• vay ki vay... bu bile yoq...

    "siyah giyen adamlar" diye gösterildi ülkemde... yönetmen barry sonnenfeld, oyuncular will smith ve tommy lee jones başta olmak üzere bilmem ne isimli oyunculardı.

    dünyayı uzaylılar, yaratıklar istila eder, iki tane ajan ortaya çıkar, gudik-ucube silahlarla yaratıklara dar ederler mekânı, dünya kurtulur... aynı zamanda independence day ile de dalga geçen bi filmdi, başka filmlere de göndermeler wardı... şarkısı da pek bi tutuldu dans etmeyi seven camialar arasında.
  • "mib" diye de bilindi zaman zaman, bişi diyemedim.
  • men in black aka. mib
    `dunyayı evrenin pisliklerinden koruyorlar(protecting earth from the scumb of the universe)sloganıyla çıkmıştır
    bilimkurgu komedi ve de az biraz aksiyonu çok güzel bir şekilde harmanlar
    başrollerinde tommy lee jones, will smith ve linda fiarentino oynamış olup muziklerini 2. a$mı$(bence) composer olan danny elfman yapmıştır.
    ayrıca bunun aynı yıl oyunu ve bir kaç yıl sonrada batman:the animated series kalitesinde bir çizgi filmi yapılmıştır ve halen devam ediyor bunlara ek olarak duydugum kadarıyla bir de rpg campaign i cıkmış ama sistemini bilmiyorum.mib ii de yolda...
  • aslinda dünyayi uzaylilar ele geçirmiştir demek hatalı olur, uzaylıların varlığı dünyalilarca bilinmektedir, en azindan ayricalikli bir kesim tarafindan (bkz: united states of america) (bkz: mib) devamli siyah giyen ve bu uzaylılardan araklanan bir takım teknolojiye sahip olan bu adamlar serbest bölge ilan edilmiş dünya'nin düzenliliğini ve uzaylilarin açiğa çikmasini engellemek amacıyla kurulmuşlardır... filmde tommy lee jones'un tabloid gazeteleri ciddi kaynak olarak almasi çok hoş bir detaydir...
  • bir uzaylı çeşidi imiş bu yıllardır bilemedik (bkz: sirius ufo uzay bilimleri arastirma merkezi/9)
  • walla filmin en sonunda dennis rodmanın uzaylı olduu iddia ediliyordu
  • süper güzel bir film.
    film içinde geçen standart brifing ve motto paragrafı şoyledir:

    you'll dress only in attire specially sanctioned by mib special services. you'll conform to the identity we give you, eat where we tell you, live where we tell you. from now on you'll have no identifying marks of any kind. you'll not stand out in any way. your entire image is crafted to leave no lasting memory with anyone you encounter. you're a rumor, recognizable only as deja vu and dismissed just as quickly. you don't exist; you were never even born. anonymity is your name. silence your native tongue. you're no longer part of the system. you're above the system. over it. beyond it. we're "them." we're "they." we are the men in black.
  • ikincisi de cekilen ve yakinda vizyona girecek olan bu film, 'seyret seyret bikma' turundeki filmlerdendir. dunyada uzaylilar ve insanlar birlikte yasamaktadirlar fakat kendi sagliklari icin insanlar bunu bilmemektedirler. iste kahramanlarimiz da bir mib birimi olarak bu 'bilmeme' durumunun devamini saglamakla gorevlidirler. dunyaya izinsiz giris yapan bocek familyasindan bir uzayli, yine dunyada baris icinde yasayan bir gezegenin imparatorunun galaksisini ele gecirmek ister, olaylar gelisir. filmde gecen bir cok aparat gunluk yasamda geyik malzemesi olarak kullanilir. en cok akilda kalan, kahramanlarimizin siyah gozluklerini takarak kendi gozlerini korumak suretiyle insanlarin suratina bir flas gibi patlattiklari hafiza silicidir.
  • filmin en sonunda yer alan galaksi ana fikirli animasyon uzun sure akillardan cikmayacak, kafalarda soru isaretleri olusturacak cinstendir. sadece bu kismi icin bile izlenmeye degecek bir filmdir.
hesabın var mı? giriş yap