• @@@

    kendilerine reklam vermiyor diye acayip seviyesiz bir üslup ile ekrem imamoğlu'nun hedef alınması ve etik kuruluna şikayet edilmesi hadisesi.

    --- spoiler ---

    bugün birçok internet sitesinde istanbul büyükşehir belediyesinin 6 ekim istanbul'un kurtuluşu kutlu olsun reklamlarını görüyoruz. ancak raklamlar ne hikmetse aynı kulvarda yürüyenlere veriliyor.

    her konuşmasında haktan, hukuktan, eşitlikten ve adalettten bahseden ibb başkanı ekrem imamoğlu'nun kamu kaynakları ile millet ittifakını eylem ve söylemleriyle destekleyen haber kanallarına reklam verdiğini görüyoruz. eğer kendi cebinden vermişse buna elbette diyecek bir şeyimiz olamaz. ama bu reklamlar ibb kaynakları ile finanse ediliyorsa hangi kritere göre reklamların dağıtıldığını sorgulama hakkımız olacaktır. şeffaflık gereği reklam vermenin kriteri olması gerekmez mi ya da reklamlar kamu kaynaklarıyla yandaş besleme yeri midir?
    imamoğlu'nun kriteri okunma sayısı ise reklam verilen internet sitelerinin bizim yanımızdan geçmesi mümkün değildir. öyleyse senin derdin hak, hukuk, adalet ve eşitlikten ziyade başka bir şey. imamoğlu'nun unuttuğu ise halkın hesap soracağı gerçeğidir.
    ibb'nin reklamlarda yaptığı akıl ve etik dışılıkların 2020 yılı faaliyet raporuna nasıl yansıdığı açıkça görülmektedir. ibb'nin faaliyet raporuna baklıdığında nasıl bir çuvallama yaşandığı, göstergelerin sürekli olarak aşağı doğru nasıl gittiği açıkça görülüyor. hükümet bizi engelliyor söylemi de bir noktadan sonra işe yaramayacak. çünkü üfürükle gelenler en sonunda tükürükle giderler.
    kamu görevlileri etik kurulu'nu göreve çağırıyoruz

    kamu kaynakları ile hiçbir kamu kurumu kendine yandaş gördüğü ve kendisini hiçbir şekilde eleştirmeyen millet ittifakı yandaşlaşlarını reklamlarla taltif edemez. bu nedenle kamu görevlileri etik kurulu'nu göreve çağırıyor ve ibb başkanı ekrem imamoğlu'nun etik ihlali yapmış olması nedeniyle şikayet ediyoruz.
    ümit ederiz ki kamu görevlileri etik kurulu bu şikayetimizi dikkate alarak üzerine düşen görevi yerine getirir.
    --- spoiler ---
  • la get! dediğim şikayet. memurlar.net nerede imamoğlu aleyhine haber varsa anında sitesine taşıyor. imamoğlunun da gidip bunlara haybeden para kazandıracak hali yok. sen tarafsız ya da ılımlı ol, o zaman her kesimden ilan da alırsın. resmi ilanların ne kadarı sözcü ye veriliyor ki?
  • reklamlar kamu kaynaklarıyla yandaş besleme yeri midir diye sormuşlar.

    ne de güzel sormuşlar.

    konuyla ilgili güzel bir kaynak bırakalım buraya: kamu bankası reklam dağılımları
  • ak troll'lerin gozunun yaşli olmasi.
  • ekmekleri kesilince nasıl ciyaklamaya başlamışlar, 2023'den sonra zaten hepsi taraf değiştirecek.
  • tam masaya çıkıp tepinmesinin salık verecektim ki... yapılmış.

    demisler ki: "reklamlar aynı kulvarda yürüyenlere veriliyor", dogrudur, bu ulkenin kurulus ilkelerini benimseyen, o ilkeleri koruyanlarla ayni kulvarda yuruyenlere veriliyor.

    yoksa? siz o yolda yurumuyor musunuz?
  • memurlar.net in ne mal olduğu ortaya çıkmıştır.
  • "kamu kaynakları ile hiçbir kamu kurumu kendine yandaş gördüğü ve kendisini hiçbir şekilde eleştirmeyen millet ittifakı yandaşlarını reklamlarla taltif edemez" diye buyurmuş memurlar.net. yani belirttikleri kural, sadece 'millet ittifakı' için geçerli demekki. yoksa başka ittifakların sadece kendi yandaşlarına reklam vermelerinde hiçbir sorun yok. adalet isterken yaptıkları açıklama bu. açıklamaya bak, hizaya gel.
  • bu açıklamayla memurlar.net 'e reklam verenleri bireysel olarak kara listeye alma ihtiyacı hissettim nedense.
hesabın var mı? giriş yap