• bakır borularla altı metre derinliğindeki odun kömürü havuzlarına taşınan jack daniel's viskisi damlayarak kömür içerisinden süzüldükten sonra meşe fıçılara doldurulur. bu fıçılar devasa (7 katlı) depolara taşınarak yıllanmaları için istiflenir. bu depolardaki katlarda bulunan fıçılar ve içerisindeki viski mevsimsel şartlardan direkt olarak etkilenir. özellikle yüksek sıcaklıklarda fıçı ve viski etkileşimi daha yoğun gerçekleşmektedir. ilk fıçılama anında saf su berraklığında olan viski zamanla fıçı içerisinde kehribar rengine dönüşür.

    işte bu noktada, en üst kattaki ısı yoğunluğu en yüksek derecede olduğundan, fıçı ve viski etkileşimi maksimum seviyededir ve bu kattaki fıçılarda bulunan viskiler single barrel olarak adlandırılır. aynı zamanda bu fıçılar karıştırılmayıp saf olarak şişelendiğinden bu adla anılır.

    bu en üst kattaki bölüme melek tüneği (ing: the angels roost) adı verilir. en kaliteli viskiler bu katta oluşmaktadır ancak bu durumun olumsuz yanı da yüksek ısı sebebi ile fıçılarda bulunan viskinin diğer katlara oranla daha fazla buharlaşıp (yaklaşık %30 oranında) fire vermesidir. bu duruma da melek payı (ing: the angels share) adı verilmiştir.
hesabın var mı? giriş yap