• ön edit : "robert malthus'un nüfus teorisi" konusunu görmezden geldiğimi düşünmeden entry girmeyiniz. ayrıca mc (**) bilim kurulu üyesi olmadığına dair bilgilendirme yapan arkadaşlara teşekkürler . ahmet altan'da (*) -ne ara tahliye olduysa artık-tarafsız bölge programı yapmaya başlamış!

    bilim kurulu üyesi (**) mehmet ceyhan'ın, ahmet altan * yüzsüzünün programında virüslerin yaratılış sürecine ilişkin konuşması bilime taban tabana zıt biçimde gerçekleşmiştir. buyurun burada önce şunu net biçimde tespit edelim : bilim ile tanrı konusu karıştırılmaz. virüslerin varlık sürecinin de tanrı ile ilgisi yoktur. mehmet ceyhan ilgili videoda sağlam saçmalamıştır. bu açıklamalar nedeniyle kendinisinin "ara dinlenmeye" alınmasını öneriyoruz.
    edit*: doğrusu "ahmet hakan" olacakken ahmet altan yazmışım, ama varsın böyle kalsın. bu ayıp beni bozsun.
    edit** 2: mehmet ceyhan bilim kurulu üyesi değilmiş.
    son edit : mc, bir defa saçmaladı diye kıymeti düşmedi ne var ki , her ne koşdulda olursa olsun oytun erbaş güzellemesi yapanı üzerim!
  • (bkz: ahmet altan)'ın kulaklarını çınlatan başlık
  • sen don dolas isi tanri'ya getir ve "e tanri yaratti insanlar cok cogalmasin diye" gibi sig ve bilimsellikle hic bir alakasi olmayan bir aciklama yap. akil alir gibi degil. demek memleketin en iyi bilim adamlari bile buraya kadarmis. kime kulak versek "aa bu adamin soyledikleri mantikli geliyor kulaga" desek, cok gecmeden siciyor. olmadi hocam, tanri virusleri biz olelim diye yaratmadi.

    (bkz: bir dogum kontrol yontemi olarak ilahi mudahale)

    edit : kendisi "efenim ben enfeksiyon uzmaniyim, fitoterapi uzmaninin ne alakasi var pandemi ile ilgili programda" demistir ve haklidir da. ancak diger yandan "viruslerin evrimi ve kaynagi ile ilgili" konuda tanri temelli beyanat vererek, evrim bilimcilerin alanina girmis ve ayni seyi kendi de yapmistir.
  • ahmet hakan'dır o, altan olsa duramazsın.
  • allah'ın yarattığı virüslerle savaşmak için senelerce okuyup profesör olmuş, yüzlerce öğrenci yetiştirmiş kişi açıklaması.

    toplu halde şirk mi koşuyorsunuz?

    edit: doğanın dengesi, tabiatın dengesi , allah'ın dengesi ne derseniz deyin ama bu bir gerçek demiş. doğrudur ancak bunun konumuzla alakası ne?

    dünyada yiyecek kıtlığı mı var? birilerinin aç kalması kıtlıktan değil, bolluktan. birileri bolluk içinde, bunun için birilerinin kıtlık çekmesi gerekiyor. dünyada şuan yetmeyen bir şey yok. paylaşım adaletsizliği var. buna dünyanın düzeni demek, allah'ın düzeni demek işgüzarlıktır. sorumluluktan kaçmaktır. dünyanın %20'si de ölse kıtlık çekiyor dediğimiz kişiler yine kıtlık çekecek, hatta daha fazla kıtlık çekecek. dünyadan azalması gereken tek şey paylaşım adaletsizliği. kaldı ki bahsettiği virüsün dünya düzenine etkisi %1 bile olmayacak. neyin dengesinden bahsediyor?

    allah'ın, doğanın ya da herhangi bir varlığın dengesinin olması ile bu hastalığın alakası ne? ne denge bozucu, ne denge düzeltici bir virüs bu. yüzyıllardır varolan gripten farkı yok. yeni olması ve yayılma hızı dışında.

    tıp dünyasından birinin bu açıklamayı yapması "hastalık sonucunda ölenleri kabullenin, yapacak bir şey yok" demekten öte değildir.

    edit 2: adamlar döşenmiş "allah" dedi diye ayaklandınız diye. lan adam ölümler yüzünden allah'ı suçluyor. senin benim inandığım allah yüzünden ölüyor bu insanlar diyor. bu mu normal geliyor sana?

    hastalığı nüfus azaltmak için gönderen allah ise aynı allah "gerçek şifa verici allah'tır" der mi?

    edit 3: bilimsel doğrucular da gelmiş. peki sayın bilimsel doğrucular. aynı mantıkla "allah insanları koyun sayısı arttığı için gönderdi" demenin bundan ne farkı var? doğru değil mi? insanlar koyun sayısını dengelemiyor mu? söylenmesi gereken şey "her canlı hayatını idame ettirmek için, şekil değiştirir, yaşamak için yeni yollar keşfeder." (virüs canlı mı değil mi hala tartışılıyor bu arada) bunu dünyayı dengeye getireyim diye yapmaz. tabi ki sonunda bir denge oluşur ama bunun oluşması amacının denge oluşturmak olması demek değildir. ne yaparsanız yapın elbet bir denge tabi ki oluşacaktır. ama bu amaç değildir. virüs sayısı ve tehlikesi artarsa insan nesli bitebilir. dünyada insan kalmayabilir. sonra insansız dünyada yeni bir denge daha kurulur. bu dengenin insan nüfusunu kontrol etmekle alakası var mıdır bu durumda? dinazorların yok olmasının insan nüfusuyla nasıl bir alakası var mesela?

    edit 4: ooo derin yobazlar da gelmiş. allah bir çok kavmi bu tip hastalıklarla yok etmiş. e şimdi müslümanlar da ölüyor? allah hata mı yapıyor? yanlışlıkla müslümanları da mı cezalandırıyor? doğum kontrolü yapmayıp çocuk olunca, hatta ikiz, üçüz, dördüz olunca "allah'tandır" diyen kişiler, aynı allah'ın nüfus dengelemek için hastalık gönderdiğini iddia ediyor. muhteşem bir inanış.

    eğer sen inandığın allah'ı deprem göndererek, hastalık göndererek bu masum insanları öldürmekle suçluyorsan, allah affetsin güzel kardeşim. ben allah'ı suçlamak yerine ölen insanların yaşadığı çöken evleri yapan müteahhitleri suçluyorum, ben bu hastalığın yayılmasına göz yumanları, test sayılarını arttırmayanları, insanların doğru düzgün beslenecek imkana getirmeyip vücut dirençlerinin düşmesine sebep olanları suçluyorum.

    edit 5: oo siyasal islamcılar da gelmiş. allah'ın savaş açtığı nüfus artışına karşı "3 çocuk patinaj çekmektir, 4-5 yapmalısınız" diyen kişinin haberi var mı? o da allah'a şirk koşuyor demek.

    edit 6 : ooo saygıcılar da gelmiş. bilim seviyesi çok yüksek bir insanın dediklerini sorgulayamazsınız demiş. kendisi profesördür. tabi ki bu ünvanı kolay kolay almadı. ama kendisinin bilim seviyesinin çok yüksek olması bu lafın doğru olduğunu göstermez. bu lafın bilimle uzaktan yakından alakası yok. bu kendi şahsi yorumudur ve büyük bir şekilde yanlıştır. eleştirilmesi de gayet doğaldır.
  • genetiğin babası mendel de rahipti, arada olur öyle şeyler, dini ve tanrıyı korumak veya inkar etmek adına gerçeği çarpıtıp bizi körleştirmedikleri sürece bilim insanlarının da şahsi inanç veya inançsızlıkları olabilir; ayrıca insanlar yaşlandıkça anlam arayışına girer ve dindarlaşırlar, kaldı ki ölünce beni yakın diyen insanın cenaze namazının kılınıp gömüldüğü bir ülkede yaşıyoruz;

    (bkz: oyna devam)

    zaten fikirlerini bilimsel bir tartışma veya çalışmada da ileri sürmemiş, ama bence bu yaklaşımın sakat olan tarafı, virüsü, tanrı veya doğa, insanları ya da canlıları yok etme ve denge kurma amacı ile üretti mantığı; o zaman doğa veya tanrı bizi neyi yok etmemiz için üretti, doğayı mı yoksa kendi kendimizi mi? yaşamın ortaya çıkmasına ilişkin -bence- en büyük hata, ortaya çıkmasının tanrı veya doğaya dayandırılması değil, bir nedensellik ile illa ki her hangi bir kaynak ve iradeye bağlanması çabasıdır. onu üretecek ve devam ettirecek şartlar bir araya geldiği için yaşam ortaya çıktı, virüs, bakteri ve insan var oldu, bunda da varlığı ispatlanabilir her hangi bir iradenin izi yok, ne göksel ne de yersel.
  • her halta doğal seleksiyon yazan ekşicileri çıldırtmış açıklamalardır.

    adam inancı ve bilgisi dahilinde bu eliminasyonun nasıl olduğunu anlatmış.
  • keyfine uymayan doktoru yalanlama hezeyanı
  • mehmet ceyhan'ın atladığı basit bir süreç var.
    insanın evrimsel süreçte varolmasından çok önceleri virüsler varlardı.
    belkide bir ihtimal insandan sonra da varolacaklar :-)
hesabın var mı? giriş yap