• endülüs bölgesine veya cordoba'ya giderseniz kesinlikle görülmesi gereken tarihi yerlerden biri. yer demişken, antik kent. yaklaşık 1000 yıl önce terkedilmiş bir kentten geriye kalan yıkıntılar.
    https://flic.kr/p/fytqug

    ama şöyle bir şey var. araba ile geliyorsanız, yolun aşağısında park alanı var. önce oradaki gişeden bilet alıp, endülüs emevileri ve yerleşim yeri ve bölge tarihi ile ilgili ilginç bilgiler veren müzeyi gezdikten sonra çıkıp her 15 (belki 20?) dakikada bir ring sefer yapan otobüs ile dar bir yoldan 5 dakikada tepedeki harabelere gidiyorsunuz. hele eskaza öğrencilerin turuna filan denk gelirseniz bizim metrobüsü arattırmayacak kısa bir yolculuk sizi bekliyor, çünkü ayakta yolcu olmaz filan gibi bir şey yok, binmeye talip insanlar olduğu sürece şöför yolcuları alıyor. hatırladığım kadarı ile öyle uyanıklık yapayım der, araba ile yukarı çıkmaya kalkarsanız da arabayı yukarıda bir yerlere park filan edemiyor, tıpış tıpış aşağıdaki otoparka geri dönüyorsunuz.

    bir de yine yanlış hatırlamıyorsam benim tomtom navigasyon beni alakasız bir yerlere götürmeye kalkmıştı, sonra kilometrelerce geri dönüp sorarak bulmuştuk, hani orada sormak isterseniz şu şekilde yazın veya sorun...
    (bkz: madinat al-zahra)
hesabın var mı? giriş yap