• gun gecmesin ki musteriyi aldatmaya yonelik dolandiricilik girisiminde tekrar tekrar bulunmasinlar.

    konuyu buraya tasimayi asla dusunmuyordum ama maalesef az once musteri hizmetlerinden almis oldugum bilgi nedeni ile buraya yazmak durumunda kaldim.

    5 ay once kagithane medimarkttan lenovo marka bir laptop aldim. laptopu alma amacim sadece film, dizi izlemek ve internete girmek icindi. diger isler icin kullanmis oldugum baska bir laptop bulunmaktaydi ve bu yuzden hic ozelliklerine hatta fiziki gorunumune bile bakmadan bana tavsiye etmis olduklari urunu aldim. kullanmaya basladigimdan beri urun sorun cikarmaya basladi. wireless baglantisi surekli kopuyor ve yeniden baslatmadan asla tekrar baglanmiyor ve kendi kendine kapanma sorunu yasiyordu. 5 aylik sure icinde toplamda 20 defa kullanmadim diger laptopumu kullandigim icin. bu yuzden burada hata bende olabilir.

    en son gecen ay laptop coktu ve format atmak zorunda kaldim bu islemi de teknik servisin direktifleri dogrultusunda gerceklestirdim. gecen hafta tekrar laptop sorun cikardi ve tekrar acilmadi. servisi tekrar aradim bana seri numarasini okumami istedi isin ilginc tarafi seri numarasi olan band sokulmus o an farkettim incelemeye devam ettigimde laptopun batarya kismini cikardigimda icinde asinmalar oldugu ve cok daha onemlisi bir adet vidasinin eksik oldugunu farkettim. yani resmen savastan cikmis bir urunu bana sifir urun olarak satmislar.

    bu durumu duzeltmelerini istedigimde bana urunu kutusuyla beraber faturasiyla teslim alacaklarini ve duruma gore inceleyeceklerini soylediler. ısin kotu tarafi annem kutusuyla birlikte faturasini atmis (kendisi alzehimer hastasidir)

    faturanin tarihini kartimdan odedigim icin ekstrelerden buldum ve ilgili magazaya bildirdim. bugun magazadan bir hanimefendi arayarak faturayi bulamadiklarini baska bilgiler verip veremeyecegimi sordu baska bilgi olarak tarihten baska tutar bilgisi verebilecegimi soyleyip tutari da bildirdim. az once merkezlerini aradigimda da faturayi bulamadiklarini ve bu konuda bir sey yapamayacaklarini acik acik soylediler.

    yani en ufak bir utanma arlanma olmadan kullanilmis yipranmis ozurlu bir mali sifir urun olarak sattiklari gibi bir de ustune buyuk bir piskinlikle faturami dahi veremeyeceklerini soylediler.

    konuyu tuketici heyetine degil bizzat adliyeye giderek ticaret mahkemelerine gidip dava acacagim. ayrica nitelikli dolandiricilik konusunda da suc duyurusunda bulunmak istiyorum hukukcu arkadaslar tavsiyelerde bulunurlarsa sevinirim.

    buraya bu konuyu tasimamin bir nedeni de bu benim yapmis oldugum malligi siz yapmayin asla ve asla bu buyuk kurumsal bir firmadir diye guvenmeyin alir almaz urunun sagini solunu her tarafini kontrol edin aksi takdirde benim gibi boyle hem enayi yerine konmus olursunuz hem de sinirden kendinizi zivanadan cikararirsiniz.
  • bir ricam ustteki entry'i twitter kullanicisi bir arkadas mediamarkt ve lenovo tr temsilcilerine tweetleyebilir mi rica etsem?
  • daha önce mediamarkt çağrı merkezinde çalışmış biri olarak ilk olmayan durum olduğunu söyleyebilirim. bu tür şikayetlerden ben de aldım ve işleyiş aynı sizin anlattığınız gibi ilerler. bu mağazalardaki satış temsilcilerine asla güvenmeyin. sırf ürün satmak için olmayan şeyleri varmış gibi söyleyip sizi mağdur ederler.
  • medimarkt telefonun azizliginden oturu oldu dogrusu icin media markt
  • (bkz: ustanın iyisi malzeme artırırmış)

    eksik vidayla 5 ay götürmüş bence takdir edilesi. bi kontrol etseydin hocam klavyede falan eksik tuş olabilir.
  • valla bir arkadaş "linç ederiz kardeş sıkıntı yapma" demiş ama yazarın forum tadındaki entrylerini görünce hiç içimden gelmedi açıkçası. keşke servis elemanları bilgisayara format atmayı öğreteceklerine sözlük formatını öğretselermiş biraz dedim. unutmadan:

    (bkz: sözlüğün şikayetvar.com'a evrilmesi)

    yakında markaların sözlükte hesap açmasını ve "sayın müşterimiz. talebiniz alınmıştır. müşteri temsilcilerimiz en kısa zamanda sizinle iletişime geçecektir." metnini 2.entry olarak girmesini falan bekliyorum. son adım bu kaldı çünkü.
  • amlarına koyayım onların çok ayıp ediyorlar. şöyle de bir durum var. misal ben hiç öyle birisi değilimdir ama anlattıklarına başka bir pencereden bakanlar da olabilir. insanlar türlü türlü neticede. sözüne güveniliri var, dolandırıcısı var, kaypağı var, yalancısı pezevengi götvereni orospu çocuğu...

    gelelim şu başka pencereye. bir kurumsal firmanın bir şubesinin yöneticisisin. sana birisi geliyor ve diyor ki, "kardeşim, ben bu şeyi senin şubenden 5 6 ay önce aldım. hay aksi ki faturam ve garanti belgem de yok. şimdi ben biraz şeyim, 5 6 aydır kullanıyorum bunu, sürekli sorun, sürekli sıkıntı ama pek de siklemedim. bir de format atayım, belki kendine gelir dedim. sonra 5 6 aydır kullandığım bu şeyin bataryasını çıkardım ve ne göreyim? vidası eksik, çürük çizik ne ararsan var. halbuki 5 6 aylık kullanım sürecimde sürekli sorun da çıkardığı için -daha iyi olan dizüstüm de var bu arada- diğer bilgisayarımla dizimi filmimi izledim. bunu da zaten ultra iyi dizüstüm olmasına rağmen dizi film izlemek için falan aldım. velhasıl; sen şube yöneticisi olan sen! bana ikinci el ürünü sıfır diye kakalamışsın. ama dediğim gibi faturam, kutum yok. bir de 5 6 ay sonra farkettim bunu ben. bunu alın bunu, bana da paramı verin olur mu?"

    bu şube yöneticisi kardeşimizin aklından şöyle bir şey geçebilir: 5-6 aydır bilgisayarın anasını sikmiş, sonra tamircilik oynayıp bilgisayarın içine girmeye çalışmış, vidasının birini de kaybetmiş, gelmiş bana ve bu ürün ikinci el kardeşim. bana ikinci el ürünü sıfır diye sattın.

    bir şeyi iddia edebilmek için sağlam kanıtlar sunabilmek gerekir. üzerinden 6 ay geçmiş, faturan, kutun bişeyin yok. senin gibi onbinlerce insanlara bir şey satıyor bu adamlar. ve bunu kar etmek amacıyla satıyor. hayır kurumu değil yani. ispat edemeyeceğin bir durumun peşinden boşuna koşmuş olursun.

    sonuç olarak, iddiasını ispat edebilecek delilleri mevcut olmayan birinin, savcılığa, mahkemeye müracaat etmesi durumunda götünde patlayacağı, tazminata çarptırılabileceği mevzulara gebe; olmayan rezalet.

    ayrıca;

    (bkz: ısrarla siklenmemek)

    forum sitesinde bile böyle flood yapsan siktir ederler. sözlük la bura, ekleyeceğin bir şey varsa editle ekle. şu durumda yapacağın şey nickinde gizli.
  • milyar dolarlik cirosu olan firmalar musterilerini ayakta siksin ama biz formati sikmeyelim onemli olan bu tabii ki.

    bu tur sikayetlerini sikintilarini anlatan basliklari sanki ilk ben actim. yapilan hukuksuzlugu eskiyaligi anlatmisim insanlara, kotu mu olmus?
hesabın var mı? giriş yap