• san francisco ve eureka sehirleri arasinda saraplariyla unlu kiyisi olan bir county.
  • l2 cahce sahibi ilk celeronlar bu isimdeki çekirdeği taşımaktaydılar.en ünlüleri için:

    (bkz: celeron 300a)
  • mendocino sahili (mendocino glass beach) 1950 - 1967 yılları arasında çöplük olarak kullanılmış. bu dönemde biriken cam, porselen ve seramikler, zamanla sahile şöyle bir görünüm kazandırmış:

    http://img28.imageshack.us/img28/8156/beachch.jpg
    http://www.google.com.tr/…cino glass beach&tbm=isch
  • bu isimde bir çaylak olduğunu öğrendim ve duygulandım.
  • isik ile calisan minik motorlar yapan bir sirket, cok guzel aletler.

    su adresten https://www.aliexpress.com/…id=100006011&isrefine=y falan gorebilirsiniz.
  • simdi bu benim aklima nereden geldi, bir arkadas roadtrip planliyor, bati sahilini oturdum tek tek anlattim adama :) ona soylediklerimi buraya da aktarayim.

    california'nin kuzeyi kabul edilebilecek bir yerde, ufak bir sahil kasabasi. birkac guzel winery var. highway 101 burdan gecmiyor, ara yola girip biraz sabretmeniz lazim :)

    restaurant cesitliligi olarak o buyuklukte bir kasabaya gore fena degil, yemekler o zaman guzeldi acikcasi, e bozmamislardir. yolunu duserse ugrayin, ugramazsaniz pek bir kaybiniz yok. yalniz pacific star winery vardi, adamlar iskoc kaleleri gibi kayalarin uzerine sahilde winery kurmuslar, harika manzarasi vardi.
  • mendocino'ya ilk kez 17 yıl önce eşimle balayı için gidip çok beğenmiştik. ondan beridir en azından her iki yılda bir evlilik yıldönümümüzde gider, bir hafta boyunca big river'da kano, bisiklet, yürüyüş derken doğaya doyar, ormanın içerisindeki masaj salonunda en az ikişer seans masajımızı yaptırır, kapalı havuzda yüzme özlemimizi giderir, güzel yemeklere ve şaraba doyup döneriz. onun haricinde de bir aile üyesinin kaybı gibi üzücü bir deneyim yaşamışsak, mendocino keder dağıtıp normale dönmek için gittiğimiz yerdir.

    en son geçen ay mendocino'daki favori otelimiz stanford inn'de bir hafta geçirip döndük. o kadar özlemişiz ki eylül gibi yeniden gitmenin planlarını yapıyoruz.
hesabın var mı? giriş yap