diyebilirim. para önemli kısmı olmasa da hekimliğe ilk başladığım heyecanla yeniden çalışma fikri bile çok heyecanlandırıyor. inanıyorum her şey çok güzel olacak.
  • amma çok değişik medikal estetik alanı varmış meğer. eğer tutturulabilirse bayağı kazançlı bir alan gibi duruyor. 10 arkadaşımdan 9 u aşağıdakilerden bir veya daha fazlasını yaptırmış durumda.

    botoks & dysport kırışıklık tedavisi
    botoks & dysport terleme tedavisi
    dudak dolgusu
    burun dolgusu
    çene dolgusu ve jawline
    elmacık kemiği dolgusu
    şakak (temple ) dolgusu
    göz altı morluk tedavisi
    saç ve saç derisi tedavisi
    leke tedavisi
    kılcal damar tedavisi
    nem enjeksiyonu
    vitamin enjeksiyonu
    prp
    somon dna enjeksiyonu
    dermapen
    lazer işlemleri
    bbl
    kök hücre tedavisi
    selülit tedavisi
    çatlak tedavisi
    bölgesel zayıflama
  • bir işlemi yapabilmek başka bir şey, yapmak için ehliyete sahip olmak başka bir şey. araba kullanmayı bilse de, ehliyeti olmayan insan araba kullanamaz. aynı mantıkla, uzmanlık alanı 'estetik' kısmını kapsamayan bir hekim de, hangi sertifikayı almış olursa olsun, (sağlık bakanlığınca onaylı sertifikalar değildir) estetik girişim/işlem/uygulama yapamaz.
hesabın var mı? giriş yap