• izmir'de bulunan askeri eğitim kampı. "temiz hava bol güneş, oyar adamı menteş"
  • babamın son 3 yazdır 15 günlüğüne görev yaptığı yer. bizi de götürür yanında, denizi baya güzeldir. babam anlatır, karşı taraftaki adaya, alır öğrencileri atarlarmış, bi 2-3 gün orda bırakırlarmış. yanlarında sadece içme suyuyla peksimet verirlermiş.
  • hayatımın en kötü anlarını arka arkaya eklesem, ortaya daha kötüsü çıkmayacak tam otuz gün geçirdiğim yerdir. yaklaşık 10 kilo falan vermiştim. dudaklardaki uçuklar ve aylarca dirseklerden çıkan taş-diken partikülleri de hatıra olarak kaldı bir süre.
  • bilerek dikenli otların atıldığı, düzlükler yerine, sıcak asfaltta sürünmeyi tercih ettiğimiz; saniye geç kaldığınız takdirde, gün boyu kaslarınızın ağrımasına sebep olacak çeşitli kondisyon hareketleri yapacağınız; sıcağın altında, o mataranızdaki kaynayan suyu içmek için dakikaları sayacağınız; 1 aylık süreç sonunda ise, yıllardır her gün bindiğiniz metronun kapısından geçerken, diğer insanları görüp, binip binmemek arasında tereddüt geçirip, nedense kendinizi garip hissediceğiniz; psikoloji namına bir şey bırakmayan yer...
    o günlerden kalan başka birşey için;
    (bkz: #21479498)
  • yıllar önce bir bölük komutanın menteş'e ilk adım atıldığında bölüğüne yaptığı konuşmada sarfettiği ilk cümle ile şöyle tanımlanmıştır.

    arkadaşlar, burası menteş kampı.
    burada kalkan götler indirilir.
  • cemaat kampi.. abilerin yeri..kendileri disindaki dereceye giren ogrencileri atma yeri
  • 2008 itibariyle mütakiben 4 yıl yazları işkence gördüğüm yer.sanırım 2008 de gazetenin birinde siviller sınav için ter dökerken askeri lise öğrencileri tatil yapıyor denmişti. ikisini de görmüş biri olarak objektif bir değerlendirme yapayı size : hayatımın en rahat günleri üni. sınavına hazırlık günleriydi.
  • hepinizin numarasını aldım ibneler *

    böyle başlıklara gelince kendimi evimde hissediyorum.

    askeri lisede gittiğimizde kendimizi baya bi sik yapıyor sanırdık, sınıf subayımız derdi zira 'burası eğlenin diye var lan ciğerini siktiklerim' şeklinde.

    yalova hava harp kampını görünce ne dediğini anladık gayet iyi.

    kara harbiyelileri tabiiki ayrı tutuyorum, onların aldığı tat çok daha ayrıdır.

    açıkaçası ben aptalca bir şekilde severdim de yanaşık düzen eğitimleri dışında. en azından ders mers olan okul döneminden daha zevkli geliyordu, tabii sonrasında sıla izini.

    hepinize selam olsun kardeşlerim.
  • lisenin son kampında yarrrrrak gibi "no more menteş" yürüyüş kararı sayılırdı adetten. ulan ne kadar da keyifle söylerdi insan, alt sınıflara nispet yaparcasına. halbuki seneye de menteş var, götünü ziktire ziktire ayrılana kadar her yıl var ve o lisede her yıl gittiğin menteş, harp okulu'ndakinin 1 saatine denk geliyor zorluk açısından.
    1 yıl sonra görünce o no more menteş'in götünde patladığını, işte birkaç günde birkaç yaş yaşlanıyorsun.

    aradan geçmiş 9 yıl, hala haftada 2 gün kabusunu görürüm ben.
  • neye benzediği ve neler içerdiği konusunda şu videodan bilgi alınabilir

    https://www.youtube.com/watch?v=8gzcnhw2oae
hesabın var mı? giriş yap