• yapılması gerekendir. geçenlerde devlet kurumuna bir işim düştü, beş tane kadın oturmuş bildiğin gün sohbeti yapıyorlardı. 'pardon' dedim bakan yok, 'size diyorum, duymuyor musunuz beni' dedim ilgilendiler bir zahmet. demek ki 1 kişi zorlanmadan 2 kişinin işini yapabilir.
  • açıkçası bu tarz işlerden pek anlamam, kafa yormayı da sevmem, bu nedenle dışardan bana görünen ve algıladığım kısmı gerçekleri yansıtmayan tamamen uçuk bir görüş olabilir, lakin kişi başına düşen gayrisafi milli hasılayı arttırabilmek için insan öldürerek popülasyonu azaltma yoluna gidilmesine benzettiğim durumdur.
  • devlet işleyişini bitirecektir.

    şu an kamuda 1 kişilik iş için 10 kişi alınır, 1 kişi çalışırken torpilli olan 9 tanesi yatar. eğer işten memur atılırsa bu torpilsiz olan ve çalışan bir memur olacağı için devlet işleyişi sekteye uğrar.

    debe editi: babam 30 sene memurluk yaparak emekli oldu. dairedeki çalışan 1 memur oydu. bu gözler maaşlar mutemet tarafından verilirken sadece maaş günü işe gelen, bankadan verilirken hiç işe gelmeyen ya da canı sıkıldığı için gelen kişiler gördü

    bazen rapor aldılar

    (bkz: başak demirtaş çok hasta)

    bazen rapor almaya bile gerek duymadılar.
  • yandaşa, memur olma halini sınavsız geçiş misalı engelsiz kılmanın yansımasıdır.
    daha az alım daha çok yandaşa kadro kayırma gibi düşünmek lazım.
    --- spoiler ---

    *la çomar sen öl a.k! halka hizmet içinmiş! zaten bu hizmet aşkıyla anasını siktiniz, savaş yerine soktunuz ülkeyi, birbirine kırdırdınız! hizmet filan istemiyoruz!
    size su veren itfaiyenin hortumu da götünüze girsin!
    --- spoiler ---

    edit: başlığı açan çomar kaçmış. özetle, "hükümetimiz(!) memur alımını ciddi ölçekte azaltsın (şuan oluk oluk alıyor ya!) artan bütçeyle millete hizmet götürsün" diyordu!! buyrun buyrun küfür serbest..
  • memurları azaltalım, emeklileri öldürelim, borçları da ödemeyelim paramız cebimizde kalsın sonra ooooohhh üstüne de bi keyif sigarası yakarız.

    edit: fenomenolojik paradigma sağolsun uyardı, eşine maaş bağlanıyormuş önce ya kanunu değiştiricez ya da eşleri de öldürmek zorundayız. zaten emeklinin eşi de yaşlı olur genelde, o yaştan sonra izdivaç izdivaç dolaşmasınlar :(
  • memur sayısının azaltılmasıyla artacak olan paranın garibana harcanacağını bilsem destekleyeceğim önerme. sadece zengin başına düşen milli hasıla artacaktır.
  • olabilmek için yıllarca dersaneye gidip, torpil için (geçerli kurum 16 yıldır akp dir) yerleri tırmaladıktan sonra oturulan masanın hakimi olunca kendini himen zannederek vatandaşı itina ile azarlandıktan sonraaaa, memur maaşları artırılsın diye yırtınan mennuniyetsiz penguvenler topluluğudur. çoğunun işie yaramayıp sadece silüet şeklinde gölgeden ibaret olduğu için azaltılması zaman zaman düşünülse de asla azaltılamayıp, seçim dönemlerinde sayıları daha da artırılır.
  • işsiszlik oranı artar, devlet neden memur alıyor sanıyorsunuz.
  • kaldırın şu kpssyi de rahatlayalım dedirten hede.
  • bürokrasinin daha hızlı işlemesi ve bütün gün aylak aylak takılıp iki buçuğu cebe indirenlerin derhal def edilmesi için haklı buluyorum.
hesabın var mı? giriş yap