• foo fighters - all my life
  • gazete duvar'da linkini görünce tıklayıp baktım. gazetenin aktardığı doğruysa şöyle bir yorumu olmuş:

    “yani bizim şu anda test yaptığımız vakalar, vakaların yüzde 15 ile yüzde 20’si. o zaman biz 23 bin vakamız var diyorsak, tıbben de baktığımız zaman her bir teşhis vakaya karşın toplumda tespit etmediğin 10 vaka vardır. bizim vaka sayımız 23 binse ortalamada o zaman bunu 10’la çarpacağız yani 230 bin vakamız var. ama biz diyoruz ki şu ana kadar vakaların yüzde 20 ile 25’ini test ettik. bilemediniz yüzde 30’u olsun. o zaman biz 230 bin vaka sayısı en az 3 ya da 4’le çarpacağız. türkiye’nin vaka sayısı 600 ila 900 bin… bu kadar vakamız var bizim aslında…”

    türkiye'nin şu ana kadar aldığı önlemlerle ilgili gayet kötümser olan, yeterince önlem alınmadığı, dolayısıyla bunun bize bir bedeli olacağını öngören biri olarak diyorum ki: sen ne konuşuyorsun lan değişik? eğer 23k vaka varsa ve bunun toplam vakaların 10%'u olduğu düşünülüyorsa bunu gidersin 10'la çarparsın, ok. yüzde 20-25%'ini tespit ettik diyorsan o zaman 4-5 arası bir faktörle çarparsın, 86-115k arası bir vaka sayısı elde edersin. daha ne diye 10'la çarptığın sayıyı bir daha 3-4 ile çarpıyorsun? "20%-25%'ini, bilemedin 30%'unu test ettik" dediğinde geriye kalan test edilmemiş vakalar senin zaten yakalayamadığın vaka popülasyonundan geliyor, ayrı, bambaşka bir popülasyon değil ki?

    bir şey mi kaçırıyorum?

    bizim kimlikçi solcular da matematikten hiç anlamıyor mu, bir allah'ın kulu da olayı sorgulamamış mı anlamadım.
  • şu an cnn türk'de corona virüs ile ilgili hükümet sözcülüğü yapan halka ilişkiler çalışanı kadın.

    aynı isimde bir uzmanı doktor da var sanırım.

    (bkz: tesadüf)
  • az önce habertürk’te maske konusunda milyonlarca insana “etrafınızda kimse yoksa maske takmanıza gerek yok” diyerek çok büyük bir yanlış bilgilendirme yapmış kadın. virüsün rüzgar yoluyla metrelerce yol alabildiği henüz tespit edilmişken...

    https://www.gazeteduvar.com.tr/…-uzaga-gidebiliyor/
  • aşının içinde çip mi bilmem neyse o gibi bir şey olduğunu söylemiştir.

    edit: dinlemeden yazmıştım. şimdi sözlerini dinledim. hatalı anlamışım. niyet okumuşum, özür dilerim.

    şurada
hesabın var mı? giriş yap