• insanların mektuplar yazarak birbirini tanımaları ve yeni arkadaşlıklar, dostluklar edinmelerini amaçlayan şirin site. http://www.mektuparkadasligi.com/
  • gelişen teknolojilerle biçim değiştirmiş ya da tamamen yok olmuş arkadaşlık türü.

    (bkz: mektup arkadaşı)
    (bkz: nostalji)
  • yerini msn arkadaşlığına, facebook arkadaşlığına, twitter takipçiliğine bırakmış arkadaşlık türü. tabi bu süreç içinde bütün samimiyetini ve içtenliğini de yitirmiştir. eskiden uzun mektuplar yazılır, uzaktaki tanıdıklara kendi hayatında olan bitenlerden haber verilir, duygular paylaşılır, özlemler anlatılırdı. mektup gelmesi heyecanla beklenirdi. mektup başka ülkeden geliyorsa üstündeki pullar biriktirilirdi. artık her şey instant, her şey anında, birkaç karaktere ve sarı kafaya sıkıştırılmış bir halde paylaşılıyor. postacı yolu gözlemek diye bir şey kalmadı, onun yerine msn'in turuncusu, ekşi sözlük'ün yeşili, facebook'un kırmızı kutusu gözlenir oldu. zarf gördüğümüzde aklımıza mektup gelmez oldu artık, içinden çıksa çıksa fatura, kredi kartı ekstresi çıkar zaten. tek sevindiren zarf cep telefonu ekranındaki zarf ikonu artık. indirimli kampanyada her yöne sınırsız, mektup başına 160 karakterli arkadaşlıklar. kib öptüm bye.
  • lise hazırlıktayken kayseri'den meryem adında bir arkadaş bizim okula bir mektup yollamıştı. mektupta bizim okulla kardeş okul olmak istediklerini ilk mektup yollayanın da kendisi olduğunu söylüyordu. bizlerden ona ingilizce cevap vermemizi istiyordu , bu sayede bir mektup arkadaşlığı kurmamızı umuyordu. mektuptan bir de fotoğraf çıkmıştı ki hepimizi koparan o oldu. bu taş gibi 15lik hatun ile mektup olmak isteyen hazırlıkta okuyan yaklaşık 35 abaza mektubuna cevap yolladık.

    hayatımda hiç bu kadar özen göstermemiştim bir mektuba. kendi ingilizceme güvenemediğim için komşumuz olan ingilizce öğretmeni selma abladan yardım istedim. halden anlayan selma ablayla saatlerce döktürdük. sonunda mektubu okuldaki öğretmenimize verdik ve mektuplar yollandı.

    iki hafta boyunca mektuba cevap bekledik. erkekler arasında ciddi iddia konusu olmuştu. ilk kime cevap geleceği üzerine büyük iddialara girilmişti. haliyle ben de kendime güvenmekteydim. keza selma abla yazmıştı hani koca ingilizce öğretmeni.

    bi gün okula mektup geldi ve 4 sınıf arasından bizim sınıfa girdi hademe abi. ilk görüşte anlamıştım mektubun meryem'den olduğunu. bizim sınıfa girdiği anda da bana geldiğini hissettim. ama hademe ismet'in adını okudu. ezik gözlüklü sümüklü ismet'i. hayatımda bu kadar yıkıldığım başka bir an hatırlamıyorum o güne kadar. hayata küstüm resmen. bir daha kimseyle mektup arkadaşı olmadım..
  • çocukluğum the best hüsranla sonuçlanan hikayesidir. annemin katkılarıyla bana antalya'dan mektup arkadaşı edilmiştir,mektuplaşırken öyle böyle olmayan bir arkadaşlık yaşamamız sonucu annem alıp antalya'ya götürmüştür beni, tanıştığım gördüğüm an içimden vızt diye biarşey geçer ve hiç sevmem. çünkü annemler konuşurken annesinin bacağının arkasından yarım surat bakarak bana dil çıkarmıştır. hazmedilememiştir. neden yaptı ki bunu?
  • eski anadolu lisesi mezunlarına rte nin dönerek siz mektup arkadaşlığını da iyi bilirsiniz diyeceği başlık , olay , ve entry sidir
    , yine eski anadolu lisesi mezunlarından olan ak şakirtlerin , olmayanlara dönerek mektup arkadaşlığını sizden öğrenecek değiliiz diyeceği başlık , sözcük grubu , tümce , entry dir. bu arada eski anadolu lisesi derken , fosilleşmiş , yaşlanmış , ölmüş olsa bile çoktan benzin yapılmış anlamı çıkarılmalıdır
  • bir kutuda ağır ağır toplanan mektuplara ev sahipliği yapmaktır.
    sayfalarca yazacak kadar mutluluk ne arar yaşamak'ta? o yüzden en çok da acılara şahit olmaktır bu arkadaşlık.
  • hep özendiğim şeydir. ama hep birinin bana mektup yollamasını beklediğimden gerçekleşmemiştir. arıyorsanız mesaj kutumu yeşillendirin. bir mektup beni çok mutlu edebilir. iyi akşamlar.
  • ablamin, zamanında ingilizcesini geliştirmek için bulaştığı arkadaşlık.
    kanarya adalarından bir arkadaş bulmuş ışte yazışıyorlar bizimki saf saf yazıyor sonra bir gün kart geldi .
    kanarya adaları manzaralı ve denizde bir kaç tane yolcu gemisi var uzaktan çekilmiş bir foto, o gemilerden biri de kalemle yuvarlak icind işaretlenmiş ve mektuba not olarak ''bizim teknemiz'' olarak not düşülmüş.
    binlerce km ötede bile olsan insanoğlu olarak hava atmanın sınırı yok.
  • özgürce yazabilmek adına şu sıralar sahip olmak istediğim arkadaş türü. sanat, edebiyat, dünya.. içimizi dökerdik.
hesabın var mı? giriş yap