• ismet paşa olayından sonra 2. falsosu. danışmanları burayı okuyorsa söyleyin ayağını denk alsın.

    edit: bissürü mesaj geldi. müsait olunca hepsine bakıp yanıt vereceğim.

    edit el cevap edition:

    ayağını denk alsın ifademe takılanlar olmuş. kimi dalga geçmiş kimi sen kimsin? demiş kimi de gerçekten kabul edeceğim seviyede belki öyle demek istemedin ama yanlış bir ifade demiş. o ifade bir tehdit ifadesi değildir. zaten benim böyle bir gücüm de yok. sıradan bir insan ve chp üyesiyim. o ifade ''düşmanının kim olduğunu unutma, biz aynı ittifakın temsilcisiyiz. farkında değilsin bana gol atıyosun. camilerle ilgili bir eleştiri yapacaksan akpnin bir sürü ofsaytı var.'' anlamına gelir. chp'yi acıtacağına osmanlı'dan kalmış şimdi çöplük olarak kullanılan çeşme önleri var. 16 yıllık akp yönetimini hedef tahtasından asla kaçırmamak gerekir.

    arkadaşlar ''ilk defa karşısında bir üçüncü yol var. “senin partin camileri ahır yaptı” diyemeyeceği gelenekten gelen bir rakip var.'' cümlesine bakın. chp camilere hor davranan bir görüntüye yakıştırılabilir bir partidir ama iyi parti böyle bir parti değildir anlamını çıkarmak zor değil.

    okuduğunu anlamamışsın diyen yazarlar ilk entry'de güzel bir örnek verilmiş. yani muharrem ince de çıkıp ''ilk defa karşısında bir üçüncü yol var. "fetöcülerin kurdurduğu bir partisin" diyemeyeceği gelenekten gelen bir rakip var. '' dese akşener'i fetöcü yakıştırmalarından koruyor yorumu yapabilir misiniz?

    elbette akşener'i koruyan arkadaşların reflekslerine ben de sahibim. tayyip erdoğan'ın gitmesi için değil akşener'e kazanma ihtimali varsa şu anda bir maymuna bile oy verebilirim. en fazla muz yer. zaten ormanda yaşıyor saray falan da istemez. evi ağaçlık bölgeden oluştuğu için ormanları keselim falan da demez. bir maymun bile tayyip erdoğan'ın seviyesinden daha üste çıkabilir.

    fakat akşener'in de chp tabanını rahatsız edecek ifadeleri akp'den oy çalmak amacıyla bile yapmaması gerekir. chp tabanını cepte görme anlayışı doğru değil. yıllarca zaten bu akpli sağcı anlayışı tarafından ''taksim'e cami yapacağız'' diyerek güya chp'lilerin canı acıtılmaya çalışıldı. eşlerine kızlarına ''laik baba'' tanımı üzerinden çirkince yorumlar yapıldı. hiç unutmuyorum ankara'dan izmir'e giden akpli kalabalık* miting bitiminde izmirli kadınlara kaç kere verdiniz gibi siyasetle hiç alakası olmayan ve kişilerin özel hayatını siyasetin malzemesi yapan cümleleri söylemekten hiç çekinmedi. chp tabanı artık cami, seks, eşler ve kızlar, ssk, atatürk başlıklı aslı astarı olmayan konular üzerinden canlarının acıtılmasından çoooook yoruldu. t a m a m ve s ı k ı l d ı k sloganları bu yüzden bu kadar sahiplenildi ve şimdi hala ve tekraren chp'lilerin akpden oy çalmak için kendilerine taktik olarak dahi vurulmasına tahammülü takati kalmamıştır.

    sayın akşener'e yürüdüğü yolda başarılar diliyorum. ama chplilerin canını acıtacağına kucaklayıcı ve tıpkı ince gibi intikam hedefim yok düzeyinde bir üslupla çalışmalarına devam etmesini öneriyorum. 2. tura kalırsa oyumuz tabiki kendisinedir. fakat dediğim gibi artık ekmeleddin'e oy vermiş ve yorulmuş bir taban var, azıcık iğne batsa kanser olmuş gibi tepki verecek bir chp tabanını sinirlendirerek tayyip'ten oy çalmak doğru bir strateji değil. bu sebeple ayağını denk almasını söyledim.

    arkadaşlar; düşmanımızın tayyip erdoğan olduğunu asla gözden kaçırılmayalım. chp tabanı yıllar sonra ilk kez gerçekten bütün hücreleriyle inandığı bir adayı karşılarında gördü. artık ''bana vurursanız vurun erdoğan gitsin de nolursa olsun'' kredisi 10 ağustos 2014 cumhurbaşkanlığı seçimiyle bitti. benim de çevremde bazı kişiler meral akşener'in bakanlığı dönemindeki bazı olaylara atıf yapıp nasıl akşener'i savunursun demeye getirirlerken ben şu anda tayyip erdoğan'ı indirecek hiç bir gücü harcamam dedim. kendi partimde akşener'e tedbirli yaklaşanlara karşı onu savundum. akşener'den de yorulmamızın birincil sebeplerinden cami-din vs üzerinden ucu chp'ye dokunacak açıklamalardan kaçınmasını rica ederim. bu vahşi, düzeysiz akp yönetiminden kurtulmak için hep birlikte uğraşacağız. 25 haziran'da, olmadı 9 temmuz'da ince&akşener başkanlığındaki bir türkiye'ye uyanmak** istiyoruz. elbette ki birbirimizi eleştirmek istesek birkaç bağzı şeyler buluruz. ama böyle bir lüksümüz yok. chp tabanı da aynı şeylere tekrar tekrar maruz kalmaktan yorulmuş ve iktidar açlığı çeken bir parti. t a m a m ifadesinin manasının ne kadar geniş olduğunu sayın akşener'in de tabanının da anlamasını ister hepinize tekrar başarılar dilerim.
  • beynini kullanmayanların açtığı başlık.

    meral akşener her konuşmasında recep tayyip erdoğan’ın taktiğini açıklıyor. bir düşman seç ona yüklen. camilerin ahır yapılması, karneyle yağ alınması, ve daha bir sürü saçma argümanı recep tayyip erdoğan her zaman kullanmaktadır. amaç kendi saflarını sıklaştırmak. meral akşener’in bahsettiği konu budur. millete faydalı doğru dürüst bir projesi olmayan, tek bildiği karadeniz usülü inşaat yapmak olan mevcut yönetici yine bu saçma argümanları kullanacaktır demek istiyor.
  • işte tam da bu yüzden muharrem ince kadar oy alamayacak olan muhalefet partisi liderinin siyaset arenasındaki ikinci gafı.

    siyasetçi dediğin insan laf cambazıdır. söylediği sözün nereye gideceğini iyi kestirmesi gerekir. meral hanım kendisinin söylediği iddia edilen sözü söylemiş midir bilemiyorum ancak söylemiş ise çok ayıp etmiştir. hem de karşısında muharrem ince gibi bir insan varken.

    neyse ikinci turda inşallah ince'nin arkasında durur da bu söylediklerini affettirebilir.
  • akp seçmenine oynarken chp seçmenini kaybettirecek açıklamalardır.bu saçma beyanlar iyi değil kötü intiba uyandırır.
    bu açıklama sadece ortalıkta kafasında banyo tasıyla dolanan müptezel maraş dondurmacısına inanlarda bir karşılık bulabilir.onlarda malum şahsiyet harici kimseye oy vermezler.
  • biride dondurmacı delinin yazdığı kitabı referans göstermiş, üzgünüm dostum camilerin ağır yapıldığı dönem adnan menderes dönemidir. t:iftira girdi. edit: nefretle yetişen nesil bilmez abd belasını başımıza menderes döneminde sarıldı, hiç alakamız olmayan kore savaşına asker gönderme karşılığı nato'ya alındığımız dönem oluyor ,yazar düzeltmesi üzerine edit:marshall yardımlarının alındığı dönem 1945'li yıllar inönü dönemi.
  • ofofof... muhalif kardeslerimizin neden bu kadar sacmalamasi?
    mantik agliyor aney, cikarimlar agliyor.
    erdogan, "camileri ahir yaptilar" diyor.
    kime diyor, chp'ye diyor.

    meral aksener chpli mi?
    degil.
    meral aksener'e dolayisi ile, (yapildi yapilmadi ayri konu) camileri ahir yapti senin partin diyebilir mi?
    diyemez.
    ayrica, "ben oyle bir gelenekten gelmiyorum" diye burada carpitarak yazmakla, gercek ifadesi olan "oyle bir gelenekten (erdogan'in kafasindaki gelenek) geliyor diyebilir mi?" cumlesini yazmamak arasinda epey yavsakca bir fark var. bak baya yavsakca. beyond the limit. otesinde. tahayyulun de otesinde.

    cunku, "dondurmayi seviyorum" diyenin 9999999 medya kanali ile topa tutuldugu bir ulkede, "ben de dondurma sevmem" demekle, "falanca kisi bana dondurma sevenlerden diyemez" demek arasinda, sizin ahlakinizi ortaya koyacak kadar buyuk bir ucurum vardir.
  • kişisel hırs mı yoksa memleket sevdası mı sorusuna yanıt olacak nitelikte bir cevap vermiştir. sağcı samimiyeti de buraya kadar işte. ne güzel umutlanmıştık sağdan da lider çıkacak diye. 2. turdaki alacağı aksiyonları merakla bekliyorum. ince için gerekirse miting yaparım derken ne kadar samimiydin; göreceğiz meral mommy
  • ne olsun istiyorsunuz yahu; e hani chp’den oy almaya uğraşma git akp’den oy al diyordunuz, akp’den oy böyle alınıyor.
    chp algısı bu seçmende yapacak birşey yok.

    kaldı ki tam olarak öyle de demiyor, “akp bunlara böyle diyor ama bana diyemez” demek “chp camileri ahır yaptı” demek değildir, orta seviye türkçe biliyorsanız tabi.
  • cet-obscur-objet-du-desir yeni başkan adayımız. çünkü millet ittifakını bozmak üzere. helal olsun adam haklı. minareler süngüsü çünkü, camiler ahırasffghıkkşşppppppp
  • konuşmasını dinledim, olmayan bir hadisedir.

    iyi partili trol kardeşlerimizin ve aktrol kardeşlerimizin oktrollerin var olduğunu dair iddiaalarını doğrulayan bir hezeyan olmuş. muhalefete muhalefet, muhalefete ağlaklık yapmayın, siyaset yapın amunium. 1 kişi ikna edin, edemiyorsanız ön yargısını silin.
hesabın var mı? giriş yap