• gönüllü işlere gömülmüş, elini verip kolunu kaptırmış, detaycı bir yazılımcıdır.

    (bkz: engelli site kategorizasyon aracı)
  • intihar videosu paylasarak yasamina son noktayi koymus kisidir. ev sahibi arkadslari ve polis eve vardiginda cok gecmis...
  • malesef gerçektir.
  • onsuz artik bozcaada'nin tadi kalmayacak. uzdun be adam, hem de cok uzdun.
  • basit bi viral girişimi, konuyu yaymaya çalışan "yakınları" flashtv film senaryosu kıvamında.

    edit: videonun yayınlanmasından itibaren geçen ilk yarım saatte facebook profilimde videoya denk geldim ki bunu paylaşan kişi "yakın arkadaşıyım" diyerek ilerleyen saatler içinde rahat bi şekilde taziye alan ve hala almaya devam eden birisi. paylaşırken ki iletisi de aynen şöyle ":((("

    gerçek olup olmadığı araştırmak için tüm sosyal ağları arattığımda çok ilginçtir ki her "yakınıyım" diye kendini tanıtan kişi ilk 1 saat içinde aramak ya da müdahale etmek yerine videoyu paylaşma gereği duymuş. ve yine çok ilginçtir ki o insanlar şuan paylaşım yapanlara "daha fazla paylaşmayın" gibisinden gönderiler yapıyor.

    bu laubali tavırlı yakınlar* paylaşım yerine müdahale, ya da en azından bu acı olay ve görüntüyü gizlemeye çalışsaydı şuan bu intihar türkiye'ye konu olmayacaktı. çünkü bir gurur kaynağı ya da pozitiflik içeren bir görüntü değildi. en baştan bu tavrı takınanlar şimdi gelip de bu viral yorumlarına tavır göstermesi çok ironik değil mi?

    "sil şu yazdığını" diye mesaj atanlar tanımayan insan bile nasıl bu yazdığımla rahatsız oluyorsa, videoyu paylaşma gereği duyan "yakınları" da bu tavırda olması gerekmez miydi?

    bu kadar geniş ve iki dakika sonra farklı dünya moduna girebilen insanlar olmayı nasıl başardık hayret edilesi.
  • vasiyeti kadavra yapılmak ya da denize atılmak olan kişi. artık öldüğüne göre hangi yolla intihar ettiği merak konusudur.

    anlamadığım konu; facebook profiline baktım da, tüm arkadaşları intiharı engelleyemedikleri için pişmanlık duymaktalar. çoğu "gitti gitti" modunda.

    ben dikkat çekmek için intihar eden insanlardan tiksinirim. etrafımdaki bu insanlardan hep uzaklaşmışımdır. intihar şanıyla şöhretiyle yapılacak bir şey değil. sadece yaşamamak için gerçekleştirilen ufak bir operasyon. tıpkı ötanazi hakkı gibi. mesela metin kaçan'ı (bazı konularda hakkında halen şaibe olmasına rağmen) bu sebepten takdir ediyorum. intiharını öldükten sonra duyuyoruz zira.

    bu yüzden de bu şahsın arkadaşlarının yakarışlarına anlam veremiyorum. yani amına koyayım, sırf sen adamı birkaç sene daha gör, aynı iş yerinde çalış, aynı apartmanda otur, bazı akşamlar dışarı içmeye çık falan diye adam bütün acılarıyla ve huzursuzluklarıyla yaşamaya devam etsin öyle mi? çünkü bu dünya hep sizin etrafınızda dönüyor ha? bu bencilliği de hümanizm olarak yutturmaya çalışanlar var ki evlere şenlik...

    adam gayet dingin şekilde düşünüp karar vermiş. üstelik her yolu da denediğini anlatmış. sizse saygı duymak yerine adam trafik kazasında ölmüş gibi "genç ölümler bikbik" diyorsunuz.

    çok yakın zamanda (2 hafta evvel), çok yakın olduğum bir insanı kendi ellerimle mezarına indirmiş biri olarak yorumum budur.

    ha, bir de umarım viral değildir. bu konudaki "acaba?" kendisinin ve çevresinin reklam camiasından olmasından kaynaklanıyor. insanın aklına geliyor işte, ne yaparsın...
  • bir insanın hayata veda edişi ile viral diye götünü yayarak dalga gecmeyi maharet bilen suserleri (bkz: abv) gösteren insan.
    ışıklar içinde uyusun..
  • kafatası içerisinde beyin denen en gelişmiş organ yerine barsak kıvamında bir organı barındırdıkları anlaşılan kimseciklerce intiharı hakkında yorum yapılan insandır.
    yaptığı şey çok üzücü lakin kendi seçimidir...
    edit: imla
  • kendisini tanımıyorum ancak bu hafta yüzleştiğim ikinci intihar vakasının kahramanı olarak tavrı ve kararlılığıyla, belki biraz da diger arkadaşın ruh halini düşündürerek şoka girmeme sebep oldu.

    çokça seveni varmış. gözyaşı dökecekler. ıntiharı hep bencilce bir hareket olarak görsem de, saygı duyuyorum. yolu açık olsun, umarım huzur bulur.
  • bu sabah fb'da şaşırtmış nev-i şahsına münhasır şirinlik muskası adam. intihar notunu gülümseyerek izledim. cesaretine ve kendini bu kadar sevmesine hayran oldum. örnek alınası. umarım huzuru bulmuştur mehmet pişkin on facebook
hesabın var mı? giriş yap