• iafl biyoloji ogretmeni.

    kendisi okulda en ciddi ogretmenlerden biri olup, gercekten saygı duyulası bir insandır. ama ogrenciler derslerini pek dinleyememektedir. cunku hepsi o anda kafasını onune gommus, kahkalarla gulmektedir. bu hocamız -yor eki ile olusturulan fiilleri tam soyleyememekte, yuvarlamaktadır. bunun sonucunda; dagılmıyu, kokusmuyu, bozulmuyu seklinde cesitlemelerle insanı hakkaten yarmaktadır.
  • fenerbahçe atletizm şubesi sporcusu. ayrıca ankara’da yapılan büyük erkekler federasyon deneme yarışlarında 400 metre erkeklerde 46.18’lik derecesiyle türkiye rekorunun sahibidir.
  • çanakkale belediyesi'nde 1 aralık 2003 tarihinde göreve başlayan, fen işleri'ne bağlı makine ikmal atölye sorumlusu mehmet güzel, geçirdiği ani rahatsızlık (aort anevrizması) nedeniyle aramızdan ayrıldı. güzel için çanakkale belediyesi ana hizmet binası önünde cenaze töreni düzenlendi.

    çanakkale belediyesi'nde bugüne kadar görevini başarıyla sürdüren mehmet güzel için düzenlenen cenaze törenine belediye başkanı ülgür gökhan, çanakkale belediyesi personeli ile güzel'in ailesi ve yakınları katıldı.
    belediye başkanı ülgür gökhan, dürüstlüğü ve çalışkanlığı ile bilinen mehmet güzel'i kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını belirterek sözlerine başladı. başkan gökhan, "bugün gerçekten dünyanın iyi insanlarından birini kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. bugün benim eğer bir başarım varsa, bugün de belediye başkanıysam, mehmet güzel'in büyük katkısı var. çünkü ne dediysek, ne önerdiksek yaptı. canla başla çalıştı. üstün zekasıyla bu kente çok şey kazandırdı. kendisi zeki bir insandı. bu çocuklarından da belli. kendileri babalarıyla ne kadar övünseler az. ınsan mı insan, dürüst mü dürüst, çalışkan mı çalışkan biriydi. üzüntümüz büyük ancak bir yandan da o'nu tanımış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. benim, bizim ve ailesi için büyük kayıp olduğu kadar, kent için de büyük kayıp. gerçekten çok üzgünüm. kendisinin insani niteliklerini örnek almalıyız. bu nedenle de o'nu unutmayacağız" diye konuştu.
    ardından mehmet güzel'in cenazesi, memleketi hatay'da toprağa verilmek üzere uzun yıllar hizmet ettiği belediye binası önünden dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.ani vefatıyla büyük üzüntü yaratan mehmet güzel'e allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz...
  • dün gece evinde ölü bulunan bingöl üniversitesi felsefe bölümünde görevli öğretim elemanı. fakültede görüp selamlaştığın insanın evde yalnızken ve sara nöbeti geçirerek öldüğünü öğrenmek çok acı bir durum. haber linki
  • sakarya üniversitesi iletişim fakültesi öğretim üyesi, çok donanımlı, muhteşem bir insan, seviliyorsunuz hocam :)
  • (bkz: sakarya üniversitesi iletişim fakültesi) gazetecilik bölümü hocalarından biri olmakla birlikte aynı zamanda 2020 yılından itibaren fakültede dekan yardımcılığı görevini de yürütmektedir. kendisi anadolu üniversitesi iletişim bilimleri fakültesi mezunudur. yüksek lisansını kocaeli üniversitesi sosyal bilimler enstitüsünde yaparak kültürel çalışmalar üzerine yoğunlaşmıştır. doktorasını ise gazi üniversitesi sosyal bilimler enstitüsünde popüler kültür üzerine çalışarak tamamlamıştır.

    aynı fakültede öğretim üyesi olan meltem gönden denince akıllara hemen mehmet hoca da gelir. dekan yardımcısı olmadan önce dekanlık katındaki aynı odayı paylaşıyorlardı. ikisi de fakülte için çok değerlidir. öyle ki mehmet ve meltem hocanın fakülteden ayrılması durumunda fakültenin kapısına kilit vurmak gerekir. meltem hoca işin daha çok mutfağına hakimken; mehmet hoca iletişim ve medya alanına hakimdir.

    kendisi iletişim kuramları, iletişim bilimlerine giriş, medya ve yakın tarih gibi dersleri vermekte. bildiğim kadarıyla dekan yardımcısı olduktan sonra iletişim kuramları dersini vermeyi bırakmıştı. açıkçası bu, fakülte için büyük bir kayıp. kendisinden kısa bir süre de olsa ders almış olmama rağmen verdiği altyapı, üniversite hayatımda çok işime yaradı. ama iletişim kuramlarını kendisinden almayı çok isterdim. istanbul üniversitesi iletişim fakültesi'nde aynı dersi burcu kaya erdem veriyor vermesine; ama maalesef ders, öğrenciye en ufak bir katkıda bulunmuyor.

    meltem hoca gibi kendisi de kürsüde oturarak ders işlemeyi sevmez. derslikte sürekli hareket halindedir. tahtayı aktif şekilde kullanır. ders, baştan sona interaktifle doludur. öğrencilere soru sorarak pas atar ve öğrencilerin söyledikleri kavramları tahtaya yazarak onlar üzerinden dersi yürütür. dersin sonunda tahtada boşluk kalmaz. derse gelmeyen birine tahtanın fotoğrafı atılsa bile konuları birleştirmekte zorlanır. bu yüzden mehmet hocanın derslerine düzenli bir şekilde devam etmek önemlidir.

    sınavlarında ise öğrenciyi pek zorlamaz. yorum, fikir ve konular arasında bağlantı kurmayı ister. dönemin ilk dersinde öğrencilere, mail nedir ve nasıl yazılır konusunu anlatacak kadar da öğrenci profilinin vasatlığına hakimdir. hatta ilkokulda yapılan kitap okuma dersine benzer şekilde bir dersinin yarısını kitap okuma saati olarak kullandığı da olur. çünkü mehmet hoca ne kadar "bu bölüme geldiyseniz elinize ne geçerse okuyacaksınız." dese de okuldaki öğrencilerin okuma alışkanlığının olmadığını bilir.

    özetle, mehmet hoca iyi bir akademisyen olmanın yanında fakültedeki bir elin parmağını geçmeyen değerli hocalardandır. derste kendisinden ne kadar çok şey kaparsanız faydanıza.
hesabın var mı? giriş yap