• basbakan recep tayyip erdogan'in marmara universitesi'nden sinif arkadasi. hali hazirda ayni universitenin rektor yardimcisidir.
  • mart 2013'te rektör yardımcılığı görevinden sessiz sedasız istifa etti. istifası üniversite çevresinde çok ses getirdi...

    mart 2014'te rektör adayı oldu. diğer detaylar için: herkesin rektörü

    ses tonunun bile "köklü geçmiş, güçlü gelecek" sloganına yakıştığını düşünüyorum...

    seçim bildirgesi:

    marmara üniversitesi*'nin değerli öğretim üyeleri,

    130 yıllık köklü geçmişi ve 70 binin üzerindeki lisans ve lisansüstü öğrencisi ile ülkemizin en büyük beş üniversitesi arasında yer alan marmara üniversitesi'nin mensubu olmanın haklı gururunu taşımaktayız. çağdaş uygarlık seviyesini aşmayı hedefleyen türkiye'de yükseköğretimin amiral gemilerinden biri olan üniversitemiz, geniş kitlelere sağladığı yükseköğretim olanağı ile ülkemiz kalkınmasına hizmet eden beşeri sermaye donanımının gelişmesine büyük katkı sağlamaktadır. marmara üniversitesi tarihsel süreçte yetiştirdiği bilim insanları, devlet adamları, siyasetçiler, kamu ve özel sektör yöneticileri, sanatçılar, hekimler, hukukçular, mühendisler, öğretmenler, girişimciler, ilahiyatçılar ile cumhuriyetimizin bugünlere gelmesinde büyük katkılar sağlamıştır. marmara üniversiteliler olarak bugün, ülkemizin vizyonuyla uyumlu kaliteli yükseköğretim ve bilimsel araştırmalar yoluyla ülkemize ve insanlığa hizmet edecek nitelikli nesiller yetiştirme sorumluluğunun bilincindeyiz.

    değerli meslektaşlarım,
    mezunu olmaktan onur duyduğum üniversitemizin 21. yüzyılda layık olduğu ve fazlasıyla hak ettiği ulusal ve uluslararası düzeyde lider üniversiteler arasında yer almasının heyecanını duyuyorum. bu nedenle önce öğrencisi sonra mensubu olarak otuz yılı aşkın bir süredir akademik çalışmaların yanında, her düzeyde görev aldığım marmara üniversitesi'nde edindiğim idari tecrübelerin verdiği güven ve sorumluluk anlayışıyla, rektör adayı olmaya karar verdim. 2014–2018 döneminin marmara üniversitesi için kritik bir tarihsel yol ayrımı olacağı kanısındayım. adalet, liyakat, tarafsızlık, dürüstlük, şeffaflık ve katılımcılık yönetim anlayışımızın temel prensiplerini oluşturacaktır. 21. yüzyılda öncü ve güçlü marmara üniversitesi'nin inşası için desteğinizi esirgemeyeceğinize inanıyor, üniversitemize hizmet yarışı olarak değerlendirdiğimiz seçim sürecinin centilmenlik içinde ve etik değerlere uygun geçmesini diliyorum.

    sevgi ve saygılarımla

    prof. dr. m. emin arat

    edit 1:

    12 haziran 2014 rektör adayı belirleme seçimi tamamlandı.

    seçim sonuçları;

    prof.dr. mehmet emin arat: 665
    prof.dr. mehmet emin artuk: 74
    prof.dr. mehmet zafer gül: 515
    prof.dr. hamza kandur: 123
    prof.dr. gülay yılmaz: 5
    prof.dr. semih yılmaz: 5

    kaynak: http://www.marmara.edu.tr/…-adayi-belirleme-secimi/
  • bugünkü rektörlük seçimlerinde abdullah gül'ün akrabası mevcut rektör zafer gül'e karşı yarışan ve en çok oyu alan aday ve tayyip erdoğan'ın sınıf arkadaşı.

    bu yeter. bu bilginin altına sarkastik mesajlı entry kasmaya lüzum görmüyorum. yetmeli yani
  • bu yil mezun olacagim marmara isletme fakultesi eski rektor yardimcisi ve dekani. babamin soyledigine gore yakin akraba.

    ben de torpildir tanitmadir bu konularda biraz kuralci oldugum icin ailemin israr etmesine ragmen mezun olana kadar yanina bir merhaba demek icin bile gitmedim. halbuki git yani, sanki bu tur bir iliski kuracaksin diye odanin kapisinda kollari acik seni bekliyor adam. derslere girdigimde onunla bir akrabaligim olup olmadigimi soran ogretim uyeleri rektor olacagini soyluyordu. oyle de oluyor galiba simdilik

    umarim okulum icin hayirli olur. ancak rte baglantili bir kazanim olup olmadigini kendi fakultemde yakinen tanidigim ogretim uyelerine soracagim. bir tebrik cicegi ile ziyaretine gidebilirim artik, mezun olduk sonucta.
    edit:
    ve rektor olmustur, hayirli olsun.
  • 2014 marmara üniversitesi rektörlük seçimlerinde 665 oy alarak açık ara farkla rektör adayı olmuştur.
  • aşağıdaki haber hakkında yorumsuz kaldığım profesör.

    (bkz: http://www.marmara.edu.tr/…katilimiyla-gerceklesti/)
  • 15 temmuz 2018 tarihli ve 30479 sayılı resmî gazete’de yayınlanan kanun hükmünde kararnameye göre artık marmara üniversitesi rektörü değildir. yeni rektör için (bkz: erol özvar)
  • 2 ekim 2018 tarihli resmi gazetede yayımlanan cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile istanbul ayvansaray üniversitesi rektörlüğüne atanmış kişi.
  • 25 kasım 2019 tarihli ve 30960 sayılı resmi gazete'de yayımlanan cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile fenerbahçe üniversitesi rektörlüğüne atanmış kişi.
hesabın var mı? giriş yap