• türkiye büyük millet meclisi 21. dönem milletvekili
    mehmet cengiz güleç, sivas
    şarkişla - 1948, haydar, hüruziye - hacettepe üniv.tıp fakültesi, aynı
    fakültede ihtisas, paris üniv. tıp fakültesi adolesan psikiyatrisi uzmanlı
    ğı, felsefe lisans sertifikası, sosyal antropoloji yüksek lisans -
    fransızca, ingilizce - prof. dr., öğretim üyesi - h.ü. tıp fakültesi
    psikiyatri anabilim dalı başkanı ve öğretim üyesi, fakülte kurulu üyesi,
    türkiye sinir ve ruh sağlığı derneği başkanı, türkiye psikiyatri derneği
    onur kurulu üyesi ve ankara şubesi başkanı - evli, 2 çocuk.
  • hacettepe psikiyatri bolumundeki profesorlerden biri. fransa'da yuksek lisans yapmis aydin insan. kulturel kimlik krizi ve psikiyatri konularında eserleri vardir. ahmet inam ile birlikte ulusal kanalda program yapmakta ve psikoloji ve felsefeyi aynı sofrada peynir ekmek gibi yemektedirler. sanırım esi erksin gulec de ankara dtcf antropoloji ana bilim dalinda profesordur.
    cenguz gulec aynı zamanda bir donem dsp milletvekilliği yapmis ama politik arenadaki cirkinliklere bulasmamistir.
  • ahmet inam'ın kankası. psikolog mu psikiyatrist mi öyle bişey işte. ahmet hocamla iyi geyik yaparlar. hayvan dergisinde söyleşileri çıkıyo düzenli.
  • türkiye'nin önde gelen pskiyatristlerinden biri olarak tanınıyor. 1948 yılında sivas'ın şarkışla ilçesinde doğdu. hacettepe üniversitesi tıp fakültesi psikiyatri bölümü'nü bitirdi. paris üniversitesi'nden adolesan psikiyatrisi ve felsefe sertifikaları aldı. psikiyatride profesörlüğe yükselirken, antropoloji alanında da yüksek lisans yaptı. halk bilimleri, özellikle bektaşilik alanındaki çalışmalarıyla da tanınıyor. dostlarıyla bir araya geldiğinde türkü söyleyip, saz çalıyor. 1999 seçimlerinde dsp'den sivas milletvekili seçilmeden önce hacettepe üniversitesi psikiyatri anabilim dalı başkanı'ydı.
  • freud isimli bir kitabi vardir.
  • siyasete keşke hiç bulaşmasaydı dediğim tarzı olan bir şahsiyettir. halinde bir avrupailik olmakla birlikte anadolunun kokusu vardır üzerinde.
  • mesleğini yaparken pek sevimsizdir. iyi olmuş. girsin meclise, orada otursun.
  • ortak aday platformu'nun adayı olması rüyalarımızın da düzüldüğünün (ve aynı zamanda rüyalarımızda da düzüldüğümüzün) göstergesi olacaktır.
    (bkz: rüyalarımız bize kalsın)
hesabın var mı? giriş yap