• fenerbahçe önümüzdeki sezon da bu ikili ile oynayacaksa, biz taraftarları şimdiden antideprasan stoğuna başlatacak ikili.
  • geri donen kabus

    (bkz: bitirim ikili)
  • topal ile josef beraber o kadar çekilmiyor ki, yani malum bir şey olsalar çekilmezler, o derece insanı sinir eden, delirten bir durum.
  • taraftarın üzerine kabus gibi çökendir.
  • ikisini ayrı ayrı fena bulmasam da, hatta topal'ın pozisyon bilgisini çok beğeniyorum, yanyana oynayınca bütün takımı çökerten bir kombinasyon oluyorlar. sebebi basit. topal, son göztepe maçında ismail'in önüne çıkardığı top benzeri kaç top taşır hücuma. taş çatlasa maç başı 2 olur. josef de onlarca denemeden 2 tane yapsa. toplamda maksimum 4. illa böyle net gol pozisyonuna sokan pastan bahsetmiyorum. benzeri diyorum. yani topu 3.bölgeye taşıyan herhangi bir aksiyon. yok, yapamazlar. neticede ne oluyor, valbuena geri gelmek zorunda kalıyor. guliano geri gelmek zorunda kalacak.
    bu da top 3.bölgeye taşınsa bile 3.bölgede etkili olabilecek iki oyuncudan birinin geride kalması anlamına geliyor. son maçta valbuena'yı gördük. canını dişine taktı ama olmadı. yani fenerbahçe'nin şu anda sorun olarak gördüğümüz 3.bölge kısırlığı ne forvetten kaynaklanıyor başlıca ne de orada oynayan oyunculardan. josef-topal ikilisinin topu 3.bölgeye taşıyamayışından kaynaklanıyor.

    alex ile oynadığımız dönemlerde fenerbahçe'nin göbeğini bir hatırlayalım aurelio-selçuk; appiah-aurelio; emre-selçuk; emre-topal.
    maldonado'yu falan dışarıda bırakıyorum, ama alex'in iyi oynadığı sezonlar en kötü durumda bile ayağı düzgün bir aurelio var savunma hücum bağlantısını kurabilecek. yani alex'in başarısı biraz da buraya bağlı.
    tabi burada diğer faktörlere değinmiyorum. sadece bu göbek üzerine yazıyorum.

    şu anda futbolda, özellikle rakip yarı sahada oyunu oynayan takımların savunmacılarının bile en az birinin ayağının geriden oyun kurmada iyi olması bekleniyor. zira artık hücuma geçişi bu oyuncular sağlıyor. biz ise topla yetenekleri savunma oyuncularından hallice olan iki adamı ortada oynatıyoruz.

    özetle ileriye istediğin kadar yetenekli adam yığ.
    josef-topal sorunu hücum sorunudur. hücumda topu tutma süreni azalttıklarından kaçınılmaz olarak savunma sorunudur da.

    ama bir konuda uyarmak gerekiyor.
    bu kombinasyonu eleştirmek sonunda bizleri topal-ozan; josef-ozan ikilisine götürürse, evlerden ırak. ozan bir geçiş oyuncusu gibi pazarlansa da ozan'dan kazandığı artı teknik ile kaybettiğin savunma gücünü oranlarsan topal-josef ikilisi daha avantajlı çıkar.

    yani bir appiah ya da emre belözoğlu bulduk bulduk. bulamadık. hücum hattı dünya yıldızlarından oluşsun bu takım şampiyon olamaz.

    bir teknik adamın fenerbahçe'ye gelince ilk yapacağı şey bu kombinasyonu bozmaktır. bunu az buçuk futboldan anlayan herkes bilir. ben uzun uzun anlattım sadece. şu anda bütün fenerbahçelilerin enerjisini yönetime bir 8 numara aldırmak üzerine harcaması gerekiyor. twitter hastagi olur bir şey olur. şart.

    edit: taraftar comebackluisnani diye hashtag başlatmış. boşuna konuşuyoruz. nani değil messi gelse değişmez abi. bunu ne zaman anlayacağız. inanamıyorum ya.
    8 numara! 8 numara! 8 numara!

    edit2: şurada devam edip geliştirdim bu entryi.
  • bu ikiliye sahip takımın şampiyon olması imkansızdır.
  • fenerbahçe maçlarını izlemememizin sebepleri. artık ozan, topal, souza üçlüsünden ikisi sahadaysa maçı izlemiyor kimse. umarım giuliano ve ekici bu üçlüyü bozacaklar. tabi bu kaçıncı haftada olur bilemiyoruz.
  • fenerbahce maclarini lecce - cagliari macina evrimlestiren ikili.

    bir de dondurma ustunde cikolata susu gibi tombalak ozani koy bunlarin onune.. ooohhhh tansiyon yerlerde.
hesabın var mı? giriş yap