melek yüzlü sahtekar
-
en büyük mezesi eloktro bağlama olan şarkı. seviyor muyum? evet.
-
bilmeyen adama, asla arabesk ve hüzünlü bir şarkı diye anlatamayacağınız metin ışık şarkısı. lay lay lom diye arabesk mi olur be.
-
benim için misal bir şakşukayı sollamış fevkalade eserdir. evet eser.
http://www.youtube.com/watch?v=uite26601lg -
metin ışık tarafından seslendirilen laylaylom şarkı. bir miktar arabesk barındırır bünyesinde.
sözleri ve söyleniş tarzı farklı olsa da "tema" olarak "denizle mehtap sordular seni, neredesin?" kıvamındadır. ayrılık temalı şarkımız; "duysalar elalem sana ne söyler" mısrası ile toplumumuzun yarayan kanası sosyal kabul hatasına da parmak basmaktadır. -
latif doğan 'ın yeni çıkan sözüm söz albümünde yer verdiği şarkıdır.
şuradan dinleyerek etkilenebilirsiniz
edit: usenmezsem yaparim söyledi link düzeltildi.
edit2:link düzenlendi. -
metin ışık'ın paralel evrende yazdığı nefis parça.
-
hayatımda ilk defa poliklinik hemşiresinin durup dururken gelen bir hastanın ismine baktıktan sonra (isimden bağımsız olarak aniden ağzından dökülmüş de olabilir, ki çeşitli zamanlarda tuhaf çıkışlarına atarlarına da rastlanılmıştır)
lay lay lom galiba sana göre sevmeler
hopa şina nay galiba sana göre sevilmeler
diye içli içli söylemesi ile tanıştığım, anlam veremediğim ama beni dumur eden şarkıdır.
poliklinik içinde olan hastanın donup kaldığı, benimse 1 dakikalık duraksamanın ardından neyse devam edelim hemşire hanım diyebildiğim şarkıdır.
işin garip tarafı aslında tınısını sevdim ve sonrasında ara ara dinliyorum, neşeli sözler içeren arabesk şarkı herhalde -
klibinde oynayan kız her ne kadar melek yüzlü olmasa da kült bir eser. bir zamanlar tek teknolojik yerinin televizyon salonu olduğu bir erkek öğrenci yurdunda, heves mi sandın ile arka arkaya dinlenince birkaç baş adam ufak çaplı isyana teşebbüs etmişlerdi.
-
anladığım kadarıyla, 'lay lay lom' sevme ve 'hopa şinanay' sevilme, kadının 'hoppa', hafif meşrep, ciddiyetten uzak, ayran gönüllü, laubali sevgi anlayışını anlatmak için kullanılmaktadır. herkes gibi ben de bu sözlerin absürt oluşuna takılıyordum, fakat kurcalayınca çok doğal bir duygu ifşası olarak gözüktü. yaş, cinsiyet, sosyal sınıf tanımadan beğenilmesinin nedeni de bu olsa gerek.
-
orospu cocugu..