• bugün şöyle bir tweet atan ingiliz gazeteci: "there was a time when erdogan/turkey were being held up as a 'model' for the muslim-majority world & embraced by west. #howtimeschange me"
    mealen: "zamanında bu erdoğan türkiye'sini batı, müslüman dünyası için model olarak öne çıkarıyordu. geldiğimiz günlere bak."
  • şarlatanın önde gideni. ne ifade özgürlüğünden anlar ne de ifade yeteneğinden.

    mesela islamın reforma ihtiyacı yok temalı yazısında tipik müslüman "giriş-gelişme-gelmeyen sonuç" mantığıyla dandik bir yazı yazmıştır.
    http://www.theguardian.com/…im-martin-luther-europe

    "why ıslam doesn’t need a reformation"
    diye yazıya başlayıp
    "....don’t get me wrong. reforms are of course needed across the crisis-ridden muslim-majority world: political, socio-economic and, yes, religious too. ..."

    demek ne ya.

    hele şuna ne demeli:
    http://www.newstatesman.com/…speech-fundamentalists
  • son zamanlarda sundugu programi upfront ile baya sukse yapan gazeteci.

    eski cia direktoruyle yaptigi roportajin bir kismi: https://twitter.com/…ront/status/715581293824573440

    saudi birlesmis milletler elcisi ile yaptigi roportajin bir kismi: https://twitter.com/…asan/status/713361161161408512
  • oldukça iyi eğitimli ve zeki biri ancak richard dawkins ile girdiği münazarada feci şekilde rezil olmuş. youtube'ta videosu mevcut. merak eden izleyebilir.
  • richard dawkins ile girdigi munazarada (ateist ve richard dawkins hayrani sayilabilecek biri olarak) rezil olmasi konusuna pek katilmiyorum.

    soz konusu video'yu youtube'dan izlemistim ve izledigim video richard dawkins hayrani bir sayfa tarafindan konulmustu, acik konusmak gerekirse bazi argumanlarini oldukca mantikli buldum, bu nedenle olacak ki, her zaman oldukca kibar konusan ve duzgun bir usluba sahip olan richard dawkins kendisine nasil oluyor da peygamberin ucan bir at ile tanri'yi gormeye gittigine inandigini sordu.

    evet bu mitolojik bir hikaye ve buyuk ihtimal sayin mehdi hasan'da bunun nuh'un gemisi gibi bir hikaye oldugunun farkinda ama televizyonda karsisina iki secenek sunuldu, ya bunu reddedecekti ya da inandigini soyleyecekti ve kendisini ikinci secenegi secti.

    boyle bir soru sormak richard dawkins icin gerekli degildi, kendisi cok daha duzgun mantikli argumanlar kullaniyordu ve buna devam edebilirdi ama o oldurucu vurus yapacak bir sey soylemeyi secti ve bu iki grup arasinda olusabilecek bir diyaloga engel oldu.

    ornegin richard dawkins ingiliz monarsisini savunuyor, bu konuda ciddi bir tartisma icerisinde olsa ve karsisindaki ona "sen nasil tudor'larin monarsisinin duzgun oldugunu dusunuyorsun" dese ne diyecek ? biliyor ki o tarihte cok fazla karsi cikilmasi gereken sey var ama genel olarak kendisi ingiliz monarsisinin artisinin eksisinden fazla oldugunu dusunuyor olacak ki bu grubu destekliyor. o zaman bu basit argumani soyleyen kisi icin "nasil da dawkins'i mat etti " diyelim.

    soz konusu video icin: https://www.youtube.com/watch?v=rrd-jlv82bi
  • adam artık msnbc e geçmiş, artık orada islamcilik yapiyor olmali.
  • filistin yanlısı olduğu için msnbc'deki mehdi hasan show programı yayından kaldırılan sjw.

    bu işler böyle hasan. tasmanı tutanlarla farklı fikirler beslemen yasak. kanaldan istifa ederek yarrak hasan show diye rumble'da program yaparsan 3-5 kişi izler belki.
  • 6 ekim israil-gazze olayları sonrası filistin yanlısı tavrı nedeniyle msnbc'den ayrılan (kovulan da denebilir) gazeteci, çağın modasına uyarak daha küçük çapta bir ekiple özgür gazetecilik yapmak istediğini belirterek 28 şubat 2024 tarihinde zeteo isimli bir medya kanalı kurmuştur. şimdilik reklam almayacağını ve sadece subscription ile sürdüreceğini belirterek destek talep etmektedir.

    seçenekler:
    subscription-free üyelik (sınırlı içerik erişimi): bedava
    standart üyelik (sınırsız içerik erişimi): aylık 8 veya yıllık 72 dolar
    kurucu üyelik (kendisiyle özel zoom toplantıları vaat ediyor): yıllık 500 dolar

    zeteo üyelik

    tanım: batı medyasında müslüman kökenli meşhurlardan biri olan 1979 doğumlu, oxford mezunu ingiliz-amerikan gazeteci, medyacı, yazar.
hesabın var mı? giriş yap