• sermayesi olmayan fakat fikri olan kimsenin girişimine sermaye sağlayarak ortak olan yatırımcı.
  • `
    melek yatırımcı, kişisel varlıklarını ve/veya tecrübe ve birikimlerini başlangıç veya büyüme aşamasındaki şirketlere aktaran gerçek kişilerdir.

    finansmana erişimde güçlük yaşayan başlangıç ve büyüme aşamasındaki girişimler için bir finansman aracı olan melek yatırımcılık, bireysel katılım sermayesi hakkında yönetmelik ile türkiye'de yasal bir zemine oturtulmuştur. hazine müsteşarlığı düzenlemelere devam ediyor, böylece kart bastıran ben melek yatırımcıyım diye ortalıkta cirit atamıyor.

    (bkz: angels)
    (bkz: melek yatırımcı ağı)
  • bizim ülkede sadece adı melek olan yatırımcı.

    siz emeğinizi, ürününüzü birikiminizi ve projenizi ortaya koyarsınız o sadece parasını ortaya koyar. ilk olarak düşük bir meblağ yatırır, iş tutarsa sermayeyi yükseltir ama ortaklık dengesinde ağırlık onun tarafına geçer.

    eğer iyi bir fikriniz, projeniz varsa bu adamlara pek kanmayın. eğer gireceğiniz sektörde tecrübeleri ve şirketleri varsa sadece parasıyla değil, fikirleriyle de destek olmalarını bekleyin. yoksa git bankadan kredi çek.
  • türkiye'deki örnekleri genelde "şu grup/adam para koyarsa ben de girerim"; "tek başına bu projeye girmemiz zor gözüküyor" gibi cümleler kurar. tek başına bir girişimi fonlayabilenleri 1-2 yi geçmez. hakkını vererek bu işi yapanlarını bulamazsınız genelde dostlar alışverişte görsün şeklinde insanları ayaklarına getirtip dinlerler sonunda 5 para etmez tavsiyelerini paylaşırlar. sanki ben oraya tavsiye almaya geldim... ilerde ben de bu kitleye girdigim zaman mümkünse bütün yatırımlarımı solo yapacağım.

    bu arada girişimimize yurt dışından 600bin usd melek yatırım aldık. öncesinde tr de grup veya bireysel toplam 60 kisinin karsisina cikmisizdir. bir tanesi bile yuzumuze bakmadı. bir gun çok pis dalgamı geçeceğim ;-)
  • iyi bir fikri olup da sermayesi olmayan gençlere tecrübeleriyle yol gösteren ve onların start uplarını finanse eden şahıstır. kendilerine harika bir fikrim var diyerek başvuran çok kişi olduğundan,kendileri ince eler sık dokurlar. örnegin yemeksepeti.com un kurucusu ve eski cfo su melih ödemiş, galata business angels taki melek yatırımcılardan biridir
  • her dayının hayali...
    (bkz: dayıların girdikleri işleri genelde batırmaları)...
  • kendinizin bile inanmadığı bu sebepten para yatırmadığı hayallerinize para yatırmayan yatırımcı. bak ne yazıyor melek "yatırımcı" , yatırımcı yani bu adamın amacı para kazanmak o sebepten iş fikrinin şirketinin para kazandıracağını ispat etmelisin yoksa para pul alamazsın diğer türlü adı keriz yatırımcı olurdu.
hesabın var mı? giriş yap