• çok güçlü, damızlik bir boğa köyündeki tüm ineklerle çiftleşmiş. ınekler yetmeyince diger hayvanlara ve hatta köyün kadinlarına yan gözle bakmaya baslamis. bu durumdan rahatsiz olan köy ahalisi ne yapsak diye düsünmeye baslamis. köy ihtiyarheyeti toplanmis ve ünü tüm ülkeye yayilan bogayi devlet üretme çiftligine satmaya karar vermis. bakicilari devlet üretme çiftligine satilan bogayi ineklerin arasina salmis, aradan birkaç gün geçmis ancak bogada hiç bir haraket olmamis. agacin altinda gevis getiren boganin bakicisi yanina gitmis ve :
    - boga kardes, köydeyken seni kimse tutamazdi, ne oldu hasta misin?
    diye sormus. boga, bakicisina yavasça dönerek :
    - eeee ne yapalim? artik devlet memuru olduk, demis...
  • işten atılmak gibi bir korkularının olmamasındandır. en fazla sürgün yerler hepsi bu.

    kaynak:annem.

    here's what she say:

    " ilkokulda lisede çalışkandım düzenliydim tertipliydim, girdim 19 yaşında memuriyete, bir baktım tepeme bindirdiler bütün işleri bana veriyorlar yapmayınca cıkcıklar kınamalar.... sonra ne oldu? babanla tanıştım evlendim ve işi bıraktım. yine girsem yine bana yüklerler vururlar kırbacı. "
  • anlatılan hikayedeki gibi değildir. herkesin bildiği gibi işinin garanti olmasındandır.

    mesela ben kamuda memurum (mühendis). özel sektörde uzun yıllar dirsek çürüttükten sonra kamuya geçtiğim için çalışma alışkanlığımı bırakamadım. kendime ekstra işler çıkartarak özel sektördeki tempomun beşte biri tempoyla kendimi hiç sıkmadan çalışıyorum. amirlerim de gayet memnun bu durumdan.

    amirlerin her daim şikayetçi olduğu göt büyüten bir tayfa var. adamlar yatışa alışmış. gel gör ki amirler hiçbir şey ya-pa-mı-yor-lar. en fazla başka işletmeye geçici görevlendirme ile yolluyorlar. 6 ay sonra geri geliyorlar.

    şimdi ben de o göt büyüten tayfadan her hangi biri de aynı maaşı alıyoruz. umurumda mı? hiç değil. ben işimi yapıp gönül rahatlığıyla kafamı yastığa koyuyorsam, gerisi sikimde bile değil afedersiniz.
  • memur'un köle olmamasından kaynaklanan sebeptir. günün12 saatini ofiste eşşek gibi çalışıp geçiren geri kalan zamanlarda da memurlara bok atan sığ beyinliler ömürlerinin sonuna kadar patronları daha çok kazansın diye didineceklerdir.

    apayrıca

    (bkz: 2015 yılında memura yüzde 3+3 zam verilmesi)

    (yüzde 3) 57 liraya falan tekabül ediyor.
  • 1)gotveren bir amire sahip olmasidir.
    2)calismayan memurdan cok calistirmayan devletin olmasi.

    3)1 kisilik sikko bir işi ota boka kontenjan acip 10 kişiye vermesi.

    4)tabiki gotunun saglam olmasi atsan atilmaz, satsan satilmaz.

    5) calisani daha cok zikip ;calismayana arada lutfedip calisdiginda odul verilmesi.

    bunlarin cogu kemikleşmiş amir ,mudur vs den gelir.
    lakayit bir ortamdir.amirinle.akraba olmussundur.oyle laylaylom.gider.

    en alt amirden baslayacaksin.hepsine belli donemde rotasyan cekeceksin.duzenli denetleme yaptiracaksin ve isini hallettiremiyorsan silsile yoluyla hep bir uste sikayet edeceksin.bimeri kullanmaktan cekinmeyeceksin.

    bunlar.vatandaslarimiza uyaridir.amirler ne kadar gotos olursa olsun kral gibi yaglanirsa o egosunu silah gibi kullandirtabilirsiniz.
  • (bkz: arpalık)

    devletin çoğu kurumunun gerekli olandan çok çok fazla personel çalıştırmasından kaynaklanmaktadır. basit, ucuz ve bir defalık yapılacak teknolojik yatırımlarla kamuda çalışan insan sayısı hayli azaltılabilir, verim kısa sürede yükseltilebilir.

    fakat bu işin bedeli olarak işsizlik hızla artacak, çeşitli toplumsal sorunlar baş gösterecektir, bir sürü insan zor durumda kalacaktır. devlet baba kimseyi zor durumda bırakmamak için kendini güncellememektedir.

    e bu çok gitmez tabii. eninde sonunda hepimize girecek bu masraflar, bu insanlar işsiz kalmasın diye çok daha büyük sistemler olan eğitim, sosyal güvenlik ve sağlık sistemi çökecektir. görünen köy kılavuz istemez.
  • performans sisteminin yokluğu ile açıklanamayacak sebeptir.

    getirin performans sistemini, kim alır en yüksek performans ödemesini? tabi ki akp'li memurlar. yani objektif bir ölçüm olacağına mı inanıyorsunuz yoksa?
  • en önemli sebebi garantidir. devletin bizzat kendisi garanti demektir. özel sektörde sudan sebeplerle işten çıkarılırken devlette işten çıkarılmanız başlı başına büyük bir olaydır. bu nedenle, normalde memuriyetle ilişiğinin kesilmesi için yeterli sebepler bulunan kişiler bile, sırf uğraşmamak için kadroda tutulabilmektedir. memurun arkasında duran babayiğidin bizzat kendisi işte budur.

    bir diğer sebep de tabi ki işi iyi yapanın değil, işi iyi yapmayanın daha rahat olmasıdır. işler becerikli kişinin üzerine yıkılır, beceriksiz veya bilerek beceriksiz gözüken kimselerden de uzak durulur. her iki çalışanın da aynı parayı aldığı bir ortamda da çalışmak istemeyenlere gün doğar.

    işte bu abi ve ablalarımız günlerini çerez işlerle geçirir, gereken işi değil sadece can sıkıntılarını giderecek işleri yaparlarken bir de mesai bitiminde ''bugün de amma çalıştık'' lafını eksik etmezler. nedense çok çalıştıklarını söyleyenler de esasen çok çalışmayanlardır. zaten çok çalışanlar, bu durumu ifade etme ihtiyacı hissetmezler. bu durumda olmayanlarsa eksikliklerini çok çalıştık yalanıyla kapatmaya çalışıp hem kendi egolarını tatmin eder hem de etrafa poz yaparlar.
hesabın var mı? giriş yap