• yeni bir dizi; çok yakında.
  • diriliş ertuğrul kadar tutmayacaktır.
  • diriliş ertuğrul ekibinin yeni dizisi. ocak 2018'de yayına başlayacakmış. başrollerinde kaan taşaner, serdar gökhan, ilker aksum ve ismail ege şaşmaz var. fragmanı şöyle:

    https://twitter.com/…zdag/status/946078868762488833
  • arada ittihat terakki de diyebilirler umarım. korkmayın lan bu kadar! anlatacağıniz o kahramanların tamamına yakını cemiyet üyesi!
  • son fragmanıyla tarihin amına koyacağız diyorlar. öncelikle ziya gökalp'in minareler süngü diye bir şiiri yok bu şiiri yazan cevat örnek adında biri. yani 1918-1919 civarı bu şiir yok. recep okudu diye tarihin anasını bellemenize gerek yok.
  • bizim gibi başka bir ülke var mıdır bilmiyorum ki bu günün hakim ideolojisinin propagandası için bu kadar insan kanı kullanılsın askerler, şehitler alet edilsin. bugünün şehitlerini kullanmalarını geçtim artık 100 sene önce kanını canını bizler için vermekten bir an bile tereddüt etmemiş dedelerimizi kullanıyorlar. daha dizi başlamadan bunu nerden biliyorum ekipten biliyorum yapımdan biliyorum. bekleyip görelim
  • ertuğrul'un yapımcılarından gelen dizi.

    yani güncel politik, siyasi olayları tekfur ve bizans üzerinden kitleye yedirme mevzusu bu sefer ingilizler üzerinden olacak muhtemelen.

    iyi kötü bir dizi sektörü, bütçeli tarihi diziler falan yapılıyor ama koskoca tarihimizi "anlık" sayılacak mevzulara harcamanın bir açıklaması yok.

    (bkz: #67019687)

    (bkz: #71409763)

    bu dizi sayesinde muhtemel olacaklar ortada... fragmandaki yakın çekim gümüş yüzüklerin satışı patlar. bir kısım evlad-ı osmanlı teşkilat-ı mahsusayı öğrenir, ertesinde teşkilat-ı mahsusa logolu gümüş yüzük satışları patlar, o kadar. çin'den yüzük siparişleri verilsin anca yetişir.

    yazık...
  • türk ordusunun kut ül amare zaferini anlatan dizi. bu dizilerde genel itibariyle tarih eksik anlatılsa da anlatılması iyidir.
    çünkü malum metroda kitap okuyanı internet ortamında tartaklayan bir güruh insanın olduğu kimsenin okumadığı bir ülkede böyle dizilerle insanlara az da olsa bilgi geçiyor.
  • haftalardır trt'de reklamları dönen, bu akşam da genel müdürü, yapımcıları, tarihçileri konuşturarak reklamı yapılan yeni trt dizisi. madem o kadar emek vermişler, neden ısrarla osmanlı devletinin ismini ve diziye konu olan zaferin adını yanlış telaffuz ediyorlar?

    devlet-i âliye değil devlet-i aliyye. evet kısa kısa, aliyye.

    kut'ül amare değil kûtü'l amâre.
  • fragmanlarında ilker aksum assassin's creed'ten fırlamış gibi gözüküyor. görseller güzel gibi ancak keşke iktidara yaranmak için yapılmasa bu dizi. trt'nin trt olduğu zamanlardan esir şehrin insanları gibi bir yapım çıksa keşke yeniden.
hesabın var mı? giriş yap