• 2020 yılı salgını coronavirüs yüzünden türkiye'de ölen ilk kişi bu eczanenin sahibiydi
    (bkz: ihsan giray)
  • turkiye'de ki corono virus vakasinin ilk can kaybini yasattigi ıhsan bey'in beyoglu'ndaki eczanesi. yanında calisan cinli kalfasından bu virüsü kapiyor ve 89 yasinda hayatini kaybediyor.. esi de suan bu hastalıkla boğuşuyor.. allah acil sifalar versin. eczane cok sevdigim beyoglu sahafcilarinin kapısından cikinca karsi kaldirimda yer aliyor. tam olarak nero'nun karşısı oluyor sanirim. ıleri de girip bu basligi aratmak isteyenlere selam olsun.. 2020 felaket geciyor bilesiniz..
  • beyoğlu'nda birleşik krallık konsolosluğunun yanı başında bir eczane. türkiye'deki ilk ölümlü coronavirüs vakasıyla bağlantılı mekan. hayatını kaybeden eczacının virüsü ne zaman kaptığı, eczanede en son ne zaman bulunduğu, bu süre içerisinde eczaneye kimlerin gidip geldiği ve o kişilerin şu an nerede olduğu bilinmiyor.
  • yılların eczanesidir. vitaminleri, gıda takviyelerini vitrinine koyan bir eczane değildir, burada ilaç satılır, ilaç yapılır. sahibi merhum ihsan bey, başkalfası, gelini ve iki kalfasıyla birlikte son zamanına kadar gelmiş, işinin başında durmuştur. müdavimleri vardır eczanenin, kolonya doldurur, ilaç sorar, ufak rahatsızlıklar burada giderilmeye çalışılır, akıl verilir, fikir alınır. umarım tekrar açılır...
  • yeniden açılacak olan semtimizin can damarı... bu süreç boyunca kasap, fırın, turşucu, tatlıcı biz bizeydik, kimsecikler yoktu istiklal'de... melis eczanesi semtimizin göz bebeğidir, bu süreçte yeniden açılmasını beklediğimiz yegâne yerdir. mithat bey'in bu duygusal mirası zor da olsa kaldırabileceğine inanıyorum; nur içinde yatsınlar, ihsan ve ekrem bey'in güzel anılarına eczanemizden vazgeçmeyerek sahip çıkacağız.
hesabın var mı? giriş yap