• gaziantep'te 41 senedir her sabah, hiç üşenmeden, bir gece önce pastane ve diğer yemekhanelerden topladığı yardım malzemelerini fakirlere dağıtan şahıs. ayrıca telefon,elektrik,su faturalarını ödeyemeyenlere de yardımcı olup faturaları ertesi gün ödüyor.beyaz bir minibüsü var üstünde ise topla dağıt dinsin ağıt yazıyor.
    yardım etmek için :05325727056
  • 2 mayıs salı günü meclis'te düzenlenen törenle meclis başkanı bülent arınç tarafından tbmm üstün hizmet ödülü verilen 19 kişiden biridir.

    http://www.gagiad.org.tr/oduller.php?hbr=46
    http://www.milliyet.com.tr/…/03/guncel/axgun01.html
    http://www.genpa.com.tr/id_485
  • fötr şapkası ve takım elbisesiyle sabah akşam yardıma muhtaç insanların evlerini gezip , yardımların ilk önce hangi evlere gitmesi gerektiğinin tespitini yapan , sonrada yardım gelirlerini toplamak için kapı kapı gezen yüreği dağlara taşlara eşdeğer yüce amca.

    kendisi yardım yapacağı insanları kılı kırk yararak seçtiğini söyler ve israftan kaçınmamızı şiddetle önerir bize .

    ayrıca dün akşam trt 2 de kemal sayar ın programına konuk olan hacı mehmet amca programda, insanların yardıma ihtiyacı olan insanlara karşı önyargılı olduklarından dert yanmıştır . insanların kendisine : " bende fakirdim ama çalıştım kazandım, kimseden yardım almadım. onlarda çalışsınlar kazansınlar. " gibi anlamsız laflar ettiğini ; zira işin aslının hiçte öyle olmadığını edindiği tecrübelerden dile getirmiştir.
  • cocuklarini okula gonderemeyen ailelere de yardim elini uzatir. cocugun kimligini alir, okul kaydini yaptirir ve aileye donerek "kaleminden silgisine kadar cocugun tum okul masraflari karsilanacak, yeterki cocuk okusun" der. vesilesiyle okuyan cocuklardan cok doktor, ogretmen, is adami vb. insanlar cikmistir, oyle bir adamdir, fakir babasidir.
  • yaptıklarının mükafatını umarım ya bu hayatta ya da öteki dünyada en iyi şekilde alır...kolay bir iş değil.ömrünü fakirlere adamış gece gündüz demeden yardım eden koca kalpli bir adam mehmet amca..
  • nam-ı diğer tekerlek mâmet.
  • allah razi olsun.
  • kendi anlatımıyla, çok titiz, yokluk çekmemiş, müşkülpesentmiş. gençken şehrin en iyi giyinenleri arasında ilk ikiye girermiş. çok titizmiş. şehrin genç kızları geçeceği saati bilir cama çıkarmış. hiç evlenmemiş güzel insan.
  • trt belgeselde az önce izlediğim belgesele konu olan antepli yardım sever örnek adam gibi adam. şu an 90 yaşındaymış ve hala faturasını ödeyemeyenlerin faturaları ile dolu cepleri, böyle örnek insanlar daha çok olmalı.
  • kendisini çok küçük yaşta tanıdım. yıllardır aynı yolda hiç yılmayan yürüyen nadide bir insan.

    trt hakkında bir belgesel yayınlamış. kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim; veren el, alan el - sefertası belgeseli.
hesabın var mı? giriş yap