• ulusal adres veritabanı'nda yer alan bina kodlarının ve binaların özelliklerinin (kat sayısı, fotoğrafları, koordinatı vb.) giriş ve güncellenmesinin yapıldığı sistem.

    kamu'da maks diye bilinir
  • izmir için söylüyorum, proje için taşeron bir firmayla anlaşılmış, binanın fotoğrafını çekmek için gelenler de genç çocuklar. ellerinde bu projenin iç işleri bakanlığı tarafından gerçekleştirildiğine dair bir belge ya da yaka kartı olmadığı gibi, olsa bile özellikle herkesin daha bir tetikte olduğu günümüz türkiye koşullarında en azından gidilecek mahallelere önceden haber verilip, mahalle sakinlerine muhtar tarafından böyle bir projenin olduğu ve evlerin resimlerini çekmek için gelecek ekip hakkında bir duyuru, ön bilgilendirme yapılabilir. böylece gencecik çocuklarda kim bunlar, amaçları ne gibi düşüncelere ve hatta tartışmalara maruz kalmaz, kendilerince dertlerini anlatmak zorunda da kalmazlar.

    eğer bir proje yapılacaksa her detay düşünülmeli, taşerona iş verilmiş olsa bile, izlenecek sistem belli olmalı ve takibi, kontrolü de yapılmalı.. projenin isminin ne olduğunu bile ikinci gelişlerinde öğrenebildim. ilkinde tam giderlerken son anda sadece projenin ismini sorabilmiştim, mars projesi diye anlamıştım internette bulduğum şeyler tabi oldukça farklıydı. ikinci geldiklerinde yan komşunun evinin girişi çekmek için gelmişlerdi ama evde kimse olmayınca, evin bahçesine girmelerinin uygun olmayacağı hakkında uyarıda bulunduk ve ellerinde bir belge olması gerektiğini aksi takdirde sorun yaşayacaklarından bahsettik, zaten anlatıklarına göre yaşıyorlardı da.

    belki bu sorunlar göz önüne alınarak projenin uygulanması aşamasında iyileştirmeler yapılır. umarım, ummak istiyorum.
  • şimdiye kadar hangi il ve ilçelerde bitirildi ve sisteme alındı merak ettiğim proje.
  • saha uygulaması, yetkili idarelerin (belediyeler, il özel idare vb. ) sorumluluk alanları içindeki yapı-diğer yapı-yol gibi altlık verilerin masaüstü uygulamalarda oluşturulmasından sonra halihazırda mevcut olmayan yapı-diğer yapı-yol verilerinin sahada oluşturulması, numarataj ve bağımsız bölüm gibi adresle ilgili mekansal verilerin sözel ve grafiksel olarak sahada üretilmesi, üretilen adres verilerinin, ulusal adres veri tabanı kayıtları ile karşılaştırılıp eşleştirilerek mevcut durumun tespit edilmesi işlemleri sonucu oluşturulan sistemdir.
  • bu proje bu zor günler için yapılmadı mı? neden afet bölgesinde yıkılan binaların, ihbarların, işaretlenmesi ve aktif olarak kurtarılma yapılıp yapılmadığına dair bilgi akışı yapılmadı?

    proje gerçekten çok mantıklıydı ama böyle zamanlarda kullanılmayacaksa ne zaman kullanılacak?

    en basitinden aklıma gelen sistem, yıkılan binaları kırmızı olarak işaretleyebilirdiniz.
    ihbar olanları, emin olmadıklarınızı turuncu olarak işaretleyebilirdiniz. aktif olarak kurtarma çalışmasının başladığı binalarda ihtiyaçlar bile listelebilirdi. veri akışı anlık olarak sağlıklı bir şekilde yapılabilir gelecek olan yeni ekipler, girilmemiş bölgelere sevk edilebilirdi.
  • gelen arkadaşların bi cacıktan haberi yok. rastgele eve giriyor. hiçbir şey söylemeden birşeyler soruyor not alıyor. fotoğraf çekiyor. saçma sapan iş. zorla soru sorduk da kapı numarası verilecekmiş de soylu'nun projesiymiş. aselsanmış. uydudanmış... ne dediği belli değil.

    yanlarında muhtar yok aza yok. öylesine geziyorlar. evleri fotoğraflıyorlar. adamı vururlar kamil. demedi deme. olmaz böyle iş. girdiğin gittiğin yere önce selam verirsin. kimsin necisin ne istiyorsun amaç ne vs anlatırsın sonra soru sorarsın. çok problemli!
  • 3 yıl saha sorumlusu olarak çalıştığım proje. ömür törpüleme konusunda çok kullanışlıydı umarım adres sistemi olarak da bu kadar işe yarar.
  • aselsan tarafından geliştirilen bir projedir.
hesabın var mı? giriş yap