• amerikada sağlık mesleklerinde dinamizmi sağlayabilmek amacıyla faaliyet gösteren mesleki bilgileri revize etmeye yardımcı bir online portaldır.
    eyaletlere göre yasal uygulamalar değişse de genel olarak medscapete izlediğiniz videolar, cevapladığınız sorular, okuduğunuz metinlerle birbiriyle orantılı puanlar toplarsınız. bu puanlara genel olarak ce credits adı verilmektedir. ayrıca online olarak her eğitimle sertifika edinirsiniz.
    amerikadaki sistemde örneğin eczacılar için, bu portal üzerinden topladığınız puanlar nabp (national association of boards of pharmacy) adı verilen ulusal eczacılık birliğine yansıtılmaktadır. bu doğrultuda yıllık olarak her eyaletin istediği minimum puanları toplamakla yükümlüsünüzdür.
    türkiyede henüz böyle bir sistem yok. aslında amerikadaki bu uygulama başta çok zorlama ve göstermelik gibi gelebilir; ancak kendi adıma deneyip, dikkatle dinlediğimde, özen gösterdiğimde çok kısa sürede bir çok konuda kendimde güncelleme yapabildim. bunu söylerken tedavi protokollerinin yanlılığı gibi politik unsurları göz ardı ediyorum; böyle bir durum apayrı bir tartışma konusu.
    demem o ki ülkemizde de böyle sistemlerin var olması gerektiğini düşünüyorum; çünkü sağlık meslekleri adamı mezun etmekle bitmemeli. literatür bu kadar hızla değişirken tüm bu bilgilere hakim olmak çok kolay değil. iyi niyetli organizasyonlarla sağlık çalışanlarının verimliliği artırmak mümkün. medscape bunu kısmen yapabiliyor.
  • her tıp neferinin elinin altında olması gereken çok faydalı bir kaynak. tabii ki türkçe site değil. keşke bizler de böyle işler yapabilsek ama en az önümüzdeki bir yüz yıl daha bunları takip edebilecek kadar yabancı dil bilmek zorundayız.
  • yeni bir doneme baslamak uzere oldugumuz su gunlerde tip ogrencileri arasinda fazla dillendirilmemesi gereken kutsal bilgi kaynagi. ne gerek var herkesin bilmesine degil mi canim?

    edit: yillar gecti ve her gun illaki isim dusuyor bu merete. tip dunyasinin wikipediasi.
  • bütün türk solcularının toplamının dünyaya faydası şu sitenin dünyaya faydasının onda biri değildir.
  • ingilizceye hakim olma gerekliliğini tekrar tekrar hatırlatan süper uygulama. indir telefonuna,nöbetine git. sırtın yere gelmez
  • tıp öğrencileri için aşırı faydalı site.
  • tam beş yıldır ilaç etkileşimi için sık sık akıl danıştığım biricik abim. seviyoruz kendisini. güncel makalelerini yidiğim.
  • bir tıp öğrencisinin bilgiye ulaşmasını fazlasıyla kolaylaştıran uygulama. internet sitesi de var ama uygulama versiyonu pratikte daha çok işe yarıyor.

    ders çalışırken, vizit esnasında falan da filan da her yerde kullanımı kolaydır ve verimi son derece yüksektir. dahiliye stajına burdan çalıştım resmen.

    kısa keseyim, medscape çok güzel ama ingiliçce.
  • uptodate ile birlikte tıp literatürü açısından güvenilir bir site. telefon ve tablet uygulamaları kullanışlı olup, çevrimdışı kullanılabilme özelliği de vardır.
  • ücretsiz quizleri kliniğe yönelik ve çok tatlıdır. seviyoruz efenim.
hesabın var mı? giriş yap