• elindeki "ekşisözlük" bardağını görünce burada hiç entry girilmemesine hayret ettiğim, odtu endüstri müh. hocasıdır.

    hakkında "günde 16 saat çalışıyormuş yala" gibi iddialar dolaşan, sempatik ve öğrenci dostu,lisansla doktora arasında fark olmadığını düşündüğünü düşündüğüm hocadır. okulda şuan 2. dönemi olsa da duyduğum tepkiler "çok zorluyor yeaaa" ve "abi bu ne ya.bi günde 11 sayfa mı yazdırılır!?" şeklinde olan ve bu yüzden lisans öğrencilerini üzmüş insan :( ama notları fena değilmiş, yani sene içi yorup sene sonu kötü not vermiyormuş.

    bu dönem verdiği "special topics in ie:humanitarian logistics" dersi ile de dersin ve kendisinin popisi hayli yüksektir.

    georgia tech de phd bitirip sene başında gelmiş.hoşgelmiş
  • eğer odtü uzun vadede anadolu'nun en iyilerinden olmak yerine stanford vs. seviyesine çıkmak istiyorsa kesinlikle bu tarz adımlar atıp melih hoca gibi hocalara sahip çıkmalı.

    ayrıca kendisinden insanlık olarak da öğrenecek çok şeyim olduğuna inanıyorum. georgia'daki bir arkadaşımın anlattığına göre hoca bir haftasonu doğa yürüyüşüne çıktığında ormanın ortasında bacağı kırık bir geyik görür, ama aynı zamanda yavrularına süt vermesi ve onları koruması gereken bir annedir o. hoca geyiği sırtlanıp şehre götürmek ister(bu nasıl bir cesarettir, şaşarım hala) ama geyik çok ağır olunca o zaman kullandığı arazi aracına geyiği ve 2 küçük yavrusunu koyup kent merkezindeki veterinere götürür. veteriner geyiğin bir hafta orada kalması gerektiğini ve ücreti sigortasının karşılamadığını söyler. hem ücreti ödeyip hem de yavru geyikleri bir haftaya yakın kendi bahçesinde ağırlayan güzel bir adamdır melih hocam.

    hocama bana iyi olmanın ve ahlakın hayatta kazanılması en zor erdem oluğunu bir kez daha hatırlattığı için teşekkür ederim. son olarak da sti:hl dersi efsanedir.
  • ciddi anlamda öğrenci dostu ve pedagojik özellikleri tecrübe düzeyinden beklenmeyecek kadar yüksek; sınıf hakimiyeti tam, öğretici bir hocadır kendisi. "equity, humanitarian logistics, debris collection" gibi çok ilginç, yeni gelişmekte olan konular işleniyor adı geçen derste. derse kayıt olmak istemeyen bir endüstri mühendisliği öğrencisi bile olsanız gidip dinleyin derim.

    edit: imla
  • dün kendisinin logistics dersine girdim. girmeden önce hiçbir araştırma yapmamıştım kendisi hakkında sadece ismini biliyordum. ders hakkında ise çekincelerim vardı daha öncesinden supply chian aldığım için. neyse, derse en erken ben geldim ve içeride kimse yoktu hoca dışında. selamlaştık, ismimi ve nasıl olduğumu sordu içten bir şekilde. ufaktan muhabbet ettik sanki iki arkadaş gibi. sonrasında da sınıf toplandığında ne kadar anlayışlı, öğrenci dostu, ince düşünen, beyefendi bir insan olduğunu defalarca gösterdi bize. diğer hocalarıma ayıp olmasın ama kendisinden ders alacağım için çok şanslı hissediyorum kendimi.

    eğitim olarak zaten bir şey söylemeye gerek yok. harika bir hoca ama insanlığı sanırım hep en az bir iki adım ötesinde kalacaktır hayatı boyunca. bu kadar çok şeyi 3 saat gördüğüm bir insan hakkında nasıl mı söylüyorum? tanımanızı öneririm.

    tanım: odtü endüstri müh. de görev yapan şeker gibi bir hoca.
hesabın var mı? giriş yap