• chp'de kemal kılıçdaroğlu'nun genel başkan seçilmesinin ardından parti meclisine seçilen kadın adaylardan biridir; başarılar diliyoruz.

    --- spoiler ---

    melda onur eskişehir'de doğdu. subay babası nedeniyle türkiye’yi dolaşarak büyüdü. marmara üniversitesi iktisadi ve idari bilimler fakültesi uluslararası ilişkiler bölümü’nü bitirdi. istanbul üniversitesi uluslararası ilişkiler bölümü’nde master yaptı. fransa’da uluslararası ekonomi ilişkileri okudu. eski gazeteci onur, halen iletişim danışmanlığı yapıyor.

    --- spoiler ---
    *

    edit: 1964 eskişehir doğumlu olan onur, aslen trabzon akçaabatlı; liseyi erzincan'da, üniversiteyi marmara iibf uluslararası ilişkiler'de okudu. yüksek lisansını istanbul üniversitesi uluslararası ilişkiler bölümünde tamamladı. iş hayatına 1989'da günaydın gazetesi ekonomi servisinde çalışarak başladı. aynı yıl fransa başbakanlık bursuyla paris'e giderek uluslararası ekonomik ilişkiler üzerine eğitim aldı. bir süre daha gazeteciliğe devam ettikten sonra fransa'da özel bir televizyon kanalı için çeşitli ekonomi haberleri yaptı. 1998'de aktif gazeteciliği bırakarak kendi prodüksiyon şirketini kurdu. 2010 şubat ayında chp'den siyaset hayatına başladı.*
  • chp'nin çehresini değiştirebilecek birkaç isimden biri. hantallaşmış chp'nin üzerindeki ölü toprağı atacak kadar bilgili ve çılgın bir kişiliktir kendisi. gerçi chp'ye böyle bir insan fazla bile gelebilir.

    3 sene sonra gelen edit: ben size dememiş miydim?!
  • chp'nin yeni parti içi eğitim'den sorumlu başkan yardımcısı.
    chp sonunda genç ve yenilikçi yüzlere ihtiyacı olduğunu anladı galiba
  • 12 haziran 2011 milletvekili seçimleri için chp'nin istanbul'dan adayı
  • ingilizce, fransızca ve ispanyolca bilmekte olup yüksek lisans tezi "güney amerika'da militarizm" konusu üzerinedir.
  • lgbt bireylerin özgürleşme sürecini hızlandıracağını ama asıl önemli olanın toplumsal değişimi sağlamak olması gerektiğini söylerek mecliste lgbtt'ler lehine çalışacağını anladığımız ve bizleri umutlandırmış yeni chp milletvekilidir.
  • çağdaş,entellektüel,halkçı,kadın hakları savunucusu,dürüst ve neşeli,toplumda farklı gördüğümüz ve dışladığımız kesimlerin yaşamlarına duyarlı,keşke mecliste daha fazla meldalar olsa dedirten yeni milletvekilimiz
  • meclisin nadir, chp'nin yegâne ekolojik hassasiyet taşıyan millet vekili. aşağı yukarı 549'a karşı 1... hak teala kuvvet, azim, direnç versin.
  • bayan yanınin temmuz agustos sayisinda milletvekili olduktan sonra gecirdigi sureci eksi sozluktende bahsederek eglenceli bir dille anlatmis milletvekili.. bizleri temsil ettigini unutmayip yaptigi herseyde gozlerimizin uzerinde oldugunu unutmayacak vekillerden..
hesabın var mı? giriş yap